Ločevanje živil 90 dni

tema je zaklenjena

stanka  

član od: 3.6.2002

sporočila: 716

7. jul 2004 9:30

Nenni, drži se! Pa čimveč dela si umisli, meni je to najbolj pomagalo (pa še kup perila za zlikati je izginil... ). Barbolinka, vesela sem zate. Partnerstvo je res odnos, v katerega je treba vlagati - in ob tem tudi osebno rasteš! Danes sem na Š dnevu, verjetno bo zelenjavna juhica s krompirjem in rižem za kosilo. Ali lahko dam v juho tudi grah? Ali pri Š mešate riž in krompir? Imejte se lepo, čaka nas lep dan! LP, Stanka

Čapa  

član od: 29.6.2004

sporočila: 61

7. jul 2004 9:46

Mirne duše lahko dodaš še grah, pa kako gobico za boljši okus. V knjigi z recepti Rine so raznovrstni recepti, ki dovoljujejo mešanje krompirja, leče, fižola, riža. Torej lahko dodaš juhici še riž. Danes sem na vitaminskem dnevu. Ali je morda katera že poskusila narediti sladke kroglice iz zmletih fig, lešnikov in kokosa? ( ne vem na pamet recepta, vendar spada pod sadni dan) Morda se jih lotim danes. Sicer pa si na ta dan nikoli ne pripravljam kaj posebnega iz sadja. Raje pojem kako solato -me bolj nasiti. Dušan - kaj pa imaš ti danes v načrtu za kosilo? Kaj nenavadnega? Za dobro idejo se priporočam. Samo ne !

tinkica  

član od: 6.7.2004

sporočila: 20

7. jul 2004 11:13

Js sm imela učeri š dan in sem jedla za večerjo (ni blo časa za drugo) kr juho brez zakuhe od kosila in not sm skuhala par fizolčkov iz konzerve! pa košček polnozrnatega kruha in je bilo odlično Zdej se pa z marelicami sladkam danes mam pa oh dan in se pravzaprav sploh ne veselim tako sladkarij. To se mi zdi najbolj čudno, ko sem vedno mislila, da sem odvisna od čokolade(vsak dan sem je vsaj mal pojedla) in zdej odkar imam dieto, se mi je še ni zaluštalo. Zdi se mi, da še najbolj pogrešam beljakovina. Ribe pa jajca in mlečne izdelke...mesa niti ne. že to je razveseljiv podatek, da nisem odvisna od čokolade in da lahk živim brez nje, pa se full dober počutim brez nje Sporočilo je spremenil(a) tinkica dne 07. jul 2004 11:15:23

stajerka  

član od: 1.7.2004

sporočila: 22

7. jul 2004 11:17

Nenni, sej bo šlo! Tudi jaz sem zdržala, pa sem imela veliko pomislekov. Mi smo se šli kopat, tako, da nisem bila pri hrani, sem bila pa zato potem tako zelo lačna, da sem rajši šla veliko prej spat kot običajno, da ne bi naredila kakšne neumnosti. :))) Sicer pa sem bila včeraj, ko sem stopila na tehtnico, zelo vesela. Pokazalo mi je minus osem. ampak danes pa malo večje razočaranje, ker mi je takoj pokazalo 1,5 kg nazaj! Zakaj to???? Pokvarjen dan! Kako pa je šlo tebi Stanka in vsem tistim, ki ste imele v pon. vodni dan? Koliko minusa? Je pa na vrsti danes škrobni dan, pa me zanima, če imate kakšen zanimiv recept, da ne bo kosilo spet tako enolično. Lepo prosim!!!! Želim vam lep dan, čimboljše ga izkoristite, zraven pa še uspešno hujšajte! :))) Čavči

tinkica  

7. jul 2004 11:19

Čapa! A ni rečeno, da se sadje ne sme mešat med sabo? Drugače pa mene tud zanima ta recept za sadne kroglice? A bi mi ga napisala? jutri mam sadni dan. Sporočilo je spremenil(a) tinkica dne 07. jul 2004 11:22:54

tinkica  

7. jul 2004 11:22

Stajerka! n recept za tvoje kosilo: skuhaj polento ali kuskus in zmešaj s paradižnikovo omako, ki ji dodaš začimbe (baziliko) in kuhan fižol iz konzerve!!! Verjemi, da je veliko bolj okusno, kot se sliši!!!! pa dober tek!

Nenni  

član od: 10.5.2004

sporočila: 110

7. jul 2004 11:25

Zaenkrat gre!!! Evo rižota po moje za škrobni dan: Na žlici olja prepražiš 1/2 čebule z rezino paprike, dodaš na kocke zrezano bučko ali dve, narezan korenček, žlico graha ter na kocke narezan paradižnik ter vse skupaj malo podušiš toliko da pokuriš vodo od paradižnika, dodaš 9 dag riža ter zaliješ s 3x količino vode. Dodaš malo soli ter nasekljan peteršilj ter kuhaš cca 20-25 min. Na koncu vse skupaj premešaš ter postrežeš na krožnik. (količina je za eno osebo in ne pozabi dati na stran za večerjo).

stajerka  

7. jul 2004 11:26

Tinkica! Pa lahko jem polento na Š dan? Aja, no, če je to koruzna moka, potem najbrž lahko a ne! :))) Hvala za recept. Bom probala, pa potem povem, kako je bilo! Lep dan!

Sunshine6  

član od: 4.7.2004

sporočila: 25

7. jul 2004 11:36

Ojla! Vceraj sem imela proteinski dan, pa sem za zajtrk jedla breskve, za kosilo kalamare (je bil kelnar ful prijazn-zraven kalamarov mi je zrihtu blitvo brez krompirja:), zvecer pa navaden jogurt. Ampak se mi zdi, da to ni blo najboljs. Res je treba vztrajat na isti vrsti hrane, ce hoces boljsi rezultat. Danes imam pa škrobni dan, tk da si ze kuham rizeka. A je ful narobe, ce si dam v solato mal koruze (sj je tut skrob).. Uzivajte - pri nas v LJ se ze neki soncek kaze!JUPI!

stajerka  

7. jul 2004 11:45

Aja, to je ful narobe, če ne ješ za kosilo isto kot za večerjo?????? :((( Jaz ne jem tako, zmeraj jem za kosilo nekaj drugega kot za kosilo!!!!! Joj, zdaj ste me prestrašili! Sej grejo kile dol (-8 v enem mesecu), sam vseeno mi ni vseeno! :))) Joj, joj, še en šok! Danes sploh ne bom nič jedla, da bom imela dober filing! Ah, težim pa res! Uživajte!

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti