23. nov 2005 16:52
čau, čau Tjas!
23. nov 2005 16:52
čau, čau Tjas!
23. nov 2005 18:41
Tjaš in Loni v kuhinji morata žvižgat..........................Mene pa nič ne moti, če me kdo popravi. Rada bi pisala čim pravilneje in je vsaka opomba dobrodošla - ne ravno vsaka vejica....... Lumpica
23. nov 2005 19:22
V službi opravljam delo urednika neke strokovne revije in ne boste verjeli, koliko slovničnih napak najdemo v besedilih, ki jih pošiljajo visoko izobraženi strokovnjaki. Zato si nikar ne ženite k srcu, če v svojem prispevku v kulinarični forum izpustite kakšno vejico ali jo postavite narobe. Vidi se, kdo se potrudi napisati v vsaj kolikor toliko spodobni slovenščini, kdo pa slovenščino popolnoma prezira in piše v taki spakedravščini, kakršna mu trenutno pade na pamet. Takih je sicer na forumu le nekaj in njihovih prispevkov ne prebiram, ker me preprosto žali njihov odnos. Konec koncev smo v Sloveniji in ne na Marsu ali v Zimbabveju ... In mislim, da smo vsi, ki ta forum prebiramo in sooblikujemo, vredni poštene slovenske besede (pa četudi brez kakšne vejice, rodilnika ali dvojine)!! Prijazen dan vsem! Boris booris
23. nov 2005 19:49
Se popolnoma pridružujem Ivonji. Mi smo tisti, ki smo po svojih močeh dolžni paziti na svoj jezik, drugi ne bodo nanj. Sleng na tale forum ne sodi, malo manj pa malo slenga moti v klepetalnici, kjer gre za trenutne zapise in hitre odzive - da se misli krešejo. Po 600 zapisih stvari tako ali tako izginejo za vedno. Najboljša je torej srednja pot: trudimo se, pišimo po najboljših močeh, zatipkane besede (če ne spremenijo pomena zapisa) ne motijo, narečni izrazi sodijo sem, saj popestrijo zapise in namignejo, od kod je avtor(ica) doma; končno tule ne uporabljamo knjižnega jezika. Slovnične napake delamo vsi, jaz sem prav vesela, če me kdo opozori na kakšno, ki se je ne zavedam. Tako se učim. Seveda vsi nimamo enakih izkušenj s pisanjem, govorjenjem v javnosti,.... končno niti enake izobrazbe. Vsi pa imamo skupno veselje s temi stranmi, kjer se naučimo veliko novega, pa ne samo kulinaričnega in gospodinjskega; tudi malo strpnosti, pa še česa. - nazdravimo strpnosti! rimljanka
23. nov 2005 23:08
Se z vsemi popolnoma strinjam...z vsakim na svoj način.....moti me le to, da se nekateri počutimo nelagodno, ko nekomu nekaj odgovoriš ali zapišeš vprašanje, takoj zatem te pa nekdo popravja, kot šolarčka ( tudi meni sleng ni všeč in težko berem napisano.....), pa saj nismo na kakšnem slovničnem forumu, no!!! Izhajamo iz različnih okolij tako družbeno kot zemljepisno, vsak od nas ima svoje navade tako v razmišlanju in pisanju in tudi to je potrebno spoštovati, če že ne razumeti!!!![nazdravje] escada
24. nov 2005 7:02
200 % se strinjam s stališčem Borisa - PRAV IMAŠ VERONIKA
24. nov 2005 7:51
Bravo Booris in ostali enakomisleči!Tu nihče ne išče slovničnih napak,narobe postavljenih ločil... Zdi se mi,da je veliko lepše prebrati lepo slovensko besedo,ne pa neko spakedranščino,ki niti narečju ni podobna.Če bi pisali vsak v svojem narečju,bi res mislili,da se tu pogovarja kakšno pleme Zulu-Zulu. Nikar tako užaljeno ne reagirajte,če vas kdo opomni da imamo za "uno u ..."tudi lepšo besedo. Lep zimski dan vsem skupaj,pa brez jeze,da ne bomo prehitro stari in grdi jesen No Tjaš in Loni zdaj pa le pridita iz kuhinje! Sporočilo je spremenil(a) jesen dne 24. nov 2005 07:53:18 Sporočilo je spremenil(a) jesen dne 24. nov 2005 07:53:37
24. nov 2005 9:44
vcibej je napisal/a: |
Tjaš in Loni v kuhinji morata žvižgat..........................Mene pa nič ne moti, če me kdo popravi. Rada bi pisala čim pravilneje in je vsaka opomba dobrodošla - ne ravno vsaka vejica....... Lumpica |
24. nov 2005 11:30
Se strinjam, da kakšne majhne napake ne motijo. Mene osebno pa zelo moti že prej omenjena "spakedrana" slovenščina - "morm probat, da se nau čudl" in slično. Moti me tako na televiziji kot tudi na internetu. Vsak ima svoj dialekt, ampak pri komunikaciji ljudi, ki se med seboj osebno ne poznajo, se uporablja "ne strog" knjižni jezik. Pa lp, Paradiz
24. nov 2005 11:51
Pozdravljeni! Smo ljudje iz vseh vetrov skupaj zbrani, zato ni nič čudnega, če kdo kdaj kaj po svoje napiše, se pa strinjam z paradiz, da je fino, če v foruma pa le pisemo čimboj razumljivo. Včasih tudi jaz "gruntam", kaj zdaj to pise, oziroma pomeni...Kar se pa tiče slovničnih pravil...no ja...nismo vsi popolni. Če bomo še s tem težil, nam bo še kdo ušel. Kaj niso taki forumi krasni prav zato, ker so blizu širši množici ljudi? Lep pozdra, vevericaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
MOJ vrt | rimljanka |
Kaj jutri za kosilo? | johana |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Veganski narezek z nachosi
Kremna cvetačna juha