Ločevanje živil 90 dni

tema je zaklenjena

matjaž  

član od: 13.1.2002

sporočila: 1059

25. jun 2004 20:44

Hojla punce. Lepa debatica o prečudovitih gobicah. JemioO, zaupam ti en recept za gobe,ki sem ga gledal na HTV v oddaji Jabuka i Hruška, pa si ga prihrani za nagrado po dieti. Na maščobi prepražiš narezano čebulo. Dodaš narezan česen, na rezance narezan prekajen telečji ali svinjski jezik, čez par minut še enako količino na rezance narezano šunko-piza, nato pa še gobe. Vse skupaj podušimo, nato pa vlijemo na gobe eno kislo in eno sladko smetano. Vse potenstamo dve minuti in dodamo še eno pešico narezanega peteršilja. Nekajkrat sem jih pripravljal na pikniku zreven roštilja v gusastem krožniku. So pravljica, vam povem. Čudovita priloga ali samostojna jed. Sedaj pa res ne vem, na kateri dan bi jih lahko pripravil. LP vsem. Ažo-koh. Sporočilo je spremenil(a) matjaž dne 25. jun 2004 20:59:59

JamieO  

član od: 17.6.2004

sporočila: 207

25. jun 2004 22:03

Hvala, Matjaz! Uh, tole bo pa res enkrat za PO dieti. Glede na sestavine pa bi, no ja, slo na B dan, ce si upas . Le pocakaj, da bodo tole prebrali izkuseni "hujsarji" v ponedeljek, pol bos pa nasankal, haha JamieO

SLONCICA  

član od: 12.3.2004

sporočila: 321

26. jun 2004 10:26

Zivjo JamieO! Gobe lahko pripraviš tudi na beljakovinski dan. Še posebej če imaš sveže jurčke jih lahko narediš z jajci. Prepražiš gobe na olivnem olju, sesekljanem česnu in čebuli. Proti koncu dodaš 2 umešana jajca in počakaš da zakrkne. Postrežeš s kosom kruha.

juhica  

član od: 2.6.2004

sporočila: 53

26. jun 2004 11:37

Zio vsem! Danes me caka piknik in imam v skodelicah pripravljene marinirane bucke in gobice,tako da se nimam cesa bat.Vse je v pripravah:)Saj mi bodo mahali z cevapi pod nosom,ampak jaz se ne dam.Pa galon vode zraven.Matr kok fajn gre,kmal bom rabla novo garderobo.Bliza se prvi vodni dan,pa mi skor nic ne pomeni,saj sem imela ze kar sama trikrat vodni dan.To pa le zaradi teh piknikov in mamine poticke.Kazen z vodo cel dan kar pomaga:) Grem zdaj v gozd po borovnicke in gobice. Pridni bodite,cim manj prekrskov.Lupcke vsem! Carpe diem Juhica

JamieO  

26. jun 2004 16:01

Danes sem si pa naredila pico s kecapom, pa ajvarjem, pa jurcki, rukolo in petersijem. Dobro sem se najedla in sploh nimam obcutka, da sem na dieti! Pa se lepo soncen dan je. Lepo dietizirajte se naprej... JamieO

juhica  

član od: 2.6.2004

sporočila: 53

26. jun 2004 20:41

Dzejmi dej mi povej kak okus ma rukola pecena,ker sama sem jo samo enkrat probala kot solato in mi je bla fuj:) Kako jo lahko se pripravis razen solate in tega da jo vrzes na pizo? Juhica

stanka  

član od: 3.6.2002

sporočila: 716

26. jun 2004 20:46

A vsi tako pospešeno hujšate, da nimate časa za forum? Danes sem na sadju in komaj že čakam na jutrišnji dan, ko si bomo privoščili piknik! Veliko mesa in zelenjave, solatke... Ostali še krompir, seveda, jaz pa se mu bom odrekla... Karakter, seveda! Držite se dietke in napišite kaj! LP, Stanka

JamieO  

26. jun 2004 21:04

Juhica, pecena rukola ima veliko bolj nezen okus kot surova. Rukole sicer ne uporabljam kaj dosti, sem zanjo prvic slisala po TV od svojega soimenjaka in sem si jo doma posadila v loncek. Tudi moj dragi je ne mara (surove), enkrat sva jedla pri Azurju tako pico in je imela na vrhu nepeceno rukolo. Meni je bila tudi taka vsec, ker ima malce nenavaden okus in zdi se mi, da povecuje obcutek sitosti. Torej, jaz sem na pici rukolo spekla in ne naknadno potresla po njej. JamieO

Čebelica  

član od: 20.6.2004

sporočila: 4

26. jun 2004 21:05

Vsem skupaj prav lep pozdrav! Že nekaj časa spremljam ta forum in vidim da vsi lepo in pridno hujšate. Tudi jaz sem se odločila za 90 dnevno dieto. Danes je moj 22 - Š dan. Moja teža se je v tem času zmanjšala za 4,5 kg. Prvi teden je šlo dol 3, nato 1, sedaj pa bolj niha oz. se je skoraj ustavilo. S ponedeljkom bom začela še s telovadbo in se bom diete bolj strogo držala. Všeč mi je, da dobim tukaj malo vzpodbude v kriznih dneh. Vsem želim še naprej uspešno hujšanje! LP

JamieO  

27. jun 2004 11:34

Zivjo, Cebelica! V treh tednih si po mojem mnenju kar lepo shujsala! Kot zanimivost naj ti povem, da sem sla racunat povprecje na teden vseh tistih na forumu, ki so bili tako prijazni in z nami delili podatke. Torej, v povprecju se shujsa 1 kg na teden. Ce bi upostevala le tiste, ki pravijo, da se diete strogo drzijo tako v pogledu dnevov kot tudi kolicin, znasa pri teh izguba teze cca. 1,5 kg na teden za cel cas trajanja diete ( cca. 13 tednov). Tak procent dosegajo tisti, ki so se diete 100% drzali in tudi kaj telovadili.Seveda so ekstremi v + in -. Najmanj so shujsali tisti katerih teza je bila dokaj blizu po splosnih merilih idealni, najvec pa tisti, katerih teza je za vec kot 20 kg od prej omenjene idealne. Shujasli so pa tudi tisti, ki ze imajo po ITM idelano tezo, pa bi bili radi se vitkejsi. Le ena oseba na formu je izjavila, da se je s to dieto celo zredila za 2 kg, a ni pojasnila kako in kaj. Podatki prav tako govorijo, da se najvec shujsa v prvi 1/3 diete, vmes se malce tehtnica umiri (kar pa se ne pomeni, da se telesne mere ne spreminjajo), potem pa spet sledi nekaj kg v minus. Po koncani dieti pa so tisti, ki so se naprej do 12:00 jedli le sadje in se tudi v nadaljevanju niso vrnili na star nacin prehranjevanja izgubili se dodatnih do 3 kg. Izkusnje clanov formuma so tudi, da se priporoca dieto po 3h mesecih prekiniti (tisti, ki so se je strogo drzali), da ne pride do kaksnih zivcnih ali podobnih tezav. Ta prekinitev naj bi trajala 3 mesece preden se je zopet lotimo, ce je potreba. Na forumu 24ur.com je dr. L. (dietolog) izrazil pozitivno mnenje o tej diet zlasti zato, ker ne gre za klasicno stradanje. Nekateri uporabljajo t.i. zdarvo sol, vendar stroka meni, da v tej soli ni nicesar bolj zdrvega kot v obicajni soli. Pozanimala sem se tudi kako in kaj s tistim proizvodom Madal Bal. Ena sodelavka je bila na tem preparatu vec kot 1 teden in je nato potrebovala zdravnisko pomoc, ker ni mogla izlocevati vode.Res je v tem tednu shujsala za cca. 5 kg, ampak... Oh, koliko sem natrosila! Danes je moj S dan in sem zelo pridna. Do tega trenutka sem pojedla skodelico cesenj in spila 9dl vode. Lep dan zelim vsem. JamieO

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti