Ločevanje živil 90 dni

tema je zaklenjena

sharon  

član od: 5.6.2004

sporočila: 69

8. jun 2004 15:45

Ojla! Najprej, študentka1 - vse naj naj za 29. rojstni dan. Želim ti, da ti uspe pri dieti, da boš potem še bolj zdrava in vesela, pa da boš srečna v krogu svojih najbližjih. Jst sem danes na škrobnem dnevu in sem imela tako dobro kosilo - pečen mlad krompirček, dušena zelenjava in solata. Sej ne morem verjet, da sedaj tako cenim hrano. Prej je bilo kosilo pač dobro, sedaj, ko sem pa pozorna kaj jem in kako pripravim, mi je pa še toliko boljša. Drgač sem pa full utrujena, ker je bolj malo spanca za menoj in še izpit. Jutri imam pa tisti dan, katerega se vsi najbolj veselite - OH. Sem že razmišljala, kaj bo jutri za večerjo - sladoled ali palačinke. Hudo... Glede tistega komentarja od mag. "nevemkatere" je pač tako - ona si to predstavlja po svoje, sam jst sem se pa ravno danes pogovarjala z eno kolegico, katere mama, ki je tudi zdravnica, hujša po tej metodi . V bistvu se ona kao skoz drži tega načina (ločevanja hrane) in ima tudi ona probleme z vodnimi dnevi. Potem že ni tako slaba dieta, če tudi zdravnice hujšajo po tej metodi. Lep sončen dan še naprej in držim pesti za vse tiste, ki ste na vodnem dnevu. sharon

juhica  

član od: 2.6.2004

sporočila: 53

8. jun 2004 22:17

Lep pozdravček vsem! Je tko sonce žgalo,da je blo kar težko kaj pojesti za kosilo :)Pa je vseeno kar šlo(še preveč). Malo me mika,da bi se spravila na post z madal balom,pa ne vem če je pametno prekiniti dieto.A ima kdo kakšno informacijo o tem?Če bi zdaj začela deset dnevni očiščevalni ciklus in potem spet nazaj na dieto?Bom zelo hvaležna za mnenja:) Danes sem zmagala v trgovini.Prvič sem šla iz nje z polno vrečo sadja in zelenjave in en mali ržen kruhek sem kupila.Nič drugega.Pa so dišale salame,pa sveže žemlice,pa francoska solata...fuj!hehe Mi je pravo odkritje,da sadje niti ni tako slaba hrana.Nikoli ga nisem marala,le kako jagodo in močno posladkane borovničke(letos jih bo ogromno,če gre katera z mano jo vzamem).Pa se navadiš in zdaj veselo grizljam jabolčka in ostalo sadno zadevo. Danes sem prvič nabrala solato iz domačega vrtička in sem se jo najedla do sitega(tudi to se da).Kmalu bo vse polno zdrave zelenjavice zraslo,to bo veselje:)Je pa čas piknikov in me kar malo skrbi,če ne bodo na moj b dan:)) Sharon imava iste dneve.Jaz sem se pa uprla krompirčku,pa sem za spremembo spekla riž v pečici z veliko začimbami in zelenjave,pa veliko skledo solate pa sm se najedla ko volk.Za večerjo pa samo solato,pa veliko vode sem spila.Še zdaj jo žlempam:)) Jutri pa oh!!Najbolj se veselim tistega koščka čokolade,ki odganja alergije:)Njam! Vsem želim mirno noč,pa vsak dan večjo voljo,da dosežemo svoje cilje. Lada vas ma... Levinja

marjana  

član od: 11.5.2004

sporočila: 87

9. jun 2004 7:13

Ojla bejbike... spet med živimi..včeraj je bilo tako hudo, da sem morala it domov iz službe, sina je odpeljal njegov oče jaz sem pa ležala celo popoldne popolnoma izčrpana in brez enerigije,,mami je pa tako ponorela, da je hotla rešilca poklicat(pa sploh ni paničar) res je bilo grozno..potem sem se najedla in naspala tako da sem danes že "pri sebi" ..in veselo naprej seveda po dieti.. Ampak resno razmišljam, da bi izpustila naslednji vodni dan, ker moj organizem tega ne prenese, imam dosti miščne mase ker se veliko z športom ukvarjam in je poraba energije prevelika,,pa še mami sem obljuibila da tega ne bom več naredila..pri svojih 35 letih sem se počutila kot šolarka.. Moram povedat, da jaz nisem v enem mescu izgubila mišične mase, niti kondicije tako da sem prepričana, da izgubljam špeh..danes sem oblekla hlače ki mi še nikoli niso bile prav..sem kupila premajhne..haha..še dobro ker mi je že vse preveliko..ampat tehtam se pa ne.. Nenni upam de se ti počutiš ok.. Se pa strinjam z renato, da je to zdrav način prehrane, kot je že rekel moj zdravnik, je pa res da ni dobro pretiravati in stradati, če se držiš pravil in ješ toliko da nisi lačen je popolnoma zdrava varinta.. če pa komu to ne paše in organizem tega ne prenese pa mora nehati in sprejeti da to ni za njega in poskusiti kaj drugega. Saj tudi ta varianta po Montignaku ni dosti drugačna ravno tako je kombinacija, samo da pri meni ni delovala, poznam pa veliko ljudi ki so na to lepo shujšali. Tako da je za vsakega nekaj kar mu bolj paše samo poiskati je treba in poskusiti.. se vidi da sem že pri sebi..lahko pišem .. lep dan vsem

aiwa  

član od: 16.2.2004

sporočila: 194

9. jun 2004 7:20

Dobro jutro. Jz sm pa k balon dones... menstruacija.... na srečo mam oh dan k mi fuuulll čokolada paše. Za koslilo sem si že včeraj skuhala cvetačno juhco... za večerjo pa ... bom šla v trgovino in nekej najdla. Najprej si bom oči napasla potem pa si bom nekaj izbrala. Punce držte se! Jz tud razmišljam o tem madal balu... tud mene mika. Predvsem to da bi moji problemčki na dan prišli in bi jih rešla.. da vidim, kaj je tisto kar me muči. In pravite, da v lekarni rečeš za madal bal in ti dajo? No v tork mam plačo. Do takrat si pa še kakšno dobro knjigo za zraven kupim ali sposodim. lep pozdravčič

juhica  

član od: 2.6.2004

sporočila: 53

9. jun 2004 7:26

Joj kaj sem se spomnila!!A ta dieta pomeni nič več sarme!???Neeeee!!! Levinja

bessybori  

član od: 28.5.2004

sporočila: 118

9. jun 2004 7:27

Zdravo, tudi jaz sem že na bojnem položaju. Marjana, žal mi je zate, da si se tako slabo počutila. Verjetno bi morala včeraj po vodnem dnevu kar hitro po dvanajsti uri kaj konkretnega pojesti (kakšen zrezek), da bi tem malo spravil k sebi. Ti si verjetno zelo pozno kosilila. Sicer pa pravijo najine oz. naše predhodnice, da drugi vodni dan ni več tako hud kot prvi. Jaz sem se kar vredu počutila.Danes imam za kosilo sabo makaronovo solato. Malo testenin, paradižnika, kumarc, paprike. Le ne vem s čim jo lahko pripravim. Ali lahko naredim polivko iz tekočega jogurta, glede na to, da je jogurt proteinski, oz. lahko primešam k makaronom kislo smetano če je nevtralna? Prosim povejte mi kaj je v tem primeru boljše? Ali ima kdo kakšen drugačen predlog? Renata

Nenni  

član od: 10.5.2004

sporočila: 110

9. jun 2004 7:29

Dobro jutro! Moj prvi vodni dan je uspešno za mano!!!! Minil je brez večjih kriz, vode sem popila zelo malo, samo 1l, lakoto sem pa začutila šele ob 21.00 ko sem si pekla meso za piščančjo solato. Je tako dišalo, ampak sem zmagala! Kar se počutja tiče sem bila samo malo bolj švoh kot prejšnje dni, pa malo me je glava bolela, ampak prav pretirano pa spet ne! Primankljaj energije sem nadomestila z 1urnim popoldanskim spanjem, kar nisem naredila že od aprila ko sem bila v bolnici. Za zajtrk sem pojedla 4 marelice, zdaj pa čakam na kosilo. No če bo kriza imam še eno hruško za rezrervo. Pozdravček vsem!

Nenni  

član od: 10.5.2004

sporočila: 110

9. jun 2004 7:32

Renata, jaz dam v makaronovo solato samo žličko olivnega olja in potresem z baziliko, postavim na hladno pa je prav okusno!

ir1  

član od: 13.4.2004

sporočila: 28

9. jun 2004 7:48

Hojla! Tudi jaz sem še vedno tukaj, samo računalnik mi malo nagaja, pa ne morem pisati. Tako da malo z zamudo pozdravljam vse nove, ki ste prišli v zadnjem času, pa tudi vse stare, ki še vedno vztrajate. Danes teče 58. dan moje diete in rezultat je (samo) –5,5 kg. Je pa res, da sem jih imela vsega skupaj 10 nad idealno težo in če imam zdaj samo še 4,5 kg viška, je tudi to v nekaj. Prvi mesec je šlo dol 4 kg, od prvega vodnega dne dalje pa preganjam še eno dobro kilo, ki se hoče na vsak način vrniti, ampak mislim, da je zdaj dokončno obupala. Upam, da se bo v zadnjem mesecu poslovila vsaj še ena. Ne vem, kako se lahko tehtate samo enkrat na teden ali pa še to ne. Jaz stojim na tehtnici vsako jutro, ker ne prenesem, da bi se z menoj nekaj dogajalo, pa da jaz tega ne bi vedela. Pa še kakšno statistiko lahko potegnem iz tega. Npr. največ minusa mi prinese (jasno) sadni dan, največ plusa pa proti vsem pričakovanjem škrobni. Torej ne pizze in tortice, ampak krompir in riž. Tako da vem, čemu se bom morala bolj izogibati po koncu diete. Danes pa imam drugi vodni dan. Prvega sem prestavila za štiri dni, da je prišel na soboto, tako da sem ga preživela doma. Meni je namreč najhuje dopoldne, doma sem pa lahko tisto najhujšo lakoto prespala, potem je bilo pa že bolje. Samo naslednji dan mi je bilo slabo, dokler nisem pojedla zajtrka. Tokrat pa vodnega dne ne morem prestaviti, ker gremo v nedeljo na izlet in obljubljajo, da se bomo ustavili v kakšni gostilni z dobrimi ribami in še čem. Tako da bom naredila še eno napako, kakršne do zdaj še nisem: zamenjala bom sadni in beljakovinski dan. Oziroma v nedeljo bom jedla, kar pač pride, v ponedeljek pa bo sadni dan, ker si tega ne pustim vzeti - edini dan, ko mi gre teža res dol. Nadaljevala bom pa v torek s škrobnim. Vem, da se dnevov ne sme menjati, ampak če to naredim enkrat, me menda ne bo konec. Potem bom pa spet pridna. Lepo se imejte! Irena

Anomis  

član od: 4.11.2003

sporočila: 1175

9. jun 2004 7:58

Juhu! Juhica, jst še vedno jem sarmo - samo z mesom filano, posebej zame. ostali jedo normalno. Če bi bil Š dan, bi jo pa samo z rižem nafilala, pa je. No, dober tek - komaj osem je, jst še sadja nisem pofruštkala, pa že o "ornk" hrani pišemo. Sicer sem pa te dni nasploh tako lačna, da bi žrla in žrla. Vendar se kljub temu zadržujem, samo slabe volje sem, ker je šlo takoj po vodnem dnevu vse nazaj in spet stoji. Ma men že več kot mesec stoji, sploh ne gre nikamor več. Sem komaj 8 zgubila, pa mam sam še tri tedne in veeeeeliko preveč. Lp

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti