27. jun 2004 11:34
Zivjo, Cebelica!
V treh tednih si po mojem mnenju kar lepo shujsala! Kot zanimivost naj ti povem, da sem sla racunat povprecje na teden vseh tistih na forumu, ki so bili tako prijazni in z nami delili podatke. Torej, v povprecju se shujsa 1 kg na teden. Ce bi upostevala le tiste, ki pravijo, da se diete strogo drzijo tako v pogledu dnevov kot tudi kolicin, znasa pri teh izguba teze cca. 1,5 kg na teden za cel cas trajanja diete ( cca. 13 tednov). Tak procent dosegajo tisti, ki so se diete 100% drzali in tudi kaj telovadili.Seveda so ekstremi v + in -. Najmanj so shujsali tisti katerih teza je bila dokaj blizu po splosnih merilih idealni, najvec pa tisti, katerih teza je za vec kot 20 kg od prej omenjene idealne. Shujasli so pa tudi tisti, ki ze imajo po ITM idelano tezo, pa bi bili radi se vitkejsi. Le ena oseba na formu je izjavila, da se je s to dieto celo zredila za 2 kg, a ni pojasnila kako in kaj.
Podatki prav tako govorijo, da se najvec shujsa v prvi 1/3 diete, vmes se malce tehtnica umiri (kar pa se ne pomeni, da se telesne mere ne spreminjajo), potem pa spet sledi nekaj kg v minus. Po koncani dieti pa so tisti, ki so se naprej do 12:00 jedli le sadje in se tudi v nadaljevanju niso vrnili na star nacin prehranjevanja izgubili se dodatnih do 3 kg.
Izkusnje clanov formuma so tudi, da se priporoca dieto po 3h mesecih prekiniti (tisti, ki so se je strogo drzali), da ne pride do kaksnih zivcnih ali podobnih tezav. Ta prekinitev naj bi trajala 3 mesece preden se je zopet lotimo, ce je potreba.
Na forumu 24ur.com je dr. L. (dietolog) izrazil pozitivno mnenje o tej diet zlasti zato, ker ne gre za klasicno stradanje. Nekateri uporabljajo t.i. zdarvo sol, vendar stroka meni, da v tej soli ni nicesar bolj zdrvega kot v obicajni soli. Pozanimala sem se tudi kako in kaj s tistim proizvodom Madal Bal. Ena sodelavka je bila na tem preparatu vec kot 1 teden in je nato potrebovala zdravnisko pomoc, ker ni mogla izlocevati vode.Res je v tem tednu shujsala za cca. 5 kg, ampak...
Oh, koliko sem natrosila! Danes je moj S dan in sem zelo pridna. Do tega trenutka sem pojedla skodelico cesenj in spila 9dl vode.
Lep dan zelim vsem.
JamieO