Ločevanje živil 90 dni

tema je zaklenjena

Študentka1  

član od: 31.5.2004

sporočila: 91

1. jun 2004 13:22

Zdravo, saj to je ravno problem, ker si praktično v službi cel dan - no, od 8.00 do 16.30, pa preden še prideš do doma je ura najmanj 17.00. pol pa preden si še pripraviš kosilo, je to že lhako kosilo+večerja skupaj... v službi nimam ravno možnosti si kuhat in pečt zrezke ali krompir ali kaj pač lahko ravno tisti dan jem... tako, sem danes za malico oz. zdaj bi moralo biti že kosilo pojedla 2 banani, pravo kosilo pa si bom naredila, ko pridem domov.... eh, saj bo... se sploh ne sekiram... pa tudi ostali, ne sekirajte se in čim manj mislite na hrano, pa boste ugotovili, da sploh niste tako lačni, kot ste bili ponavadi... ok, ciao. Studentka1

Irena19  

član od: 5.1.2004

sporočila: 319

1. jun 2004 13:31

Odgovor Renati; da se beljakovinska hrana presnovi potrebuje štiri ure, tako, da ti priporočam, da na B dan ješ samo enkrat popoldan ali si v službo odneseš že pripravljen obrok. V ta namen je lahko solata z ribo (tune v oljčnem olju ali skuše), solata s trdo kuhanimi jajčki ali greš mogoče na en sirov burek. na Š dan hrana potrebuje cca 3 ure, na OH pa tudi 2- 3ure. Pijte veliko vode, najmanj 1,5 do 2 l do kosila. Jaz sem jo pila še zvečer in je bilo zjutraj laže. Takoj po obroku in tik pred obrokom je tudi ne pijte, razen juhe po B obroku. Dušan, ko boš imel čas pa le prebiraj strani. Meni je sicer laže, ko sem začela še na začetku na 5 strani in vam sedaj ne zavidam jare kače, a se vseeno splača prebrat kakšen napotek ali vzpodbudo. LP Irena

Barbolinka  

član od: 27.4.2004

sporočila: 143

1. jun 2004 13:34

Lep dober dan tudi z moje strani! Vidim, da se številka novih sotrpinov veča iz dneva v dan! Dobrodošli! In celo en moški se nam je pridružil, lepo in tudi pohvalno! Sy, držim pesti, da bo jutri zjutraj ti tehnica pokazala čim boljši rezultat 90 dnevnega zdravega življenja! Pa pa! Barbolinka

Dusano  

član od: 29.9.2001

sporočila: 322

1. jun 2004 13:54

oj Sy sej sladkorja se izogibam , ce bom kavo jo bom brez sladkorja ali pa kaj drugega tut brez sej gre , mogoče pa glava tut mal boli od vremena , ker pri nas se je dež usul .. sej drgac po moje bo kar šlo , evo sem po kosilu , mel govedino pa pradižnikovo solato , pa cito juho za povrhu , a pol moram za večerjo tudi govedino ali lahko kaj drugega poleg pradajza Dušan

aiwa  

član od: 16.2.2004

sporočila: 194

1. jun 2004 13:58

lohk kej druzga mesnega. pa tud ni čist nujno da sam paradajz... zelenjavco kr mešej in jej. Dober tek! Pa ne predeleč laufat!

Dusano  

1. jun 2004 14:06

aiwa a misliš da ne bom preveč moker od dežja nič se bati zame , kar se tiče laufanja mi ne gre , bom pa si kupil nove rolarje , smo da pride 15 Dušan

Nenni  

član od: 10.5.2004

sporočila: 110

1. jun 2004 14:41

Živjo! Me veseli, da nas je že toliko. Jaz ne morem verjet, da bom imela drugi teden že prvi vodni dan. Se mi zdi, da je tako hitro minilo! Za tiste ki hodite pozno iz službe: Jaz pridem iz službe najprej ob 17.00 in mi je tut pozno za kosilo. Zato sem se disciplinirala in si vsak dan nosim kosilo v službo. Res da ni toplo kosilo, pa mi kar ustreza, saj me na koncu pogreje tista juha. Nekaj primerov: B-dan - 2 koščka sira + košček kruha + juha, 2 jogurta + košček kruha, skuta + košček kruha. Š dan - riževa solata ali solata iz prosene kaše + juha OH dan: makaronova solata. Pozdravček vsem!

Dusano  

1. jun 2004 14:48

neni hvala , za predlog Dušan

Nenni  

član od: 10.5.2004

sporočila: 110

1. jun 2004 14:51

Ni kaj. Če rabiš recepte, ti jih napišem. Veliko uspeha ti želim!

TanjaG.  

član od: 6.7.2002

sporočila: 509

1. jun 2004 14:52

Jaz sem v teh forumih že večkrat jokala nad temi krutimi urniki, nekako človek kar nima časa zase. Nekaj časa sem si tudi sama nosila hrano v službo, pa v bistvu nisem imela dosti od tega, največkrat sem si jo tudi prinesla nazaj domov, saj nimamo ustreznega prostora, kjer bi človek pojedel v miru, če pa si na delovnem mestu, pa tudi ne gre, no, vsaj pri meni ne. Tako, da zdaj vsak dan hodim na kosilo, menjala sem že par placov, zdaj sem izbrala enega, ki ga pretežno obiskujem vsak dan. Cenik sem že enkrat tu omenila, ponudba je kar široka. Danes sem si vzela zelenjavni zrezek, mlad pečen krompir, solato iz kumar, zeljnato solato in rdečo peso, kos kruha. Vse skupaj je 480,00 SIT (smešno poceni, če mene vprašate), pa solatni bar je, tako, da si vzameš kar in kolikor hočeš. Na koncu sem seveda pojedla polovico vsega, saj so bile oči bolj lačne od ust. Imam pa danes škrobni dan. TanjaG.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti