Ločevanje živil 90 dni

tema je zaklenjena

Sy  

član od: 11.12.2003

sporočila: 1057

30. jul 2004 22:13

Tudi jaz sem vegetarijanka. Jokl, sojino mleko v tetrapaku dobis v sparu in dm-ju, pa tudi v mercatorju sem ga ze videla. V lekarni dobis sojino mleko v prahu, ki se mu rece SOM, ampak je zelo drago. Na sploh pa je to mleko 3x drazje od kravjega. Na kateri dan bi pa ti jedla sport musly? Pozdravcki, Sy

Sy  

član od: 11.12.2003

sporočila: 1057

30. jul 2004 22:17

Pa mimogrede: sojino mleko je ZELO drugacnega okusa od kravjega (milo receno). Meni se zdi vredu tisto iz tetrapaka, narejen iz prahu pa mi ne gre dol. Moj sin ga je pil od 6. meseca naprej in ga je bil navajen, zato smo imeli tezave pri rehodu na kravjega. Vse je odvisno od navajenosti.

JOKL  

član od: 27.4.2003

sporočila: 108

30. jul 2004 22:59

Sport musly bom jedla na škrobni dan, notri so žita in semena. Prebrala sem v "Zdravo kombiniranje hrane" Jackie Habgood (osnove Hayeve diete). Lahko noč JOKL

Sunshine6  

član od: 4.7.2004

sporočila: 25

30. jul 2004 23:33

Ojla! JOKL, jst sm jedla zitarice ze z rizevim mlekom - ko se navadis na okus, je kr OK. Je pa res, da je 1/2 l tega mleka okol 500 sit. Ampak obcasno si je dobro privoscit tudi kaksen (predvsem zdrav) dodatek. Sj nam makaroni pa riz ze kr iz uses gledajo:)..Aja, pa notri si dam bucna ali soncnicna semena. V upanju in dobri veri, da niso prevec beljakovinskega porekla:) Pridni bodite - jutri nas ima kr nekej sadni dan, ne? Sej se bomo spodbujali, ane:)? PAPA

JamieO  

član od: 17.6.2004

sporočila: 207

31. jul 2004 10:40

Halo, halo, jaz s sprehoda! Pa vidim, da mi ni niben nč napisu, torej me noben ne pogreša! Pa nič, potem pa kar grem... JamieO

mary  

član od: 30.7.2004

sporočila: 43

31. jul 2004 13:34

Eno vprašanje! Kupila sem si temno čokolado, pa me zanima kolk procentov mora met da se smatra kot jedilna? To, k sem jo jz kupla ma min. 50 % kakava.

Sunshine6  

član od: 4.7.2004

sporočila: 25

31. jul 2004 14:23

JamieO, jaz sm te pogresala!!Tebe in tvoje vzpodbudne besede!!Sem ze mislila, da si na morje odbrzela:) Mary, mislim, da nima veze, kaksno cokolado jes. To, ko si si jo kupila, bo cist fajn. Sej je tud zadnjic nevemzekatera napisala, da je jedla Bali, pa je glih tk stimalo. Jst vedno bolj ugotavljam, da gredo kile dol tudi, ce se ne drzis cist striktno (sam mogoce mal bolj pocasi). Pa opazla sem tut, da ce se se gibljem zraven (zdj hodim laufat), se minus kilce se kvadrirajo! Oz. kubirajo, ker minus na kvadrat da plus:) PAPA in pridni bodite!

matjaž  

član od: 13.1.2002

sporočila: 1059

31. jul 2004 17:07

Hojla! Punce, debata o čokoladi ha, ha! Čokolada se od čokolade zelo razlikuje, čeprav jo jaz zelo malo jem. Sem pa to teorijo, da je čokolada različna, že v praksi doživel. To že otroci ločijo po embalaži, ne po okuso. Pred leti sem v Šparu kupil na razprodaji ducat mlečnih čokolad, od kje so bile uvožene se ne spominjam več. Ko sem jih prinesel domov, mi je menda sedm ali pa še manj letni sin rekel, da ta čokolada ni dobra. Sem ga vprašal, če jo pozna. Odgovoril mi je, da ne, ampak na njej ni narisana milkina krava. Seveda sem se razjezil, češ, da bomo sedaj ža pri čokoladi izbirčni. V zagovor mi je previdno odgovoril "beri zabrusil": "Saj tudi za tebe je dobro samo Zlatorog pivo in nobeno drugo." Pa sem imel poduko, da so čokolade dobre in ne. Nisem je sicer poizkusil, a sem mu verjel. Torej punce: vsaka čokolada ni eneko dobra. Če piše jedilna, mora biti jedilna in če piše ena vrstica, mora biti ena vrstica. Pa če je od pol kilske ali od deset dek, glavno da je ena vrstica. LP vsem, Ažo-koh

Ebonlass  

član od: 25.8.2002

sporočila: 242

31. jul 2004 18:15

Jest sem bla pa na dopustu cel teden, grešila precej, čeprav sem že 2 meseca po dieti, sem veselo pila bambuse, pa jedla zjutrej sendviče ... ko sem pa domov prišla me je pa skor kap, zredila sem se za 0,5 kg :) jest sem pa misnla da bom mela najmanj 5 kg več :) tko da sem bla prav vesela ... ostale se pa kr lepo držte pa bo vse ok :) Marjeta Žniderčič

JamieO  

član od: 17.6.2004

sporočila: 207

31. jul 2004 18:54

SUNSHINE6, hvala! . Na morje grem šele septembra. Zdaj sem sicer 14 dni na dopustu, a ta je delovne narave. Danes me je obsedla blaznost - vse živo sem posesala z vročo paro in sedaj cela hiša tako lepo diši. Porabila sem cel šampon in ugotovila, da se ga v štacuni sploh ne dobi ( za Atlantic sesalnik) in bogve kdaj ga bom dobila na dom. No ja, saj tako pucanje tako ni za vsak dan. Jutri pride k meni za 1 teden nečakinja, komaj čakam! Že ta teden sem ful pridna, ko s psom vandram naokoli po 3 ure na dan. Zdaj, ko bo pa še tamala pri meni, se bova pa tako cele dneve potepali. Žal pa sem ugotovila, da Opera in Drama do septembra ne "obratujeta". Danes je spet ta B dan in za kosilo sem pojedla 1,5 puranjega zrezka, čisto navadno pečenega ter kumarično solato. Optimistka jaz sem si prihranila 1 zrezek za večerjo, a kot običajno, mi misel nanj ni preveč prijetna in bom zopet brez večerje. Škodovalo mi ziher ne bo, ker sem včeraj snedla tisti lonček kisle smetane. Kar se tiče tvojega komentarja na zmanjšano striktnost - imaš čisto prav. To mi je povedala že sestra katere sodelavka je kljub občasnim grehom shujšala za 15 kg po 3MD, seveda. Je pa res, če me res ne grabi taprava lakota, se trudim, da ne bi grešila. Če pa že, se tolažim s tem, da tako ali tako ne jem kruha. Pa običajno se tudi odpovem tistemu rebru čokolade, ker me jedilna čokolada ne mika preveč. V hladilniku imam še vedno tisto, ki sem si jo kupila pred 41. dnevi ( v ta namen) in je manjka kvečjemu kakšna polovica. He, en preblisk : na Š dan bi takorekoč lahko jedla za koislo in večerjo riževo čokolado, a ne? MATJAŽ, že zaradi tebe upam, da piknik bo in da bom v tvoji družbi počila od smeha, ti imaš res dobre! Si bom tvoj nasvet zapomnila, ko bom šla kupovat tortico za OH dan, bom izbrala tanajvečji kos, saj si rekel, da je važno le, da je 1 kos oz. 1 rebrca čokolade, a ne?! Sicer ima pa tvoj sine kar prav! Ni vseeno katere pasme je čokolada. Meni osebno je ful dobra LIndt. Ampak zadnjič me je skoraj kap, ko sem v Merkatorju videla eno 350 g čokolado za jurja in pol! No, jedilno čokolado naj bi menda jedli zaradi preprečevanja alergij, jaz pa mislim, da zato, da nam bi na OH dan izboljšala prebavo, saj je OH najtežje prebavljiv dan. Da ne omenim, da je jedilna čokolada dobra za srčno mišico, pa menda deluje še kot afrodizijak. EBONLASS, to je pa dobra novica! Torej je naš način pravi. Ena sodelavka, ki je 6 mesecev uspešno hujšala po neki X metodi s katero je shujšala 15 kg, se je na morju zredila za cele 4 kg! V njenem primeru je to pomenilo skoraj 2 meseca odrekanja. Verjetno pri ostalih obrokih nisi mešala, kajne? Sama sebi se pa najbolj čudim kako ne pogrešam sladoleda. Če bi me pred 3MD vprašali od česa bi lahko živela, bi takoj izstrelila: čokolade, sadja, jogurtov in sladoleda! Jaz spet napisala roman! Lepo bodite in ne pozabite, da imate še 1 uro čas papat! JamieO

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti