24. nov 2005 11:59
lunca trka Lep dan še naprej Dušan
24. nov 2005 11:59
lunca trka Lep dan še naprej Dušan
24. nov 2005 12:07
Pa še res je Dušan. In to po dolgem in počez, pa po vseh forumih, ne samo tukaj. Lep dan, pa naj vas sneg ne zamede. :))) Julija
25. nov 2005 0:41
Julya je napisal/a: |
Pa še res je Dušan. In to po dolgem in počez, pa po vseh forumih, ne samo tukaj. Lep dan, pa naj vas sneg ne zamede. :))) Julija |
25. nov 2005 9:49
Jaz sem pa ena od tazoprnih. Čudim se tistim, ki na nek način zagovarjajo kakršnokoli pisanje. Res nas je že mnogo daleč od šolskih klopi, tudi jezikoslovci nismo, zato seveda bodo manjkale vejice, zato bom "čim lepše" včasih napisala skupaj, včasih pa narazen, gotovo bom kršila še veliko slovničnih pravil, a mislim, da se je vendarle treba potruditi in pisati v lepem jeziku. Uporaba zanimivih narečnih izrazov pa ga bo samo obogatila. ddarinka
25. nov 2005 10:07
ddarinka je napisal/a: |
Jaz sem pa ena od tazoprnih. Čudim se tistim, ki na nek način zagovarjajo kakršnokoli pisanje. Res nas je že mnogo daleč od šolskih klopi, tudi jezikoslovci nismo, zato seveda bodo manjkale vejice, zato bom "čim lepše" včasih napisala skupaj, včasih pa narazen, gotovo bom kršila še veliko slovničnih pravil, a mislim, da se je vendarle treba potruditi in pisati v lepem jeziku. Uporaba zanimivih narečnih izrazov pa ga bo samo obogatila. ddarinka |
25. nov 2005 11:31
ddarinka je napisal/a: |
Jaz sem pa ena od tazoprnih. Čudim se tistim, ki na nek način zagovarjajo kakršnokoli pisanje. Res nas je že mnogo daleč od šolskih klopi, tudi jezikoslovci nismo, zato seveda bodo manjkale vejice, zato bom "čim lepše" včasih napisala skupaj, včasih pa narazen, gotovo bom kršila še veliko slovničnih pravil, a mislim, da se je vendarle treba potruditi in pisati v lepem jeziku. Uporaba zanimivih narečnih izrazov pa ga bo samo obogatila. ddarinka |
25. nov 2005 11:58
Escada, pravilno, da si odprl to temo, kajti to me je že lep čas žulilo. Hvala, pa lep vikend želim tebi in ostalim
25. nov 2005 13:12
Veste kaj, na tem "našem" forumu lahko beremo čisto spodobno slovenščino! Včasih prebiram dijaške forume... ...raje ne bi komentirala. Se pa posipam s pepelom, če je potrebno: tudi sama sem se že oglasila glede jezikovne pravilnosti (profesionalna deformacija), vendar pa me le-ta moti v receptih. Ti naj bi bili jezikovno pravilni, na forumu pa se koneckoncev pogovarjamo in je zato lahko izražanje bolj sproščeno. LP vsem. Sporočilo je spremenil(a) pegasti dne 29. nov 2005 09:10:18
26. nov 2005 12:12
Ej, Pegasti, sem kar čakala, da se oglasiš. Sem vedela, da ti žilica ne bo dala miru. Saj so tudi mene že "fino ribali" tukaj na forumu, ko sem enkrat stegnila jezik (no ja, udarjala po tipkah!). Se mi pa zdi, da je Ddarinka lepo povedala (napisala). LP cervus
24. feb 2006 11:25
Če sem dobre volje, na sobotno jutro ( takoj, ko pofruštkam), zlezem na koleštro, si oprtam cekar in odšibam na plac po fasngo; sveža jajčka, karfjolo, kakšen špargelj, pa še hop v mesarijo po mesek za šniclje...pa malo faširanega... Paradajza ne nabavljam, ker se na poti obuška, pa ni več uredu, razen takoj za v kastrolo. Tako, če sem v soboto pred južino dobre volje. Če nisem, se pa odpravim po nakupih, kjer so na voljo le dobro embalirana in termično obdelana živila, zlasti sočivje...... Če je na svetu kaj sočnega, potem je to jezik; pa je čisto vseeno, katero narečje... Ena pač nimajo dvojine, druga pa imajo šlaufe pa mušelne pa take germanizme. Vrana Sporočilo je spremenil(a) Vrana dne 27. feb 2006 16:49:57Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
MOJ vrt | rimljanka |
Kaj jutri za kosilo? | johana |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Zelenjavna zloženka
Pečen riž z zelenjavo