2. avg 2004 17:14
TinaK, tale tvoja tašča pa ni od muh, ampak raje je ne poslušat. Za nas, ki se hočemo znebiti kake kile, namreč drži, da nas bo hrana že počakala in si jo bomo lahko privoščili, ko pride na vrsto. Saj tri/štiri dni ni tako dolga doba, kaj? Ali pa se spomni tiste o čokoladnih bombonih: dve minuti užitka v ustih in večne posledice na tvojih bokih. Kaj ti hočem rečt? Ne grešit preveč, sploh ne prvi mesec, ker gre takrat najbolj dol s kilami, če se držiš pravil. Pa ne misli, da jaz ne grešim, podobno kot tebe namreč prepričujem tudi sebe... Iz svojih izkušenj ti lahko povem, da sem za vsak bolj resen greh porabila vsaj 4-dnevni cikel, da sem prišla nazaj!
Sissi, zate pa še eno mnenje hribolazca o prehrani v gorah. Meni (3MD sem zaključila prejšnji mesec, rezultat -10 kg; bilo je že -12, pa sem ga zadnje dneve diete precej "kronala" in jih nekaj dobila nazaj, sedaj pa držim na tem nivoju in skušam z občasnimi sadnimi dnevi, ločevanjem in telesno aktivnostjo: 25-minutno telovadbo 3-4 krat na teden, hribi, tekom, hojo itd. oklestiti še kako kilco - še ene 3-5 bi se jih rada znebila, čeprav mi je že tako uspelo priti do konfekcijske št. 38 in ITM-ja 23, tako da sem zelo zadovoljna) je med temi 3 meseci v hribih najbolj ustrezal sadni dan - imela sem največ energije, ker se telo ni mučilo s prebavo, s sabo sem res vzela malo več sadja (banane, jabolka, mandarine, za vsak slučaj pa rozine in mandeljne) in tudi vode sem kar nekaj popila. No, pa mi je vedno kaj ostalo, rozin in mandeljnov pa niti enkrat nisem rabila, pa sem bila tudi na 2000 m.n.v. in več. Je pa res, da smo različni, meni že prej med samim vzpenjanjem hrana ni preveč pasala, poleg vode oz. cedevite sem za energijo vzela le kak vitergin, jedla sem pa na vrhu oz. na postankih. No, sedaj pijem striktno samo vodo in tudi viterginov še nisem rabila. Z izgubljenimi kilami, novim načinom prehrane in dokaj redno telesno aktivnostjo je namreč prišla tudi kondicija, tako da sedaj v hribih veliko bolj uživam kot prej in imam tudi več časa za opazovanje narave, saj ne prisopiham več med zadnjimi ampak med prvimi.
Lep pozdrav vsem skupaj - vas še kar berem (pišem res bolj malokrat, pa takrat preveč!) ker je prav zanimivo spremljati, kako si podajamo/te štafetno palico hujšanja... Že misliš, da zdaj bo pa konec, pa se spet pojavi skupinica novih... Res pohvalno!
Encijan
Sporočilo je spremenil(a) Encijan dne 02. avg 2004 17:17:44