25. nov 2005 11:58
Escada, pravilno, da si odprl to temo, kajti to me je že lep čas žulilo. Hvala, pa lep vikend želim tebi in ostalim
25. nov 2005 11:58
Escada, pravilno, da si odprl to temo, kajti to me je že lep čas žulilo. Hvala, pa lep vikend želim tebi in ostalim
25. nov 2005 13:12
Veste kaj, na tem "našem" forumu lahko beremo čisto spodobno slovenščino! Včasih prebiram dijaške forume... ...raje ne bi komentirala. Se pa posipam s pepelom, če je potrebno: tudi sama sem se že oglasila glede jezikovne pravilnosti (profesionalna deformacija), vendar pa me le-ta moti v receptih. Ti naj bi bili jezikovno pravilni, na forumu pa se koneckoncev pogovarjamo in je zato lahko izražanje bolj sproščeno. LP vsem. Sporočilo je spremenil(a) pegasti dne 29. nov 2005 09:10:18
26. nov 2005 12:12
Ej, Pegasti, sem kar čakala, da se oglasiš. Sem vedela, da ti žilica ne bo dala miru. Saj so tudi mene že "fino ribali" tukaj na forumu, ko sem enkrat stegnila jezik (no ja, udarjala po tipkah!). Se mi pa zdi, da je Ddarinka lepo povedala (napisala). LP cervus
24. feb 2006 11:25
Če sem dobre volje, na sobotno jutro ( takoj, ko pofruštkam), zlezem na koleštro, si oprtam cekar in odšibam na plac po fasngo; sveža jajčka, karfjolo, kakšen špargelj, pa še hop v mesarijo po mesek za šniclje...pa malo faširanega... Paradajza ne nabavljam, ker se na poti obuška, pa ni več uredu, razen takoj za v kastrolo. Tako, če sem v soboto pred južino dobre volje. Če nisem, se pa odpravim po nakupih, kjer so na voljo le dobro embalirana in termično obdelana živila, zlasti sočivje...... Če je na svetu kaj sočnega, potem je to jezik; pa je čisto vseeno, katero narečje... Ena pač nimajo dvojine, druga pa imajo šlaufe pa mušelne pa take germanizme. Vrana Sporočilo je spremenil(a) Vrana dne 27. feb 2006 16:49:57
24. feb 2006 15:36
Kaj te zaj to je? Je keri v cajtngah prečito, da je onemu pes vujšo? Oni šnicl je bil tak zarostan, da ga še pes ne bi ajnemal, pa še repincl ni paso nah poleg na taler...še malo s štajerskega konca. Mamamia mamamia
24. feb 2006 16:24
Ha, ha, ha Pa res vse razumete? Potrebuje kdo prevod? Malo heca nikoli ne more škoditi, sploh ne na tak snežno-dežni dan. Vrana, kaj so mušelni pa res ne vem, prosim, da mi poveš. Lp iz Mb riba-ribica Sporočilo je spremenil(a) riba-ribica dne 24. feb 2006 16:26:29
24. feb 2006 16:45
mušl je, ča se globoko ne motim, umivalnik. Saj veste, tisto, v čimer pomivamo posodo. rimljanka
24. feb 2006 18:10
sej če kermu grejo "po domače" besede na živce, lahko odpre svoj forum pa nej da poudark da se piše slovnično!! Eni smo preprosto ljudje, gorenci, štajerci, prekmurci... ŠE VEDNO BOMO PISAL "po domače" maestro1
24. feb 2006 18:20
Ja, ja, sem vedela, da vas bo pogrelo in prav vesela sem, čeprav nisem dvomila v to, da je odziv tako pozitiven. Priznam, da sem se do solz nasmejala in me od smeha še vedno vse boli... No, smo dokazali, da imamo prav, in to na prav simpatičen način. Mušel je pa v meščanski staroljubljanščini res umivalnik. Pa lavabo - mislim da tudi. Maestro 1, vic je v tem, da so eni "blaznopametni"***, drugi pa dobri kuharji. *** Prešeren pravi v sonetu Apel in čevljar: ...le čevlje sodi naj kopitar... Pozdravček! Vrana
24. feb 2006 18:35
Vrana sto točk.Čisto se strinjam s teboj.Tudi meni gre to,,dlakocepstvo,,na živce.Zelo sem vesela če pošlje nekdo dober recept ali kakšen koristen nasvet in nikoli ne gledam ,če manjka kje kakšna vejica in v kakšnem sklonu je nek samostalnik. Lp iz zasneženega maribora.Ups pomota,(maribor)sem napisala z malo začetnico. kalciclKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
MOJ vrt | malaga |
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Poletni svaljki z dimljenim lososom
Indijska vegetarijanska skleda