Ločevanje živil 90 dni

tema je zaklenjena

Nenni  

član od: 10.5.2004

sporočila: 110

29. jul 2004 10:00

Hoj! Čez točno en teden imam vodni dan - 3. po vrsti. Danes imam škrobni dan, me čaka rižota in solata iz stročjega fižola. Včeraj ko sem si pripravljala hrano sem ugotovila, da odkar sem na dieti nisem jedla krompirja. Kdo bi si mislil?!?! Svojo dieto bom najbrž končala v petek 06.08. ker imamo potem soboto in nedeljo eno fešto, tako da bom 2dni na mesu in zelenjavi no v ponedeljek pa na sadju. Sem nekje prebrala en članek (mislim da v Oni), da se telo navadi na novi način prehranjevanja šele v 1 letu, tako da se bom še naprej držala tega. Sicer bom imela samo 1 sadni dan v tednu (ponedeljek), drugače pa se bom še vedno držala načel: do 12. sadje kosilo (ločevanje živil) večerja (pol manj kot za kosilo) 1x na mesec vodni dan. Nenni Sporočilo je spremenil(a) Nenni dne 29. jul 2004 10:00:47

alja  

član od: 27.7.2004

sporočila: 75

29. jul 2004 10:07

Sy, hvala, hvala... Sem prebrala in imam srečo, da sem našla dve vrečki tega čaja v naši čajni kuhinji v službi. Si že kuham...A si v enem tromesečju zgubila toliko kil?Pa še držiš jih? ČESTITAM!!!! Jaz se ob vseh mojih željah malo bojim kam bom dala odvečno kožo, zato sprašujem, ali je res potrebno telovaditi. A ti nisi imela teh problemov?

tinak  

sporočila: 22

29. jul 2004 10:28

dobro jutro vsem skupaj! jaz sem si danes malo privoščla-spanja namreč :). Včeraj sem celi dan čistla stanovanje v lj, ker smo se morali izseliti (sem študentka) in sem bla tak zmantrana. Zdaj pa na zajtrk- skodelica grozdja njami. Tudi jaz sem danes š, jaz bom tudi rižoto jedla, pa veeeeeeeeeliko skledo solate. Čestitke Sy! Me veseli, da ti je uspelo. Alja, jaz tudi nisem neka ljubiteljica telovadbe, pred poletjem sem sicer začela teči in mi je iz 5 min teka uspelo priti na 45 min- joj kak sem bla ponosna sama nase. Potem pa so bili izpiti in ni bilo več časa, ..sami izgovori so me bili. Zdaj pa sem si kupla kolo in se malo vozim sem pa tja- boljše to kot pa nič. Lep pozdravček!

tinak  

29. jul 2004 10:31

Aja še to sem mislilila vprašat: kako je s to juho. jaz je ne morem piti,enostavno se mi gor dviguje, pa niti lačna nisem po kosilu, zato jaz to juho kar spustim. Je to fejst narobe?

alja  

29. jul 2004 10:50

Tinak, jaz tudi ne pijem juhe, ker se mi ravno tako upira.Je že kot otrok nisem nikoli marala, razen zelenjavno, kot glavni obrok s kosi zelenjave in kakšnimi cmokci brez jajc. Pred obrokom spijem velik kozarec vode, po obroku pa nič več naslednje pol ure do eno uro. Potem pa nadaljujem kar z vodo. Pa kavi se tud ne morem upreti - predvsem zjutraj ( saj je brez sladkorja). Malo strupov pa vseeno moramo zaužiti, a ne? Tina, a se ti že kaj na kilah pozna? Nenni, prav vesela sem, ko slišim za ljudi, ki jim je uspelo. BRAVO. Glej, da nas ne pozabiš zdaj, ko boš dieto zaključila. Kdaj se še javi, da bomo na tekočem s tvojim vzdrževanjem teže (pa kakšno bodrilno besedo bomo tudi še dobili, a ne? :) ) čau, čau... alja brglez

JamieO  

član od: 17.6.2004

sporočila: 207

29. jul 2004 11:19

Živjo! ČAPA, kako vesela sem, da si se oglasila. Nič ne tarnaj zaradi KG, a si se izmerila? Saj veš kaj pravijo tisti, ki so že celo 3MD dali skoz - nekje na sredi kg ne gredo dol, centimetri pa! Tako, pa je spet en dolg sprehod v obliki hitre hoje za mano! ALJA, me veseli, da ti je riba uspela in da si se z njo tako dobro napapcala. Kar se kave tiče - pijem belo vsak dan 2x, na B dan z mlekom, na ostale dni pa s smetano. Včeraj sem imela Š dan in sem za kosilo jedla kuhan krompir ( prvič odkard sem začela s 3MD sem ga jedla) pa zraven 5 žlic špinače ( me ni kaj dosti brigalo, da je špinača B), za večerjo sem pa pojedla 3 koščke Bali čokolade, saj vem, da ni po pravilih, ampak.... Kaj je to pira? SY jaz nimam tiste Rinine bukve - mi lahko na kratko prosim razložiš zakaj je dober zeleni čaj? Stroka namreč meni, da sta 2 skodelici tega čaja na dan max. Tisto, da se telo na tak način prehranjevanja navadi šele po 1 letu, bi kar verjela. To pa zato, ker čutim, da ne maram jesti 2x na dan isto in tu pa tam občutim veeeeeeeeeeeeeliko željo po tem, da bi se ornk najedla vsega čemur se sedaj odrekam. Kar se juhe tiče - tudi jaz je ne pijem, ker se z osnovno hrano dovolj najem. Pa še spili naj bi jo na koncu, ker je najteže prebavljiva - torej, kakšne velike koristi od nje razen vitaminov - ni. Te pa tako dobimo z drugo hrano. Danes imam OH dan in bodo po doooooooooolgem času na vrsti testenine. Grem pogledat, če ima pesto, ki ga imam v hladilniku, vmešan sir. Še malo pa bo ura 12, ko lahko mi dnevni vampirji začnemo papcat zaresno hrano. Zato žeiim vsem prav DOBER TEK! JamieO

alja  

29. jul 2004 11:34

JamieO, tisto štorjo o zelenem čaju najdeš na 48. strani tega foruma :) Pira je neke vrste divja pšenica, ki ni oluščena in je veliiiiiko bolj zdrava. Okus ima nekje med rižem in ječmenom...Malo bolj kompaktna je kot riž. Meni zelo zelo ustreza. Dobiš pa jo v skoraj vsaki trgovini med žitaricami (ista embalaža kot ajdova kaša, pa prosena kaša...- Zlato polje). Jaz uporabljam tudi pirino moko in zdrob. Malo eksperimentiram, da hrana ni tako enolična. A krompirja naj kao nebi jedli? Vse se ga nekaj izogibate. Saj ne, da bi bila kakšna ljubiteljica, ampak kdaj pa kdaj bo pa najbrž zapasal. Aja, poslušaj JamieO, a veš, da obstaja tudi Rio mare tuna v konzervi, ki je izključno v lastnem soku?Nič olja.. Mogoče, ti bo ta informacija kaj prav prišla. Meni namreč bo, ker domači vsi vihajo nosove, ko pripravljam ribe, ker vsa hiša "smrdi".

matjaž  

član od: 13.1.2002

sporočila: 1059

29. jul 2004 11:58

Hojla! No sedaj bo šlo pa zares. Stava je padla, še dodatnih sem kg mora iti dol. Dušan, na pikniku pa mora biti ali dve. Prva za srečanje, druga za zmago nad svojim airbegom. LP vsem, Ažo-koh! Sporočilo je spremenil(a) matjaž dne 29. jul 2004 11:59:17

tinak  

29. jul 2004 13:58

Lep pozdrav še enkrat! Alja,od prvega dne (danes je moj 6. dan) sem zgubila 4 kg, merla pa se še nisem nič. Mam srečo, da kar hitro zgubljam kg, tako kot jih tudi hitro dobim nazaj, ampak moj namen je obdržati neko konstantno težo, ker mi ful niha. Tak da zdaj sem na 63kg, rada bi pa prišla na 55. Če pa ne bo, pa ne bo. Od teh diet sem že čisto sfuzlana in posledice tega so, da imam tako slabo vest in se tako grozno počutim, ko pojem ali popijem nekaj kar ni kao "zdravo". In to mi je pri tej dieti tako všeč, da lahko jem vse, ne rabim bit samo na solatah. Glede kave pa je tak: prej sem jo pila z mlekom/smetano in 3 žlicami cukra, pol pa smo s cimrami poiskusle ono dieto, ki je kao iz kliničnega centra in traja 2 tedna in od tam sem se navadla piti kavo brez mleka in cukra. Kavo pa obvezno pijem, ker drugače imam taki glavobol, da je joj. Rada bi pa se odvadla kave in raje pila zeleni čaj, ampak ta vonj prve jutranje kave in prvega cigareta... Temu pa je tako težko upreti.... papa

JamieO  

član od: 17.6.2004

sporočila: 207

29. jul 2004 16:20

ALJA, če jim ribe smrdijo ( ponavadi imajo močan vonj morske), jim pa paello pripravi (riž, žafran, paradižnik, paprika,itd. ter mešano sadje) To sem danes naredila za mojega dragega in ni bilo nobenega posebnega vonja. Ja, saj se spomnim, ko sem včasih pekla lignje, to mi je ful dišalo dokler sem jih delala, potem pa ko so že nekaj časa ležali v trebuščku, mi je pa fuil smredelo. TINAK, poznamo to, ja, stalno nekaj paziti in če si le nekaj manjšega privoščiš, imaš potem ful slabo vest. To sem pred 3MD mojemu rekla, da se ne spomnim kdaj sem se čisto normalno do sitega najdla brez slabe vesti! MATJAŽ o kakšnem pikniku je govora? JamieO

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti