13. jul 2004 12:35
Hojla! Moram se pohvaliti. Včeraj sem imela zadnji dan diete, ki je pri meni trajala 91 dni, tako kot piše v knjižici. Bo pa zato drugi del s sadnimi zajtrki trajal samo 89 dni. Še malce statistike: shujšala sem 7,5 kg (iz 74 na 66,5 pri 170 višine), v pasu imam 5 cm manj, čez trebuh 7 in stegna 4 cm. Spet lahko nosim konf. 42, ki sem jo nazadnje imela še pred dvema letoma, tako da niti ne rabim novih oblačil. Tudi novejša krila so zdaj spredaj enako dolga kot zadaj in hlače so se nekam skrivnostno podaljšale. Največja razlika pa je pri modrčkih, ker se zdaj lahko brez skrbi sklonim. In še pripomba za JamieO: telovadba je pomembna MED hujšanjem (seveda tudi pozneje ne škodi), ker s hujšanjem izgubljamo hkrati mišice in maščobo. Mišice pa so glavni porabnik energije in če jih bo manj, ne bomo imeli s čim hujšati. To je tudi razlog, da se po vseh hitrih dietah zredimo na še večjo težo kot pred dieto - ko začnemo jesti "normalno", pridobimo samo maščobo, ki pa je nimamo s čim porabiti, ker nimamo več mišic. S telovadbo lahko mišice ohranimo, poleg tega pa dosežemo še to, da se koža bolj prilagodi novi obliki telesa, drugače lahko ostane ohlapna in viseča. Če začnemo telovaditi šele po hujšanju, je tako, kot bi gasili pogorišče. Kako sem se razpisala, kot da bi jaz kaj od tega upoštevala! Edino, kar počnem res intenzivno in vsak dan, je, da stiskam trebušne mišice, kadar se le spomnim - tudi v službi za mizo. In pomaga! Lepo se imejte! Irena