29. jun 2004 12:06
Dušan, ti si ugotovil 24.6. da imava skupne dneve, to je bil moj četrti dan oziroma vitaninski, ko si mi ponudil
, danes pa je moj 9 dan in, če prav vidim je v knjigi 90-dnevna ločevalna dijeta za ta dan predlagano:
ZAJTRK:
Pol svežega ananasa ali ena mala konzerva ananasovega kompota ali ...
KOSILO:
Puranji zrezek in popečen radič - puranje meso popecite na žlički vročega olja. Dodajte strt česen. žličko kisa, sol in poper. Kuhajte približno 15 minut in sproti zalivajte z vročo vodo. Ko voda povre, jed posipajte z nasekljanim peteršiljem.
Glavici radiča prerežite, operite in osušite. Dele radiča popečite na obeh straneh na vroči plošči ali v teflonski posodi. Popečen radič pokapljajte z oljem in začinite z žličko solatnih začimb. Radič zaužijte skupaj z mesno jedjo in kosom kruha. Namesto pečenega si lahko pripravite radič v solati. Nazadnje popijte 3 dl juhe (jaz sem že napisal da bom kruh in juho zamenjal za pivo, Dušan še enkrat te povabim).
VEČERJA:
1 puranji zrezek in nekaj listov rdečega radiča.
VAM PREDLAGANO NE TEKNE:
50 dag različne zelenjave (brokoli, brstični ohrovt, korenček) poparite z osoljenim kropom. Odcejeno naložite v ognjevarno posodo, posipajte z 10 dag naribanega sira z manj maščobe in še 1 žlico parmezana. Pecite 15 minut pri 200 stopinj. Pečeno zelenjavo posipajte z nasekljanim peteršiljem ali drobnjakom in origanom. Pri kosilu pojejte še kos kruha, za večerjo si pripravite svež obrok z 5 dag sira.
LP vsem in
.
Ažo-koh!
Sporočilo je spremenil(a) matjaž dne 29. jun 2004 12:09:51