Ločevanje živil 90 dni

tema je zaklenjena

matjaž  

član od: 13.1.2002

sporočila: 1059

13. jul 2004 20:48

Hojla! Stanka ne sekiraj se, do 90 dneva je še daleč in še veliko odrekanja, če ne pa kak dan podaljšamo. Tudi mene je strah, da ne bom jutri malo zabluzu. Jaz imam jutri vitaminski dan, pri kolegu bodo pa pekli odojka, pa še rojstni dan ima povrhu. In če si povabljen, izgledaš ena p.., če ne prideš ali pa se držiš ob strani in nakladaš, da ne ješ, ker si pač zopet na nekakšni dieti. Če pa že prideš ....., kako bi se upru tem božanskim dišavam ob pogledu na lepo zapečeno in razpokano kožico na svinjski ritki, ki se tako čudovito vrti okoli štange nad žerjavico in še kakšen kozarček cvička pa...., saj se ve, kaj je še vse zraven na takšnem slavju. Joj mene že v naprej. Me je že strah, da bom imel do sebe kakšnega moralnega mačka. saj sem strog do sebe, apak .... . LP vsem, Ažo-koh

JamieO  

član od: 17.6.2004

sporočila: 207

13. jul 2004 21:08

Matjaž, te čisto razumem! Vsi ti pikniki in podobne reči se odvijajo na napačne dneve! Bom držala pesti zate, da bo jutri deževalo in bo piknik prestavljen za 1 dan, torej na tvoj B dan. Kaj pa če bi šla jaz namesto tebe, a? Bi rekla, da sem tvoja substitutka.... Jaz bom pa imela jutri svoj piknik v pisarni, saj si že pečem čevapčiče za kosilo. Pa še malo ajvarja pa paradižnika in bo super papica! JamieO

Robida  

član od: 4.7.2004

sporočila: 780

13. jul 2004 21:16

JamieO, prav imaš, brez panike. Če vodni dan sledi sadnemu sploh ni problema, ker se telo že nekako privadi. Pa z zelenim čajem si lahko pomagaš, dviguje koncentracijo in razpoloženje. Kriza pa je, če vodni d. sledi B dnevu, kot je bil moj drugi vodni d. Bil je bolj kazenski, ker sem greeešila, ko bi moral biti sadni dan. Podobna zadeva, kot se obeta Matjažu. Jaz žal nisem ostala trdna. Sicer pa je tudi Montignac nekje napisal"Grešite, ampak le, če je vredno!". Želodček je krulil, okoli oči krogi, razpoloženje na psu. Ampak to sem pa zdržala. Tinkica, ki te zanimajo leta - 35 (pa nikomur ne povej!) Pozdrav, pa zdržte ob skušnjavah, če se pa res splača, pa malo grešite. Maaaalo!!!

Čapa  

član od: 29.6.2004

sporočila: 61

14. jul 2004 8:28

Naj še jaz prispevam podatek za tinkičino statistiko o starosti - imam jih 30. Matjaž, ko si opisoval tisto razpokano pečeno kožico - mnjam, to imam najraje pri prašiču. Mislim, da si je vseeno malo privošči. Čisto mičkino! V knjigi je striktno napisano, da vodni dan mora OBVEZNO slediti sadnemu! Verjetno res zato, da se telo privadi. Vodni dan res ni težak!!! Brez bojazni. In ne čakajte ga s strahom, ker potem se lahko res kaj pokavra (tista miselna energija, ki jo prikličeš z negativnim mišljenjem!). Pa še nekaj sem zasledila - meni sicer nejasno - da paradižnik se uvršča med sadje(OK to je res dokazano), in da je potrebno paradižnik jesti sploh ločeno od druge hrane - se pravi kot samostojno jed! Kaj je na tem. Ali potem ne "smem" jesti par. solate z zrezkom? Pa tudi kis in vse vložene stvari kritizirajo. Da povzroča gnitje zaužite hrane v želodcu! O mleku in mlečnih izdelkih (razen masla in kisle smeteane), je pa sploh vse najnajnegativnejše opisano. Človek res ne ve več, katerih navodil se naj drži. Verjetno le eno smer in tisto striktno.

JamieO  

14. jul 2004 9:22

ČAPA, joj, ne se zdaj zaplest v to kaj kam pase, saj ti sedaj telo ze pove kaj je OK in kaj ni. Kar malo pomisli, na OH dan jemo pico s kecupom ( to je paradiznik, a ne?.) Paradiznik je v vsem casu moje 3MD moja najpogostejsa solata in sem v 3h tednih shujsala za 1 konf. stevilko. Tudi danes, ko imam B dan, sem si s sabo prinesla cevapcice, ki sem ji spekla skoraj izkljucno v lastnem soku ter solato iz dveh paradiznikov. Mi lahko poves kdo je avtor tiste knjizice o 3MD? Me res zanima kdo vse tako skupaj predalcka, saj 3MD ni znanstveno dokazana dieta. Zdravniki proti njej nimajo nic slabega za povedat, avtorji le-te pa tudi niso. RINA je lepo pristavila zraven svoj piskercek in bi bilo res zanimivo kdo je avtor vseh tistih jedilnikov in napotkov. Kar se locevanja zivil tice, obstaja na ineternetu cel kup raznih razvrstilnih tabel, vecina jih ne loci skroba in OH. Torej, Čapa - do sedaj si bila uspesna in po moje bos tudi naprej, naj te sedaj ne bega to kar si prebrala o paradizniku. Jutri bos pa kaj novega prebrala o kateri drugi hrani, in tako dalje. Rezultat tega pa bo, da bos zelo zmedena. Ti kar vztrajaj na nacinu po katerem si se prehranjevala do sedaj. JamieO

Sibila  

član od: 8.7.2004

sporočila: 62

14. jul 2004 9:40

ČAPA, jaz sem pa prebrala, da je za našo dieto paradižnik prava stvar in ga lahko jemo pri vseh obrokih, torej ne glede na kateri dan. Še posebej na piknikih pride prav, ko ne smeš mesa, paradižnik pa je itak sestavni del piknika. Mislim, da preveč beremo o hrani, začnimo brati raje ljubezenske romane. MATJAŽ tudi ti si pomagaj z njim in misli na to, da so danes okrog tebe vsi mastni okrog ust, jutri pa bodo okrog trebuha. Sibila

Čapa  

član od: 29.6.2004

sporočila: 61

14. jul 2004 10:24

Saj vem da je paradižnik Ok, saj ga tudi sama veliko pojem in se ne mislim vsakič premislit, ko kaj preberem. Jaz se držim najprej svojih pravil in pa napotkov knjižice Rina 90 dnevna ločevalna dieta. Napisala sem le kot zanivmivost in v razmišljanje. Ti prebliski so še od včeraj, ko sem prebirala knjigico Hujšanje z vodo - avtorja ni, so le povzetki člankov iz revij Narava Zdravje in Misteriji. Predvsem pa kot pomembno v tej knjižici omenjajo pitje vode zjutraj, ko vstanemo (ponoči se potimo) in zvečer pred spanjem, da napolnimo rezerovar vode za čez noč! No, s tem se strijnjam. Sem pa opazila, da dopoldne spijem več vode, kot popoldne. V službi imam steklenico vode s kozarcem kar na mizi in pijem, pijem, doma pa na pipo kar pozabim! Tudi mene malo moti delitev Š in OH. Saj je vse skupaj isto. Večinoma ne ločujejo teh dveh skupin. Ali je morda to kaprica "avtorjev" 3MD. Pri dieti imamo torej 1 B, 2 OH in en očiščevalni dan pa še tisti 3 postni dnevi vmes. PS: Sibila in JamieO, ali nam bosta morda le zaupali vajino starost oz mladost? Sporočilo je spremenil(a) Čapa dne 14. jul 2004 12:00:08

JamieO  

14. jul 2004 11:02

ha-ha Čapa , sem jo ze tedaj, ko sem prisla na forum, pa naj bo se 1x: 35 let. Mislim, da so skrobni dan locili od Oh zato, ker je skrobni lazje prebavljiv tako, da imamo potem 2 lazje in 2 malo tezje prebavljiva dneva. Po drugi strani se pa clovek vprasa zakj moramo locevati skrob in OH, medtem ko se lahko pri kosilu vedno poje koscek polnozrnateka kruha.... Bodi tako dobra in doma poglej kdo je avtor te knjizice receptov. JamieO Jao meni, zdajle se je pa na obisk najavila tista prijateljica, ki mi je pred mesecem dni rekla, da moram shujsat za vec kot 10 kg! Sporočilo je spremenil(a) JamieO dne 14. jul 2004 11:03:44

Barbolinka  

član od: 27.4.2004

sporočila: 143

14. jul 2004 11:09

JamieO ne sekiraj se zaradi prijateljice, ki ti je rekla da moraš shujšati za več kot 10 kg! Saj si zadosti samozavestna, le pokaži ji. Danes je pa bolj kot ne dolgčas tle na forumu, zgleda da so vsi na dopustih! In za vse ostale, ne sekirajte se kar piše drugod po člankih glede ločevanja, kar je prav in kar ni. Držite se tega ločevanja živil, ki je predpisano in garantiram vam da vam bo uspelo. Meni je že enkrat -20 kg! Pa lep dan vam želim! Barbolinka

stajerka  

član od: 1.7.2004

sporočila: 22

14. jul 2004 11:37

Hoj! Jaz še kar ostajam na forumu, moj dopust je še daleč. Ravno zdaj sem prišla iz domačega fitnesa-malo sem poorbitrekala in delala vaje z utežmi! Zdaj pa se že veselim kosila-danes imam B dan, pa si moram pripravit nekaj dobrega! :))) Teža pa kar stoji!!! :( No, sej bo! Čez par dni bo en mesec, ko sem se prvič zmerila, tako da bo treba spet preverit stanje. Upam, da bom zadovoljna! Vam pa sporočim rezultate! Pridne/pridna bodite/ta in poskušajte kljub takšnemu vremenu uživati poletje! Lep dan!

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti