Ločevanje živil 90 dni

tema je zaklenjena

JamieO  

član od: 17.6.2004

sporočila: 207

1. jul 2004 20:21

Zivjo, Stajerka! Seveda bos dobila vso naso podporo! Korajzno naprej, 6kg je super! Pozdrav, JamieO

Dusano  

član od: 29.9.2001

sporočila: 322

1. jul 2004 20:29

JamieO če pogledam nazaj mi je prvi mesec minil ful hitro, mogoče prvih 14 dni bolj počasi kr sem prevec razmišljal kaj bom jedel , potem pa so se tudi domači navadili na mojo prehrano in me vzbodbujajo , sploh hčerka je zoprna in je vse na tekočem ker dan imam , jaz hočem malo goljufat pa mi sploh ne rata , dopoldne ob sadju pa mi sploh ni tezko kar hitro je ura 14h in pol kosilo , počutim se prima kot še nikoli ne , sej ko se pogledam trebuščka unga pivskega skor ni več Matjaž u priden, kaj naj ti rečem sam ne vem nobena se ti ne upa obljubit Lep pozdrav Dušan

sharon  

član od: 5.6.2004

sporočila: 69

1. jul 2004 23:45

Ojla! Evo mene, nisem še omagala. Oziroma, kar po pravici bom povedala . Opustila sem 90 dnevno dieto, vendar se vseeno držim (in to zelo strogo) ločevanja živil. Niti ne vem, kdaj sem začela (mislim, da kak mesec nazaj). In to zato, ker to pri meni ni več dieta ali kakorkoli se že temu reče ampak resnično način prehranjevanja in življenja. Sedaj so se že bolj ali manj vsi privadili, da jst pač ne jem vse in da ne pijem drugega kot navadno vodo. Še me hoče kdo malce prepričat, vendar se ne dam. Pa me včasih že tako mika, pa.... se ne dam. Še vedno tečem, pregrevam orbitrek, če ne druga, pa non stop hodim, tečem po stopnicah... Se dogaja. In zakaj sem opustila dieto? Ne zato, ker mi ni bila všeč, ampak zato, ker se ne znam kregat z mami in sem ji popustila do te meje, da jem tisto, kar se kuha za kosilo (če je seveda tako, da lahko jem kaj od tistega, če ne si posebej pripravim kaj), za večerjo pa kakor je. Držim se pravila, da vsaj 4 ure po zaužitem obroku ne jem nič, pa po šesti uri nič. In moj rezultat? Ne vem! Nazadnje sem se tehtala pred desetimi dnevi in je bilo 2-3 kg manj (ne vem točno, ker se nisem zvagala ko sem začela). Gre ZELOOOOOOOOOO počasi, ampak mislim, da je tudi poanta zdravega hujšanja, da gre dol počasneje kot gor. Vendar vas nisem pozabila . Še vedno preletim vsa vaša sporočila, ker pa jih je toliko mi ponavadi zmanjkuje časa še za to, da vam kaj napišem. Včasih poberem še kak dober recept.... Jutri pa mene čaka vodni post. In zakaj jutri? Ker je polna luna . Mislim, da bom vzdržala, sam malce me je strah večera, ker grem na en roj. dan, jst bom pa samo na vodi!!! Držite pesti. JamieO - bila sem vesela tvojega sporočila... Drugače so se pa men začele počitnice (uradno jutri ob dveh). In če boste kaj slučajno hodili po Lentu, in če boste srečali eno malo s totalka odštekano frizuro (ne me vprašat) in Zalo v roki - to sem jaz. Pa pa sharon

Čapa  

član od: 29.6.2004

sporočila: 61

2. jul 2004 8:21

Sharon, mislim da si se kar prav odločila glede svoje diete (spominja na Hayevo dieto). Kilce bodo šle bol počasi, verjetno pa se bodo res stopile večinoma maščobne celice. Evo en kontra pregovor, ki bi lahko velja za tiste, ki stradajo in recimo v enem tednu izgubijo 7kg (drug teden pa jih spet pridobijo!) : Easy go, easy come! Jaz pa sem kot npr. JaimeO, Dušan, Matjaž, štajerka,...bolj neučakana in želim v teh treh mesecih en hiter rezultat. Vsaj - 10kg. Potem pa bolj easy varianto. Če bo tudi potem uspešno, OK, drugače pa verjetno še eno porcijo 90 dnevne diete. Aja, en nasvet rabim. Jutri imamo piknik s kolegi iz študentskih časov , jaz pa imam sadni dan! A mislite,da lahko malo zamenjam in imam jutri meseko, v nedeljo pa sadje, nato pa naprej s škrobnim dnevom po ustaljenim redom? Do zdaj še nisem menjala dnevov in sem se kolkor toliko držala pravil. Lep deževen dan vsem skupaj!

Dusano  

član od: 29.9.2001

sporočila: 322

2. jul 2004 8:45

Čapa ni priporočljivo menjati dnevov , samo mislim da ne more bit dost narobe , tudi jaz sem 1x naredil tko že ..... tvoja odločitev in posledice pač nosiš sama Dušan

Barbolinka  

član od: 27.4.2004

sporočila: 143

2. jul 2004 8:59

Dobro jutro sotrpini in sotrpinke! Kako ste kaj? Vidim, da vam kilce grejo kar lepo dol. Moram se pohvaliti, da sem v 1 tednu izgubila 2 kilogramčka in tudi vidim po hlačah, da je že veliko boljše. Začela sem spet nazaj telovaditi in se ful vredu počutim! Čeprav sem po prvi telovadbi drugi dan komaj hodila in se premikala, ampak zdaj sem že ulaufana ! Barbolinka

JamieO  

2. jul 2004 9:07

Zivjo, Čapa! Tudi jaz ti ne priporocam menjave dnevov, ker v navodilih izrecno pise, da se ni treba kolicinsko prevec omejevati, dnevov pa se je treba drzat. Sicer pa je to vitaminski dan tako, da ti ni treba biti cel dan na sadju. Prinesi si dovolj zelenjave, ki jo imas zelo rada in si tisto peci. Pa paradiznik. Pa bucke. In tudi sadje lahko peces ( banane, jabolka)....Da ne omenim gob. Dusan, tudi jaz opazam, da se cedalje manj obremenjujem z malenkostmi in nekaj normalnega mi je postalo, da si prejsnji vecer pripravim za naslednji dan. Edino kadar je sadni dan imam napihnjen trebuh... drugace se pa tudi jaz pocutim super in ni ga boljsega obcutka od viska prostora v hlacah! JamieO

bessybori  

član od: 28.5.2004

sporočila: 118

2. jul 2004 9:08

zdravo vsem! Čapa, na tvojem mestu ne bi menjala dnevov, ker ni priporočljivo. Zmešaš ritem. Vendar pa mislim, da lahko drugače ukrepaš. Jaz sem bila na pikniku na vitaminski dan in sem poskrbela, da so mi pripravili posebno hrano, ki pa niti ni tako posebna in so tudi drugi segali po njej. Na primer, pečene bučke na žaru, ki so bile pripravljene v obliki ražnjičev, pečena rumena paprika, sedaj ko so jajčevci, se lahko pripravijo tudi ti na žaru, so zelo dobri, da pa ne govorim o paradižniku, kumaricah in papriki, ki jih lahko poješ zraven. Veš niti ni tako slabo. Lahko pa poješ tudi kakšno pečeno jabolko, ali pa kakšno drugo sadje. Ti povem, da so drugi kar segali po moji hrani in še dobro, da je je bilo dosti, saj bi sicer verjetno ostala poleg lačna. Veš se splača malo prilagoditi in so potem rezultati tu. Boš videla da se poleg take hrane sploh ni težko odreči mesu. Sicer pa se moraš odločiti sama! in kakorkoli se boš odločila ti ne sme biti žal. Moram pa se pohvalit. Teža mi je sedaj nekaj časa kar nihala pa dol pa gor, sedaj pa ko sem začela delati počepe in pa trebušnjake, pa je kazalec ponovno začel lezti na dol.Sem zelo zadovoljna. Marjana, se že psihično pripravljam na torkov vodni dan. Bova ponovno skupaj šle skozi a ne. Bajči Renata

Čapa  

član od: 29.6.2004

sporočila: 61

2. jul 2004 9:22

Hvala za mnenja, jaz pa sem se že odločila, da jutri jem dobre pečene bučke in jajčevce, paradižnik , čebulo,... skupino nevtralne zelenjave, pa vodo in sadje . Njami! Saj res - en dan bi me verjetno stal kar teden dni iste teže , pa se moralnega mačka. Opažam pa nekaj. Zadnje dni imam spet nekako napihnjen trebuh. Res pijem mineralno vodo (ali je to krivo ?), na WC pa hodim na dva, tri dni, pa še takrat v mali in trdi količini. Kak predlog za boljšo presnovo in prebavo?

JamieO  

2. jul 2004 10:00

mamim recept: ona vsak vecer poje 3 kivije in ful pomaga Poskusis lahko tudi z namocenimi figami ali slivami, ne jej banan. uzivaj veliko paradiznika. Ne jej surovega korenja. Na OH dan si namesto pize pripravi nekaj bolj socnega, tudi pecivo naj bo bolj socno ( ne sama smetana, cokolada in biskvit) in izpusti jedilno cokolado. Sladoled je tudi dober za prebavo. JamieO

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti