4. jul 2004 8:20
En lep (pocitniski?) pozdrav vsem skupaj!
Danes sem iz dolgcasa malo brskala po spletu in vsa presenecena odkrila tale forumcek. Res krasno, da kaj takega obstaja tudi pri nas(do zdaj sem podobne stvari zasledila le na ameriskih spletih)..
Jaz locujem zivila ze kaksno leto, vendar se nikoli nisem tako striktno drzala diete. Zdelo se mi je namrec nepomembno,da se drzim vrstnega reda dolocenega kombiniranja na dan. Saj kile so sle dol, ampak ne tako hitro kot pri vas, ki ste prav zares zelo disciplinirani..
Zanima me, ce je kdo od vas ze slisal za beljakovinsko dieto-uzivanje proteinskih izdelkov v neomejenih kolicinah, zelenjave in sadja pa skoraj nic. Nekaj casa sem hujsala po njej (kar uspesno), vendar se mi ne zdi ravno zdrav nacin (veliko holesterola, nic vitaminov), se mi zdi, da sem dobila tako suho kozo..
Aja, pa glede locevanja me zanima, kako to, da maslo, smetana in skuta spadajo med nevtralna zivila? A to pomeni, da lahko pijes kavo s smetano na OH dan? Pa na jogurtu pise, da ima kar precej OH (mlecnih sladkorjev)-vcasih celo vec kot proteinov. Se ga potem sme jesti na beljakovinski dan?
Pa sam se tole (se opravicujem, da sem tako dolgovezna, sam sem cist navdusena, da se lahko koncno pomenim z ljudmi, ki jejo podobno kot jaz:): V primeru, da zajtrkujem ob 6-ih zjutraj..A lahko potem imam prvi konkreten obrok ze ob 9-ih, al moram cakat do kosila?
Hvala za odgovore in veliko uspehov!
Hana Vrčkovnik