Ločevanje živil 90 dni

tema je zaklenjena

Čapa  

član od: 29.6.2004

sporočila: 61

1. jul 2004 13:33

Mislim, da ni dobro nadaljevati to dieto po 90 dneh. 90 dni je meja, ko telo še lahko na zdrav način trpi pomanjkanje določenih sestavin preko dneva. Sem brala, da človek mora vsak dan praviloma zaužiti hrano iz vseh skupin, npr. zjutraj sadje,kosilo meso in zelenjava - nato 4 urni presledek brez prigrizkov (dovoljeno kislo sadje , saj se beljakovine presnavljajo kislo!), večerja pa kaj škrobnega oz OH, zelenjava in sladko sadje,su ho sadje,. Pač sadje ali kak jogurt do 12 ure, nato pa kosilo (B ali Š ali OH + veliko zelenjave, ker je nevtralna) vedno paziti, da med posameznim obrokom preteče čas, ki je potreben za prebavo posamezne hrane (B - 4 ure; Š, OH - 3 ure), nato večerja do 20 ure. Vmes dovoljeni že omenjeni sadni prigrizki. Pa na vodo ne pozabit! Tako bi se naj človek praviloma prehranjeval. Po 3MD nameravam tudi jaz prevzeti ta način prehranjevanja in ga uvesti tudi v družini, če mi bo le uspelo. Seveda bodo za najmlajši članici še vedno dovoljene kolikor toliko zdrave razvade. Res se mi zdi pomembno, da že v otroštvo sprejmeš zdrav način prehranjevanja - pa tudi lažje je. Ko že imaš probleme s težo in tisto fikcijo v glavi, da je treba skoz kaj jesti, da ni normalno, če si malo lačen, ali če zboliš ti hrana pomaga, pa še in še podobnih for, ki se iz roda v rod prenaša od dobro rejenih družin, je veliko težje preiti na "pravo" stran. Sploh če ti sorodniki spodbijajo tako težko pridobljeno odločitev in voljo da tokrat pa res shujšaš in tak tudi ostaneš! A mi se ne damo , kajne? Sam naj kdo reče , da nam ne uspe! Glede oblačil pa tole. Nekateri ste že tako uspešno shujšali, da boste kmalu mogli hodit nakupvat obleke v najstniške trgovine, HA; HA! Fajn se mejte! PS: naslednjič bom bolj kratka !

JamieO  

član od: 17.6.2004

sporočila: 207

1. jul 2004 13:39

Drzi. Aja, pa banane ne jem na beljakovinski dan. Pa na OH dan potem ne pojem cokolade. Pa na "sadni dan", ko pridem domov, si naredim skledo nezabeljenega paradiznika (malo ga posolim). Ali pa skuham korenje v jusni osnovi (rastlinski). Danes ga bom zmesala s petersiljem, ki mi tako zelo disi! Pa.. stevila obrokov se dopoldne ne drzim, (torej 1 jabolko za zajtrk, pa potem spet en sadez za malico in nc vec do kosila) drzim pa se vmesne ure. Ce rabim zjutraj 3-4 obroke sadja-jih pojem. In ker imam do sluzbe malo manj kot 1 uro voznje, za zajtrk kar spijem kozarec 100% soka. Kaj se? aja, na B dan pijem kavo z mlekom, na ostale dni s smetano. Kruh sem popolnoma izpustila. Pogresam ga le tedaj, kadar ga sama specem, ker takoooooo disi. najbolj pa pogresam jogurte, ki so bili prej st. 1 na mojem jedilniku.Nekako si ne predstavljam, da bi se na B dan nasitila z 2 obranima jogurtoma in potem za vecerjo z 1. ČAPA, urnik prehranjevanja, ki si ga navedla, je res odlicen, primeren tudi za hujsanje, a tedaj gredo kile dol bolj pocasi. Mi smo pa vsi tako nestrpni, a ne? Meni se zdi 90 dni tako dolga doba. JamieO

coco chanel  

član od: 29.11.2003

sporočila: 241

1. jul 2004 13:44

Pozdravljeni sončki!!!!!!! Že dooooolgo se nisem oglasila, saj sem z dieto že prenehala pred enim mesecem, izgubila 10 kg in sem sama s seboj zelo zadovoljna. Sedaj pazim na prehrano in ne boste verjeli, dkg vztrajno drsijo navzdol, se že bojim, da bom poniknila, če se ne bo ustavilo. No, pa šalo na stran. Takole se prehranjujem naprej: zjutraj za zajtrk obvezno sadje, to sem se tako in tako že navadila, popijem ogromno vode in to samo do kosila.Pri kosilu solato pojem vedno prvo, to je zakon, ob mesu nikoli krompirja ali testenin, torej ločujem še vedno, na količine pa ne gledam, kajti želodec sam poskrbi za to. Za večerjo si privoščim kruh, namaze, pač nič ne kompliciram in vse teče po načrtu. S tem bi rada vzpodbudila vse sončke, ki ste na shujševalnem forumu in ste tako luštkani. Obenem pozivam punce, ki so hujšale v obdobju kot jaz in so tudi že končale, da se malo oglasijo in povedo svoje izkušnje. Lep pozdrav vsem!!!!!!!!! sasa

Nenni  

član od: 10.5.2004

sporočila: 110

1. jul 2004 13:53

Jaz banane jem skoraj vsak dan, edino to pazim, da niso preveč zrele. Drgač pa na sadni dan, si jaz privoščim včasih tudi popečene bučke. Malo vode, kapljico olja, česen in to je to. Mi manjka topel obrok in potem samo iščem po kuhinji. Jaz tudi pogrešam jogurte, pogrešam pa tudi pašteto na kruhu. Včasih za zajtrk bi jo tko z veseljem snedla, ampak sem pridna!! Mislim, da bom 1 sadni dan na teden obdržala tudi po končani dieti, mi kar paše, če se telo mal prepuca!

JamieO  

1. jul 2004 14:31

NENNI, me veseli, da ti tudi vnaprej razmisljas kaj bo po 90-dnevu. Jaz se bom zagotovo drzala pravila, da jesti do 12-ure le sadje in popoldne ne bom vec kombinirala B s skrobom ali OH. Zadnji obrok bo do 18.00, sladkarija pa tudi le 2x na teden kot neke vrsta nagrade. To mi je ze prislo v zavest. Se pa sama sebi cudim kako hladnokrvna sem, ko moj dragi zvecer zmaze celo Milko ali kaj podobnega, niti na pamet mi ne pride, da bi se prekrsila. DUSAN, ti si ze prezivel 1 mesec. Kaksen je obcutek? Se ti je zdelo dooolgo ali ti je kar hitro minilo? Ti je ta nacin prehranjevanja prisel v kri ali ti gre na zivce, ker poleg zrezka ne mores npr. jesti krompirja? Meni gre najbolj na zivce to, da moram za vecerjo jesti isto kot za kosilo in da je popoldne sadje nezazeljeno. Plus pa je, da sem resnicno sita. Morda pa je finta ravno v tem ( jesti isto),ker ti ne disi prevec drugi obrok in zato manj pojes..... JamieO

Študentka1  

član od: 31.5.2004

sporočila: 91

1. jul 2004 15:07

zdravo vsem, tudi za mano je že prvi mesec diete... jaz pa sploh ne večerjam, razen ko je na vrsti pecivo, včasih pa še to izpustim... samo sadja za zajtrk pa ne morem... raje ne jem ničesar do kosila... mislite, da je to fejst narobe? ... tu in tam pojem kako banano ali hruško - pa še to na silo.... lep dan vsem! Studentka1

Nenni  

član od: 10.5.2004

sporočila: 110

1. jul 2004 15:20

Meni pa paše ta način, da za večerjo isto ješ. Jaz imam eno malo posodico in mi je glih prav. Meni se ta dieta dopade zato, ker si moraš narediti en red. Tako si jaz obvezno nesem hrano v službo, poleg tega mi pa ni treba misliti, kaj bom kuhala vnaprej, pa še za dragega je že kuhano kosilo tut če še mene ni doma. Prej sem bila na sendvičih in raznih prigrizkih, tako pa zdaj po 12. pojem kosilo, ko pa pridem domov iz službe (med 17. in 18.OO) pa večerjo. Drugače pa res veliko premišljujem kako naprej. Si ne smem pustit, da bi se nazaj zredila.

matjaž  

član od: 13.1.2002

sporočila: 1059

1. jul 2004 16:39

Hojla vsem puncam in Dušanu! Spet se vam javljam popoldan, ker sem sedaj v službi. Danes je 11 dan - OH - in sem vam dolžan napisati povzetek iz knjige. ZAJTRK: 1 banana ali skodelica borovnic ali ... (jaz sem imel v skodelici murve, ko so pa doma zrasle) KOSILO: Špageti s paradižnikovo polivko - 1 čebulo na hitro prepražite na olju, dodate 2 olupljena in narezana paradižnika, še malo podušite, dodate sladko rdečo papriko, origano, sol in poper. Z omako prelijete ravno prav (al dente) kuhane testenine (12 dag). VEČERJE: 1 kos torte ali tri kepice sladoleda in 1 rebro jedilne čokolade. Po desetih dneh dijete se počutim kar prijetno - samo popoldan. Dopoldan pa ne, ker se ne morem nikakor privaditi samo na tiste japke ali ostalo sadje, pa celo dopoldne doma fizično delati, popoldan pa še v službo. Morda se bom navadil, če pa ne, bo pa potrebno pa grešiti in za zajtrk pojesti en kos kruha z marmelado ali pašteto. Če se bom potem skozi ves dan držal diete, bo tudi šla kakšna kila prav tako dol, le bol počasi. Ne boste verjeli. danes se me je po telefonu privoščil si, ko je prišel iz pohajanja, jaz sem pa že bil v službi:"Ati, kaj pa je to za ena haše omaka? Kaj si pozabil dati noter faširano meso, saj ga je mami kupila. To je beeek, jaz si bom rajš pico naroču, ti pa kar hujšaj." No pa bod vesel! LP vsem, Ažo-koh!

JamieO  

1. jul 2004 19:23

NENNI, tudi meni pase ta rezim, mu pravim kar vojaski rezim. Tisto v stilu bom-jedla-manj in podobno se pri meni ni obneslo, klasicno stradanje pa tudi ne. Vendar, ko sem prebrala urnik prehranjevanja 3MD, sem bila sprva skepticna - kako bom na sadju zdrzala do 17. ure, ko obicajno pridem domov, ce ni nobenega sestanka, se potem 1x napokala, vecerja bi pa tako morala odpasti, ker bi bila ura ze prej 20:00. pa sem se tudi jaz odlocila, da si prejsnji vecer naredim kosilo za naslednji dan in lepo nesem s seboj. Zdaj se mi to zdi ful prakticno in ko pridem domov, je ravno se cas za "vecerjo". Prej sem pa imela ob tem casu sele kosilo, pa sm zvecer se vedno kaj grickala, ce drugega ne cokolado ali kaksen sadni jogurt ali kaksno sladico. Zdaj pa tega hvala bogu ni vec... MATJAZ, ti si pravi srcek s temi povzetki iz knjige in humornimi vlozki. A ves katera izjava mi je bila do sedaj od vseh udelezencev na forumu najbolj smesna oz. sem si jo zapomnila? Njenega imena se ne spomnim, napisla pa je, da zica 3 veeeeeeeelike kepice sladoleda, ker v knjigi pise, da sme pojesti 3, ceprav bo placala 4! Lep vecer in prijetno spanje vam zelim. JamieO

stajerka  

član od: 1.7.2004

sporočila: 22

1. jul 2004 20:16

Pozdravljeni! Sem nova pri vas, drugače pa že mineva en mesec moje 3md diete. Do sedaj mi je uspelo oklestit 6 kg, vendar bom še potrebovala veliko motivacije in vzpodbude, da mi bo upelo dat dol še eni 10-12 kg! Upam, da lahko računam na vašo podporo. Vidim, da se imate vi kar lepo. Lepo bodite in uspešno hujšanje! Prijeten večer! štajerka Sporočilo je spremenil(a) stajerka dne 01. jul 2004 20:17:42

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti