21. maj 2004 8:28
Nenni...po moje...bučke, melancane, paprika, gobe (to se dobi več ali manj v vsaki piceriji), če so bolje založeni tudi artičoke, rukola, brokoli....
Nazadnje, ko sem doma pekla pico, sem nanjo dala koščke paradižnika, popražene šampinjone s česnom, na kolobarčke narezane črne olive in nekaj žlic smetane (za katero še vedno upam, da je nevtralno živilo...če pa ni, sem ga kiksnila, pa je bilo vredno, ker je namreč zelo zelo dobro....).
Rmeli, jaz bi ti svetovala tako: ti si najprej odpočij od vsega. Ni dobro si zadati še enega hudega napora, kot je dieta, čeprav je ta dieta zelo prijazna. To ti govorim iz izkušenj izpred nekaj let, ko sem na višku vseh psihičnih naporov (zagovor diplome, diplomski izpiti, služba, kjer mi niso niti sekunde prizanesli, čeprav so vedeli, kakšno je pri meni stanje, bolezen dveh bližnjih ljudi, od tega moje prijateljice, vrstnice, ene izmed najpomembnejših oseb v mojem življenju doslej, oboje je žal vodilo v smrt, pogreb, na isti dan zagovor enega diplomskega izpita....no, sem se izjadila tudi jaz)...ob vsem tem sem bila na strogi home-made dieti.
Ko je bilo konec adrenalina, ki me je ves ta čas držal pokonci, pa se je začelo....zdravstvene težave, seveda psihičnega izvora. Po domače, vse je prišlo za mano. V tem obdobju sem bila malodušna, naveličana, veliko sem jokala, švoh in brez energije, hrana se mi je upirala, jedla sem malo, kar samo od sebe je šlo dol...
Vse stvari v življenju je potrebno preživet in prebolet, kile so pri tem še najmanjša stvar, seveda če ni taka teža, da obremenjuje zdravje. Boš videla, nabrala boš novih moči in volje. S tem ne mislim, da se moraš zdaj prenažirat, lahko se vseeno popaziš, samo to sem hotela reči, da ni potrebe, da ti zdaj dieta pomeni enega izmed primarnih naporov.
Glej, daljšajo se dnevi, toplo je in sončno, hčerka je zdaj zdrava. Uživaj jo, uživaj materinstvo in te lepe dneve in ko se čutiš pripravljena, kar je lahko res zelo kmalu, se spet loti tam, kjer si se ustavila.
Seveda je to moje subjektivno mnenje in moja izkušnja, ki me je nekaj naučila.
TanjaG.