Ločevanje živil 90 dni

tema je zaklenjena

Sunshine6  

član od: 4.7.2004

sporočila: 25

1. avg 2004 9:06

Ojla. Spet jst! A to je ful greh, ce jes po osmi? Ker men se je ze veckrat zgodilo, da mi prej ni zneslo in sem pac vecerjala ob 21-ih, ob 23-ih, kakor je blo..Bo treba mal bol mirkat.. Jst naprej gresim v dobri veri, da delam prav, pol me pa kap skor, ko zvem, da v bistvu pa nism bla tk zlo pridna.. PAPA

JamieO  

član od: 17.6.2004

sporočila: 207

1. avg 2004 14:01

Živjo, SUNSHINE6! Ja, to je kar greh, če ješ po 20:00, ker takrat se začne cikel prebavljanja. Jaz običajno ne jem več po 18:00, razen, če gre za kakšno malenkost. Amak, kako naše telo ve, kdaj je ura 20:00? ;-) JamieO

matjaž  

član od: 13.1.2002

sporočila: 1059

1. avg 2004 14:15

Hojla! Ja jamieO je že tako, da se organizem navadi na uro (brez kazalcev). Se bil pri kolegu, pa tudi nima v hlevu vekarce na steni, a so prašiči pošteno začeli kruliti ob 19 uri, ker sva se midva pod brajdo iz kivija malo predolgo pogovarjala, pa je on malo zamujal z njihovo večerjo. Ker smo p ravno pri prašičih, danes je moj B dan. Živel kralj živali (dokler je bil še živ)! LP vsem, Ažo-koh Sporočilo je spremenil(a) matjaž dne 01. avg 2004 14:22:33

JOKL  

član od: 27.4.2003

sporočila: 108

1. avg 2004 20:05

Živijo v Sparu sem kupila "Žlahtno temno čokolado" od Gorenjke, ima 70% kakavovih delcev, je mnogo boljša od Lidntove, ampak jaz jo vse prevečkrat pozabim pojest tisto rebrece... se spomnim na sadni dan, ko bi pasalo kaj konkretnega... Čau JOKL

sissi  

član od: 30.7.2004

sporočila: 185

2. avg 2004 7:21

Ojla. Jaz sem "nova". Danes komaj 8. dan (sadni), pa že grešim. Zanimajo pa me vaše izkušnje glede prehrane v gorah. V soboto sem imela Š dan, pa sem jedla sadje, kruh in čičeriko. Vse v malo večjih količinah, da sem zmogla vzpon (na Kamniško sedlo). V koči se pa nisem mogla premagat in sem spila eno pivo. Bojim se, da bo tako tudi v prihodnje, saj rada lazim po hribih. No, ja, vsaj redim se ne. V prvem tednu -1,5 kg. Pa-pa sissi

JamieO  

član od: 17.6.2004

sporočila: 207

2. avg 2004 7:54

Dobro jutro, vsem! SISSI, škoda, če grešiš že v prvem mesecu, ker se namreč v tem času, če se potrudiš, da izgubiti največ. Ne vem kakšni so tvoji cilji oz. koliko kg želiš izgubiti. Vsekakor je dobro, da se čimbolj držiš železne discipline, saj s 3MD ne samo, da shujšaš, ampak se navadiš boljšega načina prehranjevanja. Tudi ne vem koliko si si prebrala o 3MD. Nekako velja, da telo od 20:00 -4:00 presnavlja, od 04:12:00 ure se čisti (zato sadje), prehranjuje se pa od 12:00 - 20:00. Veliko je tukaj psihe in se ti morda zdi, da ne bi zmogla do vrha, če ne bi nekaj konkretnega pojedla. Drugič poskusi z velikimi količinami vode, boš videla, da ti bo uspelo. MATJAŽ, kdaj pa začnejo kolegovi pujsi kruliti, ko se spremeni ura? Je pa res, da se živali navadijo na ritem prehranjevanja in vsega ostalega, kar jim vsili človek. Danes imam OH dan - ima kdo kašnen zanimiv predlog, ki ne vključuje testenin ali pizze? JamieO

sissi  

član od: 30.7.2004

sporočila: 185

2. avg 2004 8:32

JamieO, ali si že kdaj poskusila premagati 1500 višinskih metrov ob vodi? Jaz samo enkrat (lani). Pa sem se po dobri uri od izčrpanosti tako tresla, da sem olje od rib, ki se mi sicer gabi, skoraj spila. Zato pa bi rada dobila mnenje še od kakšnega hribolazca. Ali pa bo mogoče bolje, da bom dieto ponovila še pozimi, ko je vzponov manj. Sicer pa Rinino knjižico z recepti že dokaj dobro obvladam in se bojim, da na OH ne moreš jesti kaj dosti drugega kot testenine ali pizze. No, notri so recepti še za: palačinke s šampinjoni, pa vodne vlivance, pa razne pogače. Žal pišem iz službe, tako da ti kakšen recept lahko prepišem za naslednji OH dan. Mene pa zanima tudi vaše mnenje glede količin v Rinini reviji z recepti. Pri testeninah in rižu vedno piše, da si jih skuhaš 12 dag. Včeraj sem se natančno držala jedilnika, pa se mi je zdelo, da bi bila ta količnina dovolj za celo našo (dvočlansko) družino. Ampak pojedla sem pa vse. Kar mora bit, mora bit. Aja, pa še to: shujšala bi rada 10 kg, ki sem jih pridobila v zadnjih 2 letih zaradi težav s ščitnico. Saj nočem, da je to izgovor, ampak skoraj v vseh knjigah o dietah piše, da je pri težavah s ščitnico uspeh vprašljiv. sissi

matjaž  

član od: 13.1.2002

sporočila: 1059

2. avg 2004 9:09

Hojla! Pozdravljena sissi! Če si prilezla na kamniško sedlo si pokurila energije za dve pivi ne samo za eno, pa še joto bi si lahko privoščila, saj v koči na kamniškem sedlu zelo dobro kuhajo - velikokrat preizkušeno. Vsi ki zagovarjate samo vodo, se preko vikenda povzpnite na en hrib, ki je višji od gozdne meje, pa boste v dolini povedali, kako telečja kolena so bila na poti v dolino in kako so bili težki odvečni kilogrami (ne v nahrbtniku). Sicer pa ni iz trte izvit pregorah, da v gorah ni greha. Jamieo - v hlevu se ura ne menja, v zimskem času se fotra zvečer ob šestih. Spisek iz rine, pa si boš nekaj skombinirala. ŽIVILA Z OGLJIKOVIMI HIDRATI: - žita ajda, bulgur, divji riž, ječmen, ješprenj, koruza, kuskus, kvinoa (perujski riž), oves, pira, proso, pšenica, riž, rž, sladka koruza, ščir, zdrob, zelena pira - kruh vse vrste kruha in krušnega peciva brez dodatka beljakovin - pecivo vse vrste, če je le mogoče iz polnovredne moke ali sveže zmletega žita, pečeno brez dodatka beljakovin, slano pecivo - testenine vse testenine brez jajc oz. jajčnega beljaka, npr. ajdovi, durini, riževi, stekleni rezanci - krompir krompir in sladki krompir - sadje sladka krhka jabolka, banane, sveži ali suhi datlji in smokve, nežveplano suho sadje - sladila koncentriran jabolčni in hruškov sok, javovov sirup, med, trsni sladkor ter neprečiščen trsni sladkor - poleg tega citronat, kostanj (maroni), krompirjev škrob, oranžet, pecilni prašek, prašek za puding, rižev papir, rožičeva moka, tapiokin škrob, topinambur - pijače pivo, 1 -2 kozarčka aromatičnega vina Pa dober tek. LP vsem, Ažo-koh

alja  

član od: 27.7.2004

sporočila: 75

2. avg 2004 9:37

Ahoj, jest sem spet tuki!!! Premagala sem sobotni sadni dan (ki je bil bolj zelenjavni - za kosilo sem pojedla zeljnato solato, za večerjo pa nektarine). Sploh ni bilo težko. V nedeljo sem se tehtala in imela -3,1 kg.( za 10. dan sem kar zadovoljna). Včeraj sem imela B dan in sem si pripravila pečene sardelce. Cela hiša je smrdela, ampak potem sem odprla vsa vrata pa okna in vklopila nek hišni parfum, pa je bilo čez dve uri spet normalno ozračje. JamieO, res opore ne morem iskati doma, ker o moji dieti sploh noben nič ne ve...torej imam samo vas, da vam poročam novosti. . Kar se tiče vašega pisanja o čokoladah, se popolnoma strinjam, da niso vse dobre. Jaz jedilne ne maram, zato jo kar preskočim, razen če je na pecivu.Ko smo že pri pecivu - evo ti Matjaž: BUČKINO PECIVO -5 jajc penasto vmešaš s -35 dag sladkorja ( jaz dam kar diabetičnega),dodaš -3 žličke cimeta, -3,75 dl olja in -ščepec soli, na roke pazljivo vmešaš -20 dag zmletih lešnikov ali orehov -50 dag na drobno naribanih in ožetih bučk - cukinov, -50 dag moke ( jaz dam polnozrnato) -1 pecilni prašek vse daš v namazan pekač za kolače (z luknjo na sredi) in pečeš pri 180 st. cca 50 minut. Še vroče premažeš z marmelado (jaz dam diabetično) in preliješ s čokolado. Če uporabiš belo moko, je pecjvo malo bolj rahlo. Kar se tiče nočnega prehranjevanja - jaz če sem že lačna, da ne morem zdržat pojem kakšno majhno jabolko ( res izjema), medtem, ko se pitju čaja ali vode ne morem odpovedati, ker hodim spat v najboljšem primeru okrog 01.00 ponoči in bi bila do takrat že vsa dehidrirana . Upam da ne grešim preveč... Tako, danes imam Š dan in pojma nimam kaj bom jedla. Vesela bom vaših predlogov...(samo krompirja ne... ga ne maram preveč). Kaj na hitro narejenega bi prva prišlo. Uf, dva dni me ni, pa spet napišem cel roman... papa alja

Nenni  

član od: 10.5.2004

sporočila: 110

2. avg 2004 10:42

Hojla! Moj 3. vodni dan se nezadržno približuje. Danes imam Š dan in na jedilniku imam riž z ogromno zelenjave ter kumarično solato. Včeraj sem prvič grešila v tem smislu, da sem za kosilo jedla eno vrsto beljakovin za večerjo pa drugo. Sem imela kar slabo vest. Ni kaj človek se res navadi enega reda. Se slišimo ! Nenni

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

MOJ vrtmalaga
Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti