Ločevanje živil 90 dni

tema je zaklenjena

NNATALIJA  

član od: 2.9.2003

sporočila: 142

19. maj 2004 9:45

Mislim, da si švohnost na vodni dan malo tudi sami "pričaramo"- ker se smilimo sebi, res. Saj vem, kako je.... preživela sem dva uradna in ene tri neuradne vodne dni- v petek imam po 3md zadnji vodni dan. Irena, jaz imam 13 letnika in resnično sem taksist vse dni- razen petka- včasih pa še takrat. Doma smo bolj z vasi, pa so vse aktivnosti izvek kraja- večina celo po 8 km stran- torej sem v avtu resnično večino mojega "prostega" časa. Držim se dnevov-to se mi zdi pomembno, toda ne kuham po knjižici. Enostavno mi je ful lažje, če samo pogledam, kaj ta dan lahko jem in potem nekaj od tega izberem- kar najlažje pripravim. In se ne obremenjujem, če dodam npr. pol žličke moke ali žlico kisle smetane za vse- ki je nenazadnje menda nevtralno živilo- paše povsod. Najprej ti svetujem: planiraj "hrano" za en dan vnaprej!!! To zares pomaga. Jaz to nisem nikoli, le zdaj vidim, kako to zelo olajša zadevo. Ko imam splanirano vnaprej je vedno vse ok. Kuham enako za vse, le da ostalim dodam: ali meso/ klobaso/ sir ali testenine / krompir /riž. Pa zelenjava in solata za vse. In ne upoštevam jamranja, kaj ni dobro...žal... a če imajo par sort zdrave, dobre, doma kuhane hrane na mizi si je vsak, ki je lačen, kriv sam. Saj pri ta majhni imam potem slabo vest, če vidim, da ne je... Ima pa zelo rada sadje. Danes sem vesela, ker je sonček zunaj. Tako lepi dnevi prihajajo....da nas zmamijo s kuhinje ven. lp.nnatalija

marjana  

član od: 11.5.2004

sporočila: 87

19. maj 2004 10:24

Ojla.. Punce na pomoč..ker nimam knjižice ne vem kaako je z suhim sadjem..imam prebavne motnje ki jih ponavadi rešujem z suhimi slivami, tako da sem danes za zjtrk pojdla hruški in par suhih sliv za prebavo..prosim če mi lahko katera pove kako je s tem..če sem ga zelo polomila..upam da ne.. lep dan vsem

NNATALIJA  

19. maj 2004 10:31

Na sadni dan si lahko privoščiš suho sadje, tudi oreščke. Lahko narediš "kroglice" iz različnega suhega sadja in rozin - to je iz knjižice. Sicer bi ti svetovala, da ostale dni npr. najprej suho sadje, hruške pa npr. čez 2 uri. Če želiš strogo po dieti.... lp!

Nenni  

član od: 10.5.2004

sporočila: 110

19. maj 2004 11:21

Pozdravček še od mene! Včeraj sem imela sadni dan in sem ga komaj zdržala, ampak sem ga! A ima katera kakšno idejo, kako naj si pripravim topel obrok na sadni dan? Nimam še knjigice in mi je potem ful kriza kako zdržat. Zdaj se pa še učim za izpit in mi je toliko težje!

aneris  

član od: 13.4.2004

sporočila: 70

19. maj 2004 11:43

Ravnokar sem prišla s pijače ob morju in sončku (Kroštula) TanjaG. in Malena vedvei že vesta kako lepo je zdaj tam. Sedela sem čisto ob morju, ..sonce,...in se spomneš, da bo treba kopalke nase dat in možgani preklopijo na dijeto. NNatalija hvala za spodbudo. Se bom spravila v red pa bo. Punce če ima katera probleme s prebavo, meni je pomagalo laneno seme. V kavnem mlinčku zmeljem laneno seme samo malo lih da dvakrat obrne. Pojem ga z banano tako da koščke banan povaljam v semena in meni je tudi okus dober. lep sončeeennn pozdrav

NNATALIJA  

19. maj 2004 11:58

Ma, spet se oglasim, pol upam, da bom mal "tiho": na sadni dan lahko ali kompot ali tudi kakšno zelenjavno juhico. Ali zelenjavo namesto sadja. Lahko tudi kislo repo ali kislo zelje.

Sy  

član od: 11.12.2003

sporočila: 1057

19. maj 2004 12:04

Živjo, po dolgem času se javljam. Tehtnica je spet stala pri miru 14 dni. Danes se je premaknila za 0,5 kg navzdol. Hotela sem pa povedat mojo ugotovitev. Obstaja razlika med dieto, ki je opisana na mojplanet.com in tisto, ki je v knjižici. V knjižici je bolj mile vrste, veliko več živil je dovoljenih in oprostite, ampak zdi se mi, da dieta z mojplanet.com bolj deluje. Ker je bolj preprosta in temeljna: jej VEČINOMA beljakovine na beljakovinski dan, škrob na škrobni dan, oh na oh dan in izključno sadje na SADNI dan. Sorry, ampak meni se tko zdi. Shujšala sem 15 kg v 2,5 mesecih. Prav lep pozdrav in upam na sonček (pri nas je oblačno), Sy

marjana  

član od: 11.5.2004

sporočila: 87

19. maj 2004 12:29

Punce hvala za informacijo..prebava je moja šibka točka.. lep dan

Amelie  

član od: 2.5.2004

sporočila: 42

19. maj 2004 20:15

Pozdravljane... Sy... jaz sem iskala to stran mojplanet.com in sem našla neko stran kjer moraš napisat uporabnika in geslo. Jaz pa tega nimam in bi te prosila če mi lahko kako pošlješ to dieto al pa vsaj poveš kako pridet notr... Hvala, Lp, Amelie

Amelie  

član od: 2.5.2004

sporočila: 42

19. maj 2004 20:20

Ah, sem že ugotovila mojo napako. Našla. Jaz tut po tej dieti hujšam, in mi je kul, sam skrbi me mal. Sej je res da sem v dobrih 14 dneh shujšala 5,5 kg, sam upam, da ni to samo na začetku, ko se pač telo sprazni. Pa že po naravi sem precej nestrpen človek in tole že kr predolgo traja brez učinka... ampak bom vztrajala, če je vam ratalo zakaj ne bi še pa meni:) Sam gibljem se tut bolj malo, kr nemore se pripravit, da bi vstala eno uro prej in telovadila, popoldne pa ni časa... vsaj ne toliko, kot bi ga rada (čeprav se bojim da je tole le izgovor). Ti, Sy, kej telovadiš ipd.... Ker tehleh 15 kg zveni precej dobro... Lp Amelie

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti