Ločevanje živil 90 dni

tema je zaklenjena

ir1  

član od: 13.4.2004

sporočila: 28

13. jul 2004 12:35

Hojla! Moram se pohvaliti. Včeraj sem imela zadnji dan diete, ki je pri meni trajala 91 dni, tako kot piše v knjižici. Bo pa zato drugi del s sadnimi zajtrki trajal samo 89 dni. Še malce statistike: shujšala sem 7,5 kg (iz 74 na 66,5 pri 170 višine), v pasu imam 5 cm manj, čez trebuh 7 in stegna 4 cm. Spet lahko nosim konf. 42, ki sem jo nazadnje imela še pred dvema letoma, tako da niti ne rabim novih oblačil. Tudi novejša krila so zdaj spredaj enako dolga kot zadaj in hlače so se nekam skrivnostno podaljšale. Največja razlika pa je pri modrčkih, ker se zdaj lahko brez skrbi sklonim. In še pripomba za JamieO: telovadba je pomembna MED hujšanjem (seveda tudi pozneje ne škodi), ker s hujšanjem izgubljamo hkrati mišice in maščobo. Mišice pa so glavni porabnik energije in če jih bo manj, ne bomo imeli s čim hujšati. To je tudi razlog, da se po vseh hitrih dietah zredimo na še večjo težo kot pred dieto - ko začnemo jesti "normalno", pridobimo samo maščobo, ki pa je nimamo s čim porabiti, ker nimamo več mišic. S telovadbo lahko mišice ohranimo, poleg tega pa dosežemo še to, da se koža bolj prilagodi novi obliki telesa, drugače lahko ostane ohlapna in viseča. Če začnemo telovaditi šele po hujšanju, je tako, kot bi gasili pogorišče. Kako sem se razpisala, kot da bi jaz kaj od tega upoštevala! Edino, kar počnem res intenzivno in vsak dan, je, da stiskam trebušne mišice, kadar se le spomnim - tudi v službi za mizo. In pomaga! Lepo se imejte! Irena

tinkica  

član od: 6.7.2004

sporočila: 20

13. jul 2004 13:05

Mene pa neki zanima. Kok ste PA KEJ STARI TISTI, KI STE TUKI GOR? Mislim, da sem js najmlajša (18). Sam je bolš prej začet ko pa prepozno (u bistvu je že zdavni prepozno...) Sporočilo je spremenil(a) tinkica dne 13. jul 2004 13:05:21

Barbolinka  

član od: 27.4.2004

sporočila: 143

13. jul 2004 13:08

JamieO in Robida, hvala vama za nasvete, vem da nima olje zaščite, vendar moja naravna polt je že bolj temna, nisem bledolična. Obiskala pa sem že tudi solarij (7 krat), tak da nimam straha da bi me opeklo. V bistvu, pa moja koža na soncu takoj porjavi, nisem nikoli rdeča. Seveda, pa tui uporabljam zaščitni faktor, ki pa ni velik 2 ali 4. Na morje odhajam v ponedeljek, že kr odštevam dneve, ure, minute, sekunde... Grem pa na Krk, ma moj fant dolih vikend, tak da bo kr luštno! Samo upam, da mi bo vreme služilo. V Celju je tako mrzlo, danes sem spet na sebe navlekla dolge hlače in pa mikico, ter jakno. Groza!!! Barbolinka

JamieO  

član od: 17.6.2004

sporočila: 207

13. jul 2004 14:00

TINKICA, a lahko prosim utemeljis zakaj se ti zdi, da je pri 18-ih letih prepozno?. JamieO

tinkica  

član od: 6.7.2004

sporočila: 20

13. jul 2004 14:34

Ne, sej ni prepozno, itaq, da je bols da cimprej. Sam prepozno je ža za preventivo. Zdej more bit še sam kurativa, pol pa spet preventiva do konca življenja. A ni res? Sporočilo je spremenil(a) tinkica dne 13. jul 2004 14:34:56

JamieO  

13. jul 2004 14:42

Res je. JamieO

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5192

13. jul 2004 14:58

Barbolinka, pozdravljena, glede sentjanzvega olja: ker rozice tudi sama rada nabiram, sem o tem nekaj vec prebrala. Sentjanzevo olje ODSVETUJEJO za uporabo za soncenje, ker baje poveca obcutljivost na svetlobo (zato se tudi caj sentjanzevke pije pozimi, da nas vecna tema manj muci). Torej te kvecjemu se bolj opece, ce se mazes z njim. Sonja

matjaž  

član od: 13.1.2002

sporočila: 1059

13. jul 2004 16:54

Hojla! JamieO, se že kaj pripravljaš na vodni dan? Še dober teden, jaz ga imam en dan za tabo, pa je že kar malo groza!!! Sibila, tek na tešče, v tem je veliko resnice. Pri vojakih (še v JNA) smo imeli vsako jutro pred zajtrkom tek od kasarne do igrišča, obvezno fiskulturo - 8 različnih vaj z desetkratnim ponovitvam in tek nazaj do kasarne. Če že druga ne pomaga, pomaga vsej to, ker po navadi nazaj hitreje tečeš, ker veš da te čaka zajtrk. Čapa, omenjaš energetski kozarec. Lahko si ga ogledate na http://www.bullboss.com Seveda tudi na veliko drugih internet straneh). Na tej strani sta dva: modri 2.916 SIT in zeleni 3.583 SIT, na BTC-jevi strani je za 4.300 SIT. Po ceni sodeč, bi moral delati čudeže. Nevem, poklical sem znanca iz Rogaške Slatine, in sem izvedel, da je ta kozarec prava stvar samo, če piješ iz njega "železno vodo" iz Rogaške Slatine, ki se natoči na nekem studencu v Rogaški Slatini. Baje je zastonj in hodijo po to vodo iz Italije in Avstrije. Pa LP vsem skupaj. Ažo-koh

stanka  

član od: 3.6.2002

sporočila: 716

13. jul 2004 19:18

Danes sem pa popolnoma in res mislim POPOLNOMA zabluzila. Po nespeči noči in težkem dnevu, ko sem imela občutek, da nosim cel svet (ki ni čisto nič shujšan!), sem za večerjo - sadni dan! - pojedla sendvič z majonezo in šunkarico, za poobedek pa še rebro čokolade! Si lahko zamislite? Po vseh 35 dneh, ko sem se pridno držala pravil, zdaj tole! Saj sama sebi ne verjamem... LP, Stanka

JamieO  

13. jul 2004 20:38

STANKA, to ni nič takega. Očitno te tarejo problemi in si si dala duška s hrano. Sodiš med čustvene jedce, kajne?. Glavo pokonci, jutri je nov dan in se obnašaj kot da si se danes v celoti držala sadnega dne. Če pa te bo še naprej grizla slaba vest, si pa med vikendom "privošči" extra vodni dan. Ampak, če si bila 35 dni brez greha - se jaz na tvojem mestu sploh ne bi sekirala. Malo pobrskaj nazaj po straneh in boš videla, da so zeeeeeeeeeeeelo redki taki, ki se niso vsaj 1x pregrešili, pa je bil na koncu rezultat čisto pri vseh MINUS. MATJAŽ, sploh ne mislim na vodni dan. Vem, da je v nedeljo. Upam, da bo lepo vreme, da bom lahko šla ven. Če pa ne, ga bom pa prespala kolikor se bo dalo . Pa ne, da se obremenjuješ z njim?! Jaz ne preveč, nekako ga bom že prezžvela, tudi če bom grešila. Poskusila pa bom zdržat, da vidim kaj zmorem. Sicer pa skoraj vsi pravijo, da ga je laže zdržat kot sadnega. Bomo videli. Ti bom tekoče poročala, velja?. Pozdrav, JamieO

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti