Ločevanje živil 90 dni

tema je zaklenjena

Čapa  

član od: 29.6.2004

sporočila: 61

5. jul 2004 10:40

Stanka in Urška - držita se. vodni dan je precej lažji npr.od vitaminskih. Lepo pijta vseskozi vodo in čimmanj mislita na hrano. Jaz sem si tudi grenivko stisnila in popila za kosilo. Uh je bilo dobro. Fajn se mejte!

JamieO  

član od: 17.6.2004

sporočila: 207

5. jul 2004 13:32

Zivjo, Čapa! Ravno danes imam vitaminski dan. In pravo krizo, ker me enostavno noben sadez ne nasiti. Prvi vitaminski dan mi je bil najlazji, ker sem pricakovala velikomkrizo, potem pa je ni bilo. A sedaj teh dni ne maram vec, ker so mi prepreka, da bi se lahko normalno najdela kot ostale dni! Pa imam sicer sadje rada... JamieO

Čapa  

član od: 29.6.2004

sporočila: 61

5. jul 2004 14:41

JamieO, tudi jaz imam pri vitaminskih dnevih največje probleme. Pa si veliko pomagam z zelenjavo, solate, kuhane bučke in por v solati, kislo zelje,.... potem pa še kar gre. Sadje je sicer bolj agresivno čistilne narave, ampak tudi zelenjava čisti, le ne tako intenzivno, sem prebrala. Pa še to . Vem da posamezna živila iz skupine B ne smeš mešati (meso+sir). Kaj pa Š? v knjigi je veliko receptov - npr. krompir z lečo in grahom, fižol s koruzo,... Torej verjetno lahko. Jaz imam danes Š in grem kuhat doooobro juho s krompirjem in svežimi lisičkami!! Lep dan še naprej! Aja, Matjaž - veš da smo se stara študentska klapa prav fajn imeli, grešila nisem - no vsaj pri hrani in pijači ne, ....pa tudi drugače ne, ha,ha,. Alkohola nisem pila, sem si pa zato zvinila gleženj pri odbojki. Ojoj - saj ne boli toliko. Pravijo, da ravno zato, ker nisem bila malo fajhtna. Menda imajo norci in pijanci srečo. Še dobro, da se ne uvrščam med ti dve skupini!

JamieO  

5. jul 2004 15:05

Ce so v knjigi ti recepti- potem jih seveda mirne duse jes. Jaz si na skrobni dan naredim npr. riz z grahom. Pri zelenjavi vec ne gledam kam pase, nanjo gledam kot na zeleni dodatek. Mislim pa tudi na bodocnost - kaj mi pomaga, ce 3 mesece vse natancno locujem, potem pa vec ne...in se mogoce kaj hitro zredim, ce se v teh 3-h mesecih metabolizem ne spremeni. Podatkov o tem je namrec zelo malo. JamieO

dragana  

član od: 14.6.2004

sporočila: 18

5. jul 2004 21:38

haj!evo spet se malo oglasam da vas pohvalim ker ste zelooo pridni!Imam pa nasvet kar se tice pitja vode, namrec vidim da se kar obremenjujete s tem 1,5l na dan!jaz to jemljem cisto preprosto kot nek dodatek in jo imam vedno nalito v kozarcu na mizi ne glede ali sem v sluzbi ali doma!ker ce pomislis da imas vedno pred nosom cokolado na krozniku bi kaj kmalu ta kroznik ostal prazen in se tega sploh nebi zavedal, tocno tako je tudi z vodo sploh ne opazim kdaj sem spila en kozarec si nalivam drugega!se pa ne nalivam da bi naenkrat spila pol litra in to trikrat na dan...kje pa malo po malo!aja pa kaksen dan se malo potesim z zalo life ali zalo lemon.. probajte tako!

Sunshine6  

član od: 4.7.2004

sporočila: 25

5. jul 2004 21:44

Lep pozdrav vsem skupaj! Hvala JamieO, da si se tako potrudila za odgovor. Ful lepo od tebe, da tako skrbis se za druge (tudi novince, ki sprasujemo ze najbrz tolkrat postavljena vprasanja:) Drgac ste pa res pridni vsi s temi vodnimi dnevi pa to..Mene je ze zdj mal strah, pa sem sele na zacetku. Pa tut men se zdi, da je dost teze zdrzat na sadju (si kr naprej lacen), kot pa na vodi.. A mi lahko kdo pove, kdaj se pri tako strogem rezimu pojavijo prvi rezultati (1-2 kg dol)? Aja, pa opazila sem, da kombiniranje razlicne beljakovinske hrane nima taksnega ucinka kot ce jes le eno vrsto (npr. samo meso). Najslabs je, kadar jes zraven jajc recimo jogurt. Se mi zdi, da pri tem ni tistega lahkotnega obcutka kot je znacilen za dneve, ko ves, da prav jes (kr cutis, kako se topijo kilogrami). Ne vem, ce imate vi tudi taksne izkusnje.. Nc, drzim pesti za vse preizkusance (tako vodne kot sadne:)..

matjaž  

član od: 13.1.2002

sporočila: 1059

6. jul 2004 2:00

Hojla vsem skupaj! Čapa, si pa res pridna punca, da na srečanju nisi nič grešila. Za gleženj če res ni prehudo zelo pomaga lasonil krema, ki je za športne poškodbe. Poštena masaža s to kremo in rahlo razgibavanje v vodni kopeli. Jaz sem pa imel ta vikend naporen in se ne morem pohvaliti s tem, da pri hrani nebi grešil. Sobota, nedelja in ponedeljek od jutra do večera na ostrešju z motorko in ostalimorodjem v rokah - tako da so bili vsi trije dnevi bol ko ne beljakovinski, pa še sedaj nočni šiht za povrhu. Mislim da sem použito hrano dobro pokuril, pa se jutri (oziroma danes v torek) vrnem na 90 D dieto. Na vrsti je moj 16 dan in to vitaminski. Striktno se ga bom držal po napovedniku iz 90 D knjige, Ali vam zaupam povzetek? ZAJTRK - krepčilno očiščevalni napitek: 2 dl vode z žličko medu in šilcem kisa (jabolčnega). MALICA - kozarec sadnega soka ali limonade KOSILO - pečena jabolka: 6 jabolk izdolbite in odstranite peščišča. Naloite jih v posodo, obložite jih s papirjem za peko. Jabolka napolnite s poljubno marmelado ali džemom z manj sladkorja. Pecite jih 15 minut pri 180 stopin C (moja jabolka se bodo pekla zunaj v kaminu pod "črepo", ker pa bosta kamin in črepa že razgreta, se bodo notri za ostale še spekle sirove palačinke z rozinami - moji doma niso na dieti). Med pečenjem jabolka prelijte s pomarančnim sokom, ki ste mu dodali žličko začimb za jabolčni zavitek. 4 jabolka pojejte za kosilo, 2 si prihranite za večerjo. MALICA - 1 velika žlica sončničnih semen in skodelica čaja. VEČERJA - jabolki od kosila (mislim, da bom večerjo za kakšno uro prestavil na kasneje, da ne bo noč v službi predolga. LP vsem, Ažo-koh

damis  

član od: 20.10.2003

sporočila: 125

6. jul 2004 6:39

Dobro jutro! Danes je moj 5 dan! Se pravi mesek! Komaj čakam - po prvem sadnem dnevu! Očitno so ti res najtežji! Kar naprej sem mislila na hrano - kaj morem, če sem bila pa kar naprej lačna! Za kosilo sem jedla na žaru pečene bučke in veliko skledo solate! Danes bodo na jedilniku piščančja prsa + solata. Nisem se še odločila na kakšen način si naj jih pripravim! Drugače me je pa danes premagala radovednost in sem se stehtala -1,5 kg. Kar OK! Sem zadovoljna. Pridni bodite! Urška

Nenni  

član od: 10.5.2004

sporočila: 110

6. jul 2004 8:09

Dobro jutro ! Evo, jaz se pripravljam na jutrišnji vodni dan. Marjana, Renata danes držim pesti za vaju!!!! Po vodnem dnevu se bom zopet tehtala ter premerila, da vidim razliko! Včeraj sem malo zapravljala in sem si privoščila par novih stvari za oblečt! Lep pozdrav vsem!

JamieO  

6. jul 2004 8:29

Dobro jutro, vsem skupaj! Jaz imam se 12 dni do prvega vodnega dne! In bom v lekarno skocila po Madal Bal za primer, ce bo kriza! SUNSHINE, moj 1. teden je bil, kar se hrane tice, brezgresen. No, tudi sedaj je se tako. In ti lahko povem, da sem na oblacilih opazila prvi ucinek 5. dan (prej v pasu malo tesne hlace niso vec tiscale). Danes je moj 17. dan in se po malem pozna ze povsod. Ne toliko, da bi drugi to ze opazili, opazim pa jaz. V prvem mesecu je normalna izguba cca. 4 kg za tiste katerih teza idealne ne presega vec kot 20 kg, sicer je lahko -kg se vec. Ja, Sunshine, v navodilih striktno pise naj ne bi mesali mesa, sira in jogurtov ter jajc. Vceraj sem imela sadni dan in sem popoldansko lakoto pogasila s kislim zeljem. Ker je bil precej slan, sem v nadaljevanju se spila veliko vode. Za vecerjo pa par svezih fig. Mislim, da nas sadni dan ne nasiti, ce jemo samo sadje, ker vse vlece bolj ali manj na isti okus. zatorej, dobrodosla zelenjava! MATJAZ, jaz bi krepnila do kosila ob tvojem meniju! . Kako si drugi kaj pripravljate solato? Jaz sem se, kar se solate tice, odrekla zeleni solati, ker nocem uporabljati olja. Tako obicajno nastrgam kumare in jih le malo posolim. Podobno naredim s paradiznikom in drugim. Kam se uvrsca strocni fizol? Ker imam v nedeljo piknik - in tedaj skrobni dan, ali mi lahko kdo zaupa recept za zelenjavne cevapcice ali pleskavice?. DAMIS, najbolje je, da si to pisce pripravis v zelenjavni omakci in da ga ne speces. JamieO

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?NENA58
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti