Ločevanje živil 90 dni

tema je zaklenjena

Nenni  

član od: 10.5.2004

sporočila: 110

21. maj 2004 7:52

Dobro jutro vsem! Jaz sem danes 11 dan na dieti. Zaenkrat se počutim dobro, edino včeraj sem bila mal bolj "zmatrana". Danes imam OH dan in greva z dragim na pizzo. Zdaj pa rabim pomoč, če mi lahko ena napiše katera zelenjava je lahko poleg paradižnika na pizzi? Hvala! Pozdravček vsem!

TanjaG.  

član od: 6.7.2002

sporočila: 509

21. maj 2004 8:28

Nenni...po moje...bučke, melancane, paprika, gobe (to se dobi več ali manj v vsaki piceriji), če so bolje založeni tudi artičoke, rukola, brokoli.... Nazadnje, ko sem doma pekla pico, sem nanjo dala koščke paradižnika, popražene šampinjone s česnom, na kolobarčke narezane črne olive in nekaj žlic smetane (za katero še vedno upam, da je nevtralno živilo...če pa ni, sem ga kiksnila, pa je bilo vredno, ker je namreč zelo zelo dobro....). Rmeli, jaz bi ti svetovala tako: ti si najprej odpočij od vsega. Ni dobro si zadati še enega hudega napora, kot je dieta, čeprav je ta dieta zelo prijazna. To ti govorim iz izkušenj izpred nekaj let, ko sem na višku vseh psihičnih naporov (zagovor diplome, diplomski izpiti, služba, kjer mi niso niti sekunde prizanesli, čeprav so vedeli, kakšno je pri meni stanje, bolezen dveh bližnjih ljudi, od tega moje prijateljice, vrstnice, ene izmed najpomembnejših oseb v mojem življenju doslej, oboje je žal vodilo v smrt, pogreb, na isti dan zagovor enega diplomskega izpita....no, sem se izjadila tudi jaz)...ob vsem tem sem bila na strogi home-made dieti. Ko je bilo konec adrenalina, ki me je ves ta čas držal pokonci, pa se je začelo....zdravstvene težave, seveda psihičnega izvora. Po domače, vse je prišlo za mano. V tem obdobju sem bila malodušna, naveličana, veliko sem jokala, švoh in brez energije, hrana se mi je upirala, jedla sem malo, kar samo od sebe je šlo dol... Vse stvari v življenju je potrebno preživet in prebolet, kile so pri tem še najmanjša stvar, seveda če ni taka teža, da obremenjuje zdravje. Boš videla, nabrala boš novih moči in volje. S tem ne mislim, da se moraš zdaj prenažirat, lahko se vseeno popaziš, samo to sem hotela reči, da ni potrebe, da ti zdaj dieta pomeni enega izmed primarnih naporov. Glej, daljšajo se dnevi, toplo je in sončno, hčerka je zdaj zdrava. Uživaj jo, uživaj materinstvo in te lepe dneve in ko se čutiš pripravljena, kar je lahko res zelo kmalu, se spet loti tam, kjer si se ustavila. Seveda je to moje subjektivno mnenje in moja izkušnja, ki me je nekaj naučila. TanjaG.

NNATALIJA  

član od: 2.9.2003

sporočila: 142

21. maj 2004 8:37

Nenni, zelenjavo lahko vso, razen stročnic: koruze, fižola ter (ki ju itak navadno ni gor). Lahko veliko gob, paradižnik seveda, lahko korenje, brokoli, cvetača, meni najljubše (poleg gob) bučke!!!, melancani.... po želji. Rmeli - glavo gor! Veš kdo ti to pravi: jaz, ki sem izgubila "le" 7.7 kg in imam DANES zadnji vodni dan. V bistvu sem se držala diete, večinoma pa nisem jedla isto za kosilo in večerjo in nisem nikoli komplicirala glede količine. Držala sem se pa strogo dnevov in dovoljenega v okviru dneva. In tudi jaz sem se odločila podaljšat zadnjih 29 dni! Bova skupaj podaljšali! In poročali, kako nama gre. Jaz sem bila kar precej razočarana.... ker sem zgubila edino tisto, kar sem pridelala čez novoletne praznike in sploh si ne morem privoščiti kakšno konfekc. štev. manjšo od te, ki jo nosim ves čas. Toda- teh 7 (al če jih bo 8) kg je nekaj!!! Kaj če bi se še zredila ta čas- če ne bi imela diete?!?!? Rmeli, draga, zelo te razumem, vrjemi. Dvigniva glavo in greva dalje!!! Koliko bi pa ti rada še dala dol? Jaz imam do idealne še- ene 20 kg potrebnega minusa- toda če bi šlo vsaj ene 8 kg še dol- bi bila zelo, zelo, zelo vesela!!!!lp, nnatalija

aiwa  

član od: 16.2.2004

sporočila: 194

21. maj 2004 9:55

Jz bi tud še 8 kg dol spravla. Punce sej nam bo šlo. Natalija sej po moje bo že dons po vodnem dnevu kr neki manj. Kšno kilco al pa še mal več...

NNATALIJA  

član od: 2.9.2003

sporočila: 142

21. maj 2004 10:35

Hvala, Aiwa, ti vedno prijazno besedo najdeš. Sem prepričana da bo šlo najmanj 1 kg dol, vrjetno še več....pa potem spet malo gor. Toda skupno minus!!! To! sam še zdržat moram.... Malo pogrešam še ostale, kje ste?

Rmeli  

član od: 5.2.2004

sporočila: 344

21. maj 2004 10:46

Punce, hvala za spodbudo in prijazne besede. Ne vem, morda bom res mogla malo časa si vzet, da zadeve prebrodem. Na žalost je moja mala spet dobila vročino, tako da sploh ne mislim trenutno na dieto, čeprav vas berem. Mogoče bom res podaljšala za 29 dni, samo ne vem še kdaj. Tisto o prenažiranju pa....po vseh preizkavah še ne vem nič......in kruh in klobasa kar sama silita v usta.... lp Rmeli

lisička  

član od: 21.7.2003

sporočila: 588

21. maj 2004 10:51

Hojla! Da se še jaz malo javim, da sem še z vami. Tudi jaz bom podaljšala svoje hujšanje. Zadnji mesec je bil malo zmeden, ampak imam voljo, da bi še nekaj dol dala. Skupaj imam še vedno 10 kil minusa, ampak mi ne gre ne gor ne dol. Vsaj to. Se moram v roke vzet, da ne bom grešila in se striktno držala dni. Sicer ste pa kot vedno super. Ko morala pade, skočim na forum in malo preberem novice, pa je bolje. Glede kreme za celulit pa tole. Tudi jaz uporabljam kremo in to od Dava, ker je bila v akciji. Super kožo imaš po njej, ne uporabljam jo pa še dovolj dolgo, da bi bil nek vidnejši učinek. Mislim pa, da je največji učinek kreme v tem, da se dooooooobro zmasiraš, navlažiš kožo in seveda učinkovite sestavine vtreš v kožo. Lep dan vsem, pa izkoristite ta sonček, kolikor se nam ponuja. Lisička

darija1  

član od: 19.4.2004

sporočila: 3

21. maj 2004 11:15

Za Rmeli! Poskusi pri vročini z naslednjim napitkom: zmiksaj surovo rdečo peso(lahko dve,jaz sem jih pozimi kupovala natržnici), stisti skozi gazo da dobiš sok, ki mu dodaj pol stisnjene limone in veliko žlico medu. Pri mojih treh otrocih je to delovalo, pa po potrebi še kopanje v mlačni vodi. Okrepilo jim je imunski sistem in so bili bistveno bolj zdravi. Ja to je bilo že dolgo, danes najstarejši pleše četvorko. darija

coco chanel  

član od: 29.11.2003

sporočila: 241

21. maj 2004 13:38

Naj še jaz pristavim svoj lonček, saj se že dolgo nisem oglasila in sicer bi Rmeli povedala, kako je meni moja mami zbijala vročino, jaz sem jo tako sinu in hčerki, tudi možu če je bilo treba, sedaj pa to sin dela svoji hčerkici kot ena družinska tradicija. V večjo posodo naliješ nekoliko jabolčnega kisa, dodaš mlačno vodo, paziš, da ni v vodi preveč kisa, namočiš dve mali brisački ali krpi, oviješ vsako nogico posebej, čez krpo oviješ z brisačo in menjavaš obkladke vsakih deset minut. Vročina bo padla in bolniček se bo bolje počutil. sasa

Rmeli  

član od: 5.2.2004

sporočila: 344

21. maj 2004 14:22

Najlepša hvala vsem za nasvete. Si jih bom zapisala in obesila v kuhinji na vidno mesto. Trenutno smo morali zbiti vročino s svečko. Zaenkrat smo kar malo boljše volje. Hvala še enkrat. Lep dan ( čeprav se pri nas že kazi) Rmeli Aja, še tole. Menda medu ne smem dati do 1 leta starosti otroka, kaj pa ve menite? Sporočilo je spremenil(a) Rmeli dne 21. maj 2004 14:24:11

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti