Ločevanje živil 90 dni

tema je zaklenjena

Čapa  

član od: 29.6.2004

sporočila: 61

8. jul 2004 8:44

Aja, Nenni povej kakšne sestavine si uporabila pri polpetah. Jaz jih namreč delam z jajci, pa drobtinami! Seveda poleg mletega mesa. Pa se mi zdi, da mesne polpete verjetno niso tako dobre za B dan (mešanje med B in še OH). Jaz imam tudi danes B in bom naredila puranje zrezke z gobicami in skledo zelene solate. Še dobro, da jo imam dovolj na vrtu in je tako vsak dan sveža! Marjana, tudi jaz imam spremembe na delovnem mestu. Le da jaz ne grem kam drugam, ampak so vsi moji sodelavci odšli. Smo namreč v stečaju in jaz sem edina ostala, da urejam paprje. Veš, tako je še huje, ko si čisto sam, pa tako fajn smo se imeli! Jih res pogrešam! Zato sem tudi jaz zasvojena z vami, saj se mi zdite kot sodelavci - naša služba je uspešno topljenje maščobnih oblog. Vesela sem, da se lahko pogovarjam z vami in si delimo izkušnje. Pohvala tudi forumu! OK, pa nazaj na delo!

Nenni  

član od: 10.5.2004

sporočila: 110

8. jul 2004 8:54

Čapa: Jaz sem dala v polpete samo en jajček (sem mižala na eno oko), kruh sem pa izpustila. Ni hujšega, samo bolj trdi polpeti pridejo. Tudi meni ne pašejo polpeti na B dan, ampak danes imamo piknik, kjer bodo pekli samo čevapčiče, glede nato, da sem bila pa jaz včeraj na vodnem dnevu bi težko zdržala do 18.00 ure, da bi šele takrat kaj konkretnega pojedla, zato sem si prinesla polpete, da bo vsaj malo podobna hrana.

Čapa  

8. jul 2004 9:07

Imaš prav. Bolje je tako, kot pa bi vsa sestradana zvečer planila po čevapih, a ne? Pa lepo se imej na pikniku!

tinkica  

član od: 6.7.2004

sporočila: 20

8. jul 2004 9:26

Čapa! Najlepša hvala za tale recept. Me kr mika.. Danes imam sadni dan, samo me do večera ne bo nič domov, zato sem si sadje prinesla kar s sabo v službo. Celo vrečko sadja in da me ne bo grabila lakota, ga bom razdelila na več obrokov v razmiku 2 ur. Imam , marelice, breskve in korenje (sej ga lahko, a ne?). in seveda veliko vode. Jaz nimam problemov s pitjem vode. Ves čas jo imam v plastenki in počasi srkam. Tako spijem na dan tudi več kot 2 l. Samo moram pazit, da sem na predvidljivem mestu, da lahko grem potem vsakih 20 min na wc. LP!

Čapa  

8. jul 2004 10:33

Ja, je še kar nerodno, ko je treba tolkokrat na WC, a ne? Tinkica, korenček le jej (dobro za oči in zobke -kot so nas učili), za popestritev pri sadnem dnevu je tudi suho sadje. Fajn nasiti, pa še bolj konkretna hrana je. Jaz ponavadi vmes kaj pogrickam dateljne, arašide (ampak tiste v lupini, ker niso slani), pa suhe babane, rozine- mešano tropsko sadje. Le zmerna bodi pri tem. Pri kg pa se ne pozna, čeprav suho sadje vsebuje veliko sladkorja - a je naraven. Zakaj se pa Matjaž kaj ne javi? A ponoči ne delajo računalniki, al kaj. Menda pa se ja nisi preutrudu takrat pri mega delu. Tudi Dušan bolj molči. Saj danes boš ja prekipeval od energije - meso !

Sunshine6  

član od: 4.7.2004

sporočila: 25

8. jul 2004 11:48

Ojla! Eno vprasanje za vas, ki ste ze pravi izvedenci v kombiniranju hrane: A lahko jes sadje (dopoldan), ko si ze enkrat spil crno kavo (z natrenom)? Ali ga ne smes vec zauziti po tem, ko si dal v usta karkoli drugega (cetudi le kavo)? Drzte se!

Encijan  

član od: 11.5.2004

sporočila: 399

8. jul 2004 12:59

Ojla! Komaj vas dohajam, par dni nisem nič brala (gužva), pa sem se včeraj zvečer doma komaj prebila čez neprebrane strani. Danes imam 3. vodni dan, drugi mesec se je začel vzpodbudno, potem pa sem zaradi obiskov nekaj mutila (beri grešila), tako da se je kopnenje kil bolj kot ne ustavilo. No, potem sem si enkrat predpisala dvojni sadni dan (+1 dodatni, tako da sem si dieto podaljšala za 1 dan), pa sem se kar spucala. Zadnji OH dan sem pa spet zamenjala kar za sadnega, ker sem na škrobni dan spet "kiksnila" in zvečer - sama ne vem zakaj - segla po sladkarijah in tako v enem dnevu kombinirala že tud OH hrano, pa sem si rekla, da bom izpustila OH dan in ponovila dvojni sadni dan, ker je šlo prvič kar precej dol, tako da imam danes vodni dan po dveh sadnih dneh. Zaenkrat se počutim prav super, pijem pa 2. liter vode. Danes zjutraj sem se pozabila stehtati (sem prav vesela, ker drugače zjutraj kar ne morem brez tega), tako da ne vem, kaj sem s tem dosegla. No, teža se mi vrti tam okoli 60, tako da upam, da bom še pred koncem diete na prvem mestu videla 5-ico. Če ne, pa tudi ne bo katastrofe... No, pa tud pridno telovadim - od 3 do 5-krat na teden po 20-25 minut, pa se kar pozna, tudi pri kondiciji. Moji redni tedenski pohodi na bližnji hribček postajajo vse prijetnejši - vse hitreje pridem na cilj, vse manj sem utrujena in vse bolj uživam... Pa lep pozdrav vsem junakom in junakinjam foruma! Encijan

tinkica  

član od: 6.7.2004

sporočila: 20

8. jul 2004 13:19

Rabila bi nasvet. A mi lahk pove kdo kolk cajta se ne sme jest po kavi (sabja, mislim) Sporočilo je spremenil(a) tinkica dne 08. jul 2004 13:20:07

Nenni  

član od: 10.5.2004

sporočila: 110

8. jul 2004 13:37

Tinkica: jaz zjutraj najprej pojem sadje, potem spijem kavo. Naslednjo rundo sadja pa pojem cca čez 2 uri, tko da kile vseen letijo 100/uro. Jaz se zjutraj ne šparam, če sem lačna pojem sadja kolikor mi paše, pazim samo na isto vrsto in čas med tem.

ir1  

član od: 13.4.2004

sporočila: 28

8. jul 2004 14:58

Hojla! Tudi jaz imam, tako kot Encijan, danes tretji vodni dan (le kako se nisva prej našli?). Potem pa še en štiridnevni ciklus, pa bo konec. Pravzaprav se 90 dni izteče na OH dan, ampak v knjigici traja 91 dni in se zaključi s sadjem. Imam -7 kg, kar se mi zdi čisto v redu, saj sem imela kvečjemu 10 kg viška. Spet lahko nosim oblačila, ki jih že dve leti nisem mogla, in nasploh se bolje počutim. Še več kg bi šlo dol, če ne bi vmes toliko grešila. Drugi mesec diete sem hodila na tečaj vegetarijanske kuhinje, kjer smo morali na koncu pojesti vse, kar smo skuhali, in to se seveda nikoli ni skladalo z mojo dieto. Ampak ker je bil tečaj samo štirikrat, raje nisem nič razlagala in sem veselo jedla. Tretji mesec diete pa smo šli na potovanje za štiri dni in ker ne krmilo ne izbira lokalov nista bila v mojih rokah, sem imela vse štiri dni beljakovinske, o sadnih zajtrkih pa sem lahko samo sanjala. Ko sem prišla domov, sem imela eno kilo več, ker pa je sledil ravno sadni dan, sem bila pridna in tako je tudi tista kila odpadla. Shujšala pa seveda nisem... Tudi po dieti bom skušala ločevati živila, kolikor se bo dalo, čeprav si bom prvi teden dala duška s stvarmi, ki so bile zdaj prepovedane, npr. musli s sadjem, sadni jogurt, pizza s šunko in sirom... S količinami pa seveda ne mislim pretiravati, da ne uničim dela treh mesecev. Srečno vsem hujšajočim, saj trije meseci hitro minejo. Irena

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti