1. jul 2004 13:33
Mislim, da ni dobro nadaljevati to dieto po 90 dneh. 90 dni je meja, ko telo še lahko na zdrav način trpi pomanjkanje določenih sestavin preko dneva. Sem brala, da človek mora vsak dan praviloma zaužiti hrano iz vseh skupin, npr. zjutraj sadje,kosilo meso in zelenjava - nato 4 urni presledek brez prigrizkov (dovoljeno kislo sadje , saj se beljakovine presnavljajo kislo!), večerja pa kaj škrobnega oz OH, zelenjava in sladko sadje,su ho sadje,. Pač sadje ali kak jogurt do 12 ure, nato pa kosilo (B ali Š ali OH + veliko zelenjave, ker je nevtralna) vedno paziti, da med posameznim obrokom preteče čas, ki je potreben za prebavo posamezne hrane (B - 4 ure; Š, OH - 3 ure), nato večerja do 20 ure. Vmes dovoljeni že omenjeni sadni prigrizki. Pa na vodo ne pozabit! Tako bi se naj človek praviloma prehranjeval. Po 3MD nameravam tudi jaz prevzeti ta način prehranjevanja in ga uvesti tudi v družini, če mi bo le uspelo. Seveda bodo za najmlajši članici še vedno dovoljene kolikor toliko zdrave razvade. Res se mi zdi pomembno, da že v otroštvo sprejmeš zdrav način prehranjevanja - pa tudi lažje je. Ko že imaš probleme s težo in tisto fikcijo v glavi, da je treba skoz kaj jesti, da ni normalno, če si malo lačen, ali če zboliš ti hrana pomaga, pa še in še podobnih for, ki se iz roda v rod prenaša od dobro rejenih družin, je veliko težje preiti na "pravo" stran. Sploh če ti sorodniki spodbijajo tako težko pridobljeno odločitev in voljo da tokrat pa res shujšaš in tak tudi ostaneš! A mi se ne damo , kajne? Sam naj kdo reče , da nam ne uspe! Glede oblačil pa tole. Nekateri ste že tako uspešno shujšali, da boste kmalu mogli hodit nakupvat obleke v najstniške trgovine, HA; HA! Fajn se mejte! PS: naslednjič bom bolj kratka !