Ločevanje živil 90 dni

tema je zaklenjena

Sibila  

član od: 8.7.2004

sporočila: 62

13. jul 2004 7:54

Hy, Tinkica in Tinci, kot je videti smo usklajene, kajti tudi jaz sem imela včeraj S dan in ni bilo čisto nič hudo. Danes je moj 17.dan diete in počutim se zelo dobro. Moram se pohvaliti. čeprav sem rekla, da se ne bom tehtala več kot enkrat na teden, ne zdržim in se tehtam vsak dan, kar pravijo, da ni dobro, ampak danes sem vesela, da sem se, saj sem imela 4 KG manj, kot na štartu. Mislim, da je to kar uspeh. Do cilja še 8 Kg. LIMNOL vztrajaj, začeti je težko, vendar potem je z vsakim dnem lažje. Verjemi ne bo ti žal, izplača se. Glede mleka pa je tudi meni malo težko, vendar priznam, da malo grešim in pijem pravo kavo z mlekom 3,5 ali pa celo s smetano pa mi vseeno gredo kile dol. Res pa je tudi, da sem začela malo več migat. Zjutraj prej vstanem in pretečem dobra 2Km in dan začnem polna energije. Prebrala sem v več knjigah, da jutranji tek na tešče zelo dobro vpliva na dieto. Lep dan vsem in čim manj mislite na hrano (vem, da je to težko). Sibila

Čapa  

član od: 29.6.2004

sporočila: 61

13. jul 2004 8:20

Dobri ste, ko se tako intenzivno ukvarjate še z dodatno telovadbo. Tudi jaz imam tak namen (vsaj zvečer kake trebušnjake!), pa do sedaj tega še nisem naredila. Vem, da bi to pospešilo toplenje maščob, a sem zvečer kar precej zbita od službe, otrok in vsakdanjih gospodinjskih opravil. Vem, da to ni izgovor! Matjaž, mislim da je nekje na tem forumu že lepo napisano o nevtralnih živilih, se bom pa jutri potrudila in napišem še kaj več. Danes bom še malo prebrala knjigico Hujšanje z vodo - priloga k energetskemu kozarcu iz Rogaške, namenjen je hujšanju(zeleni kozarec). A morda uporablja kdo ta kozarec in kaj misli o njem?! Voda se nabije s pozitivo in odstranja negativne snovi, pozitivno informira vodo!

JamieO  

član od: 17.6.2004

sporočila: 207

13. jul 2004 8:53

Dobro jutro, vsem! Kaksno sveze jutro, a?! Sibila, kot nalasc za tvoj jutranji tek. ČAPA, v bistvu to ni izgovor. Tudi meni se zdi, da je v zivljenju se kaj vec kot samo sluzba in telovadba. Imam toliko hobijev katerim bi se morala odreci zaradi telovadbe. Prides pozno domov, potem se doma delo, pa se telovadba! Taksno je zivljenje ene moje kolegice iz sluzbe, zivi sama. Po sluzbi gre na rolerje, trenira odbojko,... in to dan za dnem. Sorry, jaz rabim vec od zivljenja. Danes je moj 24. dan in sem shujsala ze za 1 stevilko ( brez telovadbe), se 1 stevilka mi ostane za izgubit. Pa razmisljam, da se bom vpisala v fitness po koncani 3MD. Ker razmisljam takole: ce bom v teh treh mesecih dala vse maksimalno od sebe, po treh mesecih pa seveda vsaj nekoliko spremenila nacin prehranjevanja ( nekako ne morem verjeti v spremembo metabolizma, sorry) mi bo telovadba potem bolj koristila za ohranitev dosezene tel. teze kot pa ce se ful naprezam sedaj in se ves cas pazim kaj jem. Kaj pravite na to razmisljanje, a je kaj logike v njem? Čapa, ti res verjames, da ima tisti kozarec kaksno posebno moc? Po mojem sam po sebi nima nobene, gre le za to, da te navaja k pitju vec vode zaradi cesar manj jes itd. Najbolj pametna rec povezana s hujsanjem mi je do sedaj tale 3MD, ucinki nedvomno so in tudi dokaj hitri in realtivno neboleci, pa se po denarnici te ne udari kot vse zive tabletke, maze, naprave itd. Mislim, da je izkusnja vecine ljudi taksna, da ogromno denarja zapravijo za razne shujsevalne pripomocke, na koncu pa je rezultat isti obogaten z obilico slabe volje in obupa. JamieO

tinkica  

član od: 6.7.2004

sporočila: 20

13. jul 2004 9:00

Čapa! Prvič slišim za takšen kozarec. Kje pa si ga dobila? Če sama trdiš, da ukvarjanje z otroci in hišna opravila niso izgovor za tvojo nedejavnost, pa poglej na vse z bolj pozitivne strani. Pomisli na to, da tudi z opravljanjem hišnih opravil kuriš kalorije. Z otroci pa pojdi na sprehod, kar tudi pomaga. Vsako miganje je boljše kot poležavenje!Seveda pa si prizadevaj za to, da boš čimvečkrat migala tudi namerno. Jaz, kadar imam čas in če je lepo vreme (obojega je zadnje čase zelo malo) tečem okoli jezera v našem kraju. Najtežje je bilo začeti, se prepričati, da bom resnično šla...Ko pa sem šla 3x, pa sem se že bolje počutila in sedaj, če le imam čas, tečem zvečer. Včeraj sem imela sadni dan in sem imela 1. težave z lakoto (zaradi menstruacije) - karkoli si že mislite, ampak na mene hormoni resnično zelllloooooo delujejo - od doma sem šla nekaj pred 7. uro zjutraj in prišla domov nekaj čez 19. uro. Ponavadi bi bila totalno uničenaq, a odkar sem na tej dieti, imam veliko nveč energije in sem šla za 1 urco okoli jezera, pa še lakoto sem pregnala. Dan pa sem preživela aktivno in brez kapljice kofeina. Splača se ločevat in migat :)

Robida  

član od: 4.7.2004

sporočila: 780

13. jul 2004 10:17

Čapa in JamieO, hvala!! Že nekaj dni razmišljam o tem, kar sta vidve napisali. Najprej o Čapinem dobrem namenu -zvečer telovaditi ! Ampak če prideš pozno iz službe, doma so vsi še lačni, čaka te pranje, likanje, letos neprestano zaraščen vrt, pa še stalno te nekdo potrebuje...Enostavno ob 10. zvečer ne najdem več energije, da bi šla na orbitrek. Ja pa še trebušnjaki ! Po drugi strani pa sem razmišljala kot ti JamieO - če bom zdaj ful pridna, kaj bo po končani 3MD, ko ne bo več motivacije. Sicer se mi je za trenutek zdelo, da iščem izgovore sama pri sebi, v bistvu pa dam prav tebi ! Imam pa namen na dopustu kolesariti in plavati, ko ne bom utrujena od vsakdanjika! Bomo videli. Sicer pa - kolegici, hvala!

Robida  

13. jul 2004 10:20

Aja, na kozarec sem pozabila. Kupila sem ga že v enem prejšnjih poskusov hujšanja, pa meni očitno ni pomagal. Skoraj se mi zdi boljša možnost modri kozarec, ki je univerzalen (baje revitalizira vodo) zeleni - za hujšanje pa je v kompletu z kasetami, kii pa jih - moram priznati - nisem dosti poslušala. Toliko o moji izkušnji. Mogoče je kozarec komu pomagal! 3MD je ZAKON !

Čapa  

član od: 29.6.2004

sporočila: 61

13. jul 2004 11:27

JamieO, hvala za razmišljanje in se ti kot Robida tudi pridružujem. Če bomo v teh 3 mesecih že vse maksimalno naredile, bo potem hujši padec. Saj skoraj vsak dan grem na sprehod, ampak na bolj počasni - gledamo mravljice, pa zbiramo kamenčke, sončni zahodi, včerajšnja mavrica po dežju - ampak je super, ko tako OPAZIŠ naravo. Te tudi napolni z blagodejno in radostno energijo. Začutiš življenje vseh živih bitij. Vsak ima svoj tempo. In si srečen!. Glede kozarca. Jaz sem ga dobila za rojstni dan - že več kot leto dni ga imam in sem ga sprva uporabljala - nič, no zdaj pa iz njega spet pijem cca 1 teden. Da bi bile kake drastične spremembe, jih ni.Ampak ker ga že imam, mi ne more škoditi. Veliko je v tem kaj dejansko verjameš. Z močno voljo lahko dobesedno gore podiraš! Naroči pa se lahko preko revije Zdravje. Še kup drugih energetskih stvari imajo. Robida, tudi jaz imam tja do 9. zvečer kar kup opravil.Ali imaš še male otroke? Sporočilo je spremenil(a) Čapa dne 13. jul 2004 11:30:49

Barbolinka  

član od: 27.4.2004

sporočila: 143

13. jul 2004 11:56

Lep pozdrav! Rabila bi en nasvet, ki se v bistvu ne nahaja na ločevanje živil. Ali je priporočljivo uporabljati šentjanževo olje pri sončenju. Ena kolegica je bila na morju in je uporabljala samo to olje in je prišla iz morja fullll rjava, skoraj črna. Brez kakršnihkoli opeklin. Se ve kaj spoznate na to? Barbolinka

JamieO  

član od: 17.6.2004

sporočila: 207

13. jul 2004 12:14

Zivjo, Barbolinka! Jaz sem vcasih uporabljala sentjanzevo olje za lajsanje opeklin po soncenju. S kaksno barvo bos prisla nazaj, je odvisno tudi od tega koliko barve ze imas in kaksna je tvoja polt. Na TV so zadnjic pri Dnevniku lepo povedali, da belcek v 10h dneh ne more priti na zdrav nacin do zagorele koze. Pa se upostevati je treba, da tako olje nima zascitnega faktorja....Mednje se uvrscam tudi jaz. BARBOLINKA, ti bi rada vse v enem velikem zalogaju, a ne? Najprej si lepo shujsala, zdaj se pa lega zagorela kozica, a? Lepo se imej na morju. Kdaj odhajas? JamieO

Robida  

13. jul 2004 12:32

Čapa, moja nista več čisto majhna, potrebujeta me pa še vedno (včasih predvsem za vzdrževanje). Mali ima 8 leti, hčera pa 11. So pa te zadeve z šolo, preverjanje kako je z nalogo, kakšna razlaga, spraševanje pred testom, pisanje dodatnih nalog (na njuno željo ipd.) pa kakšen sprehod tu in tam. Predvsem spomladi in jeseni. Pa še za službo je treba doma kaj pogledati in se včasih pripraviti na nasl. dan. Barbolinka, kolegica, ki se kar spozna na te zadeve, je tako sončenje zelo odsvetovala, ker ni zaščitnega faktorja. Ti sicer lepo porjaviš (ni treba, da si opečena!), vendar prihaja do globinskih poškodb celic, kar lahko izbruhne šele čez leta. Saj veš koliko je kožnega raka. Rajši bolj rahlo sončenje. Baje je svetla polt spet moderna! (se tolažimo in slepimo bledoličniki). Pozdrav !

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti