Ločevanje živil 90 dni

tema je zaklenjena

JamieO  

član od: 17.6.2004

sporočila: 207

14. jul 2004 13:46

Hvala, hvala. Pa saj si vceraj meseka papala, ce mas danes krompircek . A vse jeste cokolado? Jaz sem jo kar izpustila.Sem pa zadnjic namesto tortice pojedla veeeeeeelik puding. Mimogrede, na strani www.mojplanet/dieta pa pise, da se smeta pojesti 2 tortici. Si katera upa? JamieO

VALNEA  

član od: 14.7.2004

sporočila: 5

14. jul 2004 16:00

LP VSEM. SEM NOVA IN JUTRI ZAČNEM Z DIETO. VEM DA BOM RABILA VAŠE VZPODBUDE IN UPAM DA MI BO USPELO. SICER PA MORAM ZGUBIT SAMO ENE ŠTIRI KG. ČAU.

JamieO  

14. jul 2004 16:44

VALNEA, mala malca! Dobrodošla med nami! JamieO

matjaž  

član od: 13.1.2002

sporočila: 1059

15. jul 2004 0:08

Hojla! Včeraj sem se razpisal otistem prašičku in semi je ponoči kar sanjalo o njem. Vendar vam moram napisati, da sem ostal pri S dnevu in S hrani. JamieO, ne nibil dež in tudi piknik se ni prestavil, pa tudi jaz nisem karakter, da bi se vzdržal pri pujsku. A kaj si moram. Ko sem prišel na piknik, seveda o pravem času, ko se je še stvar vrtela. Te tople frišne dobrote za vse na svetu nebi zamudil, a je sledilo veliko razočaranje. Na kolu se je namesto odojčka vrel kozu - beeeeeeee, saj res požrem skoraj vse, le kozlička ali jagenčka pa res ne maram. Tako Čapa, da veš, s tisto kožico ni bilo nič. Tako sem ostal lepo na solati. Bo pa jutri moj B dan - Goveji golaž, kuhal ga bom zunaj lepo počasi, po receptu, ki sem ga zaupal že nekje v eni temi na forumu. Bravo punce REGE, dobro se imejte in veliko užitkov ob dobri glasbi. Jav malo sem vam kar nevoščliv. Saj ne, da sem prestar za na fešte, le malo predaleč mi je in časovno ne utegnem. Doma sem iz KK - na registerski tablici. Sibila ne vem kaj ga pa ti lomiš, 40, saj to pa ja ni veliko. Še se bomo pogovarjali. No punce, če vas - žensk ni sram napisati koliko let ste že naklepale, bom pa še jaz 23 na dvajset podlage do decembra, potem pa še ena zraven za naprej, pa seštejte. VELNEA prijazno pozdravljena med nami. Dobila boš vso podporo. Za tiste 4 kilograme, boš med dieto lahko naredila kar veliko grehov. LP vsem, Ažo-koh. PS Ja danes je bilo pa res hladno, kaj mislite je tudi Dušana in ostale kaj zeblo na morju?

Čapa  

član od: 29.6.2004

sporočila: 61

15. jul 2004 8:56

Matjaž, če si decemberski kot jaz , si potem strelec? Pa tako dobri jedci smo po naravi. Jaz vedno poskusim kake nove jedi, tudi kozlička sem jedla, ki pa res ni nevemkako dober. Ima še kar specifičen okus mesa. Bolje, da si ostal na solatki. Jaz imam pa danesi sadno zelenjavni dan. Upam, da mi čimprej mine! Sibila, leta niso važna, kaj kmalu pridem za tabo!Sem pa pravzaprav malo presenečena nad starostjo forumcev, saj sem imela nekako občutek, da ste vsi stari okrog 25 let. No, ste videli kako maldostno delujete!!!! Matjaž, zakaj se pa ne pridružiš na Soči REGE? V petek peljeva z možem otroke in stare starše v Čatež na dopust (KK - verjetno kje blizu tebe), potem pa smuk v Tolmin. Tam se tare vseh starosti navdušencev! Valnea, upam le, da ne boš prehitro shujšala teh 4 kg in nas predčasno zapustila, kaj? Napiši še ti kak preblisk in počutje ob 3MD.Pa dober tek ob mesnem dnevu!!

JamieO  

15. jul 2004 9:17

Dobro jutro! No, MATJAZU pa lahko noc. A pogresas Dusana? Vidis, zaleglo je tako ali drugace. Pa so ti kozlicka podstavili, he-he-he! Jaz pa kozlicje meso naravnost obozujem oz. ga imam od vseh vrst mesa najraje. Pa ovcetino tudi, ce je prav pripravljena. Le-te sem se lani, ko sem bila sluzbeno v Turciji vsak dan vsaj 1x najedla. Oni so pac strokovnjaki za to podrocje. Pa za 3MD tudi, saj ze naravno jedo tako hrano, ki ugodno vpliva na pocujte. Tam sem namrec videla kaj vse se lahko je kot solato oz. kaj vse se da narediti iz zelenjave. Sem prosila enega posl. partnerja, da mi pove recept za polnjeno papriko (peceno), ki je odlicna hladna. Pa se cel kup drugih stvari. Pa pitje mlacnega, nesladkanega caja. Pa sadje! Tam sem jedla zelene melone, ki so bile slajse kot pri nas oranzne. In prava turska kava.To je bilo prvic, da sem uzivala v pitju kave brez mleka. Temu kar mi pravimo turska kava, se Turki samo muzajo. Oh, sem se razpisala! To pa zato, ker mi je ravnokar kapnilo, da sem se tam prehranjevala tako, kot se sedaj ucim prehranjevati. Baje imamo sedaj tudi v Ljubljani Tursko restavracijo in bom sla malo pogledat kaj ponujajo in vam poroca, ce vas slucajno zanima. Valnea, kako kaj gre na tvoj 1. dan? Ne pozabi na vodo. JamieO

Čapa  

član od: 29.6.2004

sporočila: 61

15. jul 2004 9:26

JamieO, povej še nam o pripravi slastno pečenih polnjenih paprik.! Zdaj so se cene te zelenjave kar občutno znižale. Pa še toliko C vitamina vsebujejo. Sorry, veš da sem pozabila knjgo, da ti napišem avtorje receptov, ki pa so tri ženske - mislim da iste kot pri reviji Rina. No, prejšnjo Rino sem že prebrala, menda nova izide zadnji teden v juliju. Morda preberemo še kakšni dober, preizkušen nasvet pri 3MD. Čeprav ga ni čez nasvete na našem forumu, a ne? Pa še ažurni so. Glede hrane v Turčiji pa je menda res enkratna (razen mesa - je rekel moj tast!, ni svinjine!)., pa še prirojen naravni pravi način prehranjevanja imajo.

Sy  

član od: 11.12.2003

sporočila: 1057

15. jul 2004 9:40

Matjaž, ej!!! Js sm tud iz kk! Sicer je že mesec in pol, odkar sem končala dieto, ampak opažam, da se mi je apetit povečal, zato danes začenjam 4 dnevni cikel, da ga spet malo ukrotim. Septembra bom pa šla na 29 dnevni cikel in če mi takrat uspe izgubit 6 kg, sem car Čeprav vam povem, da je tole prehranjevanje tko dobro, da je kr kej. Potem ko si enkrat spet na "normalni" prehrani, se ne počutiš več tko FIZIČNO fajn. No, za druge ne vem, ampak js sm se počutila veliko lažja med dieto, a sigurno ne samo zaradi izgubljenih kg. Uživite! Sy

JamieO  

15. jul 2004 9:43

Recepta za polnjeno papriko po turško še nimam, imam pa enega za polnjeni jajčevec, ki se običajno servira kot priloga pečenju na žaru. ( pri njih je to običajno ovčetina) Sestavine: 2 velika ali 3 srednje veliki jajčevci, 2 žlici svežega soka limone, 3 žlice nesoljenega masla, 3 žlice moke, 250 ml mleka, 200 ml nastrganega sira ( Kassari- ne vem, e se ta dobi pri nas, nadomestite ga s katerim zelo aromati nim sirom), sol, sveže mlet poper, ščepec muškatnega oreščka Priprava: najprej jajčevce razpolovite po dolžini in postrgajte vsebino. Potem jajčevce na obeh straneh dobro popecite na žaru ( skorja naj bo dobro popečena, sredica pa čisto mehka). Potem jajčevce ohladite. Potem jih olupite in pazite, da odstranite vso lupino. Sredico dajte v posodo in jo dobro pretlačite ter dodajte sok limone tako, da dobite pire. V kozici raztopite maslo in vseskozi mešajte, da dobite belo tekočino. Potem ga vlijte v pire in premešajte. Dodajte sir in kuhajte tako dolgo, da se sir stopi. Dodajte začimbe ( sol, poper, muškatni orešček) Nato napolnite preostale popečene jajčevce s tem pirejem. Servirajte z na žaru pečenim mesom in paradižnikovo solato. Če jeste brez mesa, posebej skuhajte riž, ki ga potem vmešate v pire. Recept lahko uporabite tudi tako, da pireja ne kuhate, ampak ga zmešate z rižem, napolnite jajčevce in dašte peč v pečico. V tem primeru lahko zmesi primešate tudi na drobne kocke narezan paradižnik. JamieO

JamieO  

15. jul 2004 9:53

POLNJENE MARELICE PO TURŠKO ZA SADNI DAN Sestavine: marelice, detetični sladkor, voda, pol limone, pistacije, mandeljni Marelice 2 uri namakajte v topli vodi. Potem jih osušite. Zmešajte dietni sladkor, 1 skodelico vodein polovico limone. Ta zmes naj vre tako dolgo, dokler ne nastane sirup. Dodaj marelice, pusti rahlo vreti 5 minut. Potem pusti, da se vse ohladi. Za nas, ki imamo sadni dan: ven vzemite marelice. Iz preostalega naredite kremo tako, da v sirup stresete pistacije in mandeljne in zmiksajte. Potem sirup polijte po marelici, na vrh položite drugo polovico marelice in jih posujte s pistacijami in mandeljni. Za vaše družinske člane, ki pa niso na 3 MD, pa najprej stepite smetano, rahlo vanjo primešajte zmikasani sirup, ostali del postopka pa je isti. JamieO p.s. imam se turski recept za piscanca, ce ga kdo rabi za B dan, ce vas zanima Sporočilo je spremenil(a) JamieO dne 15. jul 2004 09:56:16

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti