Pa saj to ni res....

Dusano  

član od: 29.9.2001

sporočila: 322

24. nov 2005 11:59

lunca trka Lep dan še naprej Dušan

Julya  

član od: 9.12.2004

sporočila: 3277

24. nov 2005 12:07

Pa še res je Dušan. In to po dolgem in počez, pa po vseh forumih, ne samo tukaj. Lep dan, pa naj vas sneg ne zamede. :))) Julija

Dusano  

član od: 29.9.2001

sporočila: 322

25. nov 2005 0:41

Julya je napisal/a:
Pa še res je Dušan. In to po dolgem in počez, pa po vseh forumih, ne samo tukaj. Lep dan, pa naj vas sneg ne zamede. :))) Julija
Julija aja tale kombinacija luna, sneg ni ravno posrečena zgleda

ddarinka  

član od: 9.12.2004

sporočila: 158

25. nov 2005 9:49

Jaz sem pa ena od tazoprnih. Čudim se tistim, ki na nek način zagovarjajo kakršnokoli pisanje. Res nas je že mnogo daleč od šolskih klopi, tudi jezikoslovci nismo, zato seveda bodo manjkale vejice, zato bom "čim lepše" včasih napisala skupaj, včasih pa narazen, gotovo bom kršila še veliko slovničnih pravil, a mislim, da se je vendarle treba potruditi in pisati v lepem jeziku. Uporaba zanimivih narečnih izrazov pa ga bo samo obogatila. ddarinka

anamarija1  

član od: 19.8.2005

sporočila: 5381

25. nov 2005 10:07

ddarinka je napisal/a:
Jaz sem pa ena od tazoprnih. Čudim se tistim, ki na nek način zagovarjajo kakršnokoli pisanje. Res nas je že mnogo daleč od šolskih klopi, tudi jezikoslovci nismo, zato seveda bodo manjkale vejice, zato bom "čim lepše" včasih napisala skupaj, včasih pa narazen, gotovo bom kršila še veliko slovničnih pravil, a mislim, da se je vendarle treba potruditi in pisati v lepem jeziku. Uporaba zanimivih narečnih izrazov pa ga bo samo obogatila. ddarinka
Se popolnoma strinjam s tabo. Moram pa priznati, da je moj materni jezik italijanščina in če bi pisala v svojem jeziku, bi bilo seveda vse brezhibno. Lep dan še naprej! Anamarija

escada  

član od: 21.8.2002

sporočila: 563

25. nov 2005 11:31

ddarinka je napisal/a:
Saj nihče ne zagovarja "kakršnokoli pisanje", menim le, da ni potrebno, vsakega opominjat, kaj je narobe napisal in kako bi moral...s tem se odmikamo temi, ki jo je uporabnik odprl, mnenja sem, če na vprašanje ne moreš ali ne znaš odgovoriti , potem raje ne napiši nič ( vsekakor je to bolje, kot pa da se nato tema odvija v čisto drugačni smeri, kot jo je uporabnik oz. kreator teme začel). Se pa oproščam vsem, ki so na kakršenkoli način prizadeti zaradi "te teme", sploh nisem imel namena kritizirat, ampak podati samo moje mišljenje in izpostaviti tisto , kar mi ni všeč.... Sicer pa obiskujem kulinariko izključno iz razloga pridobivanja novih znanj, nasvetov, trikov....in konec koncev tudi zato , da se ob šalah nasmejim...obenem pa izvem , kje se dobro "papa"... Nikoli mi še na konec pameti mi ni padlo, da bi šel objavljena sporočila slovnično analizirati! Pa lepo se imejte, skuhajte kaj dobrega,specite kaj sladkega....pa bo poslanstvo Kulinarične Slovenije izpolnjeno...Lep vikend!! P.S. - Darinka, nisi zoprna...daleč od tega... escada Sporočilo je spremenil(a) escada dne 25. nov 2005 11:36:32

anamarija1  

član od: 19.8.2005

sporočila: 5381

25. nov 2005 11:58

Escada, pravilno, da si odprl to temo, kajti to me je že lep čas žulilo. Hvala, pa lep vikend želim tebi in ostalim

pegasti  

član od: 7.1.2003

sporočila: 258

25. nov 2005 13:12

Veste kaj, na tem "našem" forumu lahko beremo čisto spodobno slovenščino! Včasih prebiram dijaške forume... ...raje ne bi komentirala. Se pa posipam s pepelom, če je potrebno: tudi sama sem se že oglasila glede jezikovne pravilnosti (profesionalna deformacija), vendar pa me le-ta moti v receptih. Ti naj bi bili jezikovno pravilni, na forumu pa se koneckoncev pogovarjamo in je zato lahko izražanje bolj sproščeno. LP vsem. Sporočilo je spremenil(a) pegasti dne 29. nov 2005 09:10:18

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

26. nov 2005 12:12

Ej, Pegasti, sem kar čakala, da se oglasiš. Sem vedela, da ti žilica ne bo dala miru. Saj so tudi mene že "fino ribali" tukaj na forumu, ko sem enkrat stegnila jezik (no ja, udarjala po tipkah!). Se mi pa zdi, da je Ddarinka lepo povedala (napisala). LP cervus

Vrana  

član od: 16.2.2006

sporočila: 620

24. feb 2006 11:25

Če sem dobre volje, na sobotno jutro ( takoj, ko pofruštkam), zlezem na koleštro, si oprtam cekar in odšibam na plac po fasngo; sveža jajčka, karfjolo, kakšen špargelj, pa še hop v mesarijo po mesek za šniclje...pa malo faširanega... Paradajza ne nabavljam, ker se na poti obuška, pa ni več uredu, razen takoj za v kastrolo. Tako, če sem v soboto pred južino dobre volje. Če nisem, se pa odpravim po nakupih, kjer so na voljo le dobro embalirana in termično obdelana živila, zlasti sočivje...... Če je na svetu kaj sočnega, potem je to jezik; pa je čisto vseeno, katero narečje... Ena pač nimajo dvojine, druga pa imajo šlaufe pa mušelne pa take germanizme. Vrana Sporočilo je spremenil(a) Vrana dne 27. feb 2006 16:49:57

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

MOJ vrtrimljanka
Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti