19. maj 2004 9:45
Mislim, da si švohnost na vodni dan malo tudi sami "pričaramo"- ker se smilimo sebi, res. Saj vem, kako je.... preživela sem dva uradna in ene tri neuradne vodne dni- v petek imam po 3md zadnji vodni dan. Irena, jaz imam 13 letnika in resnično sem taksist vse dni- razen petka- včasih pa še takrat. Doma smo bolj z vasi, pa so vse aktivnosti izvek kraja- večina celo po 8 km stran- torej sem v avtu resnično večino mojega "prostega" časa. Držim se dnevov-to se mi zdi pomembno, toda ne kuham po knjižici. Enostavno mi je ful lažje, če samo pogledam, kaj ta dan lahko jem in potem nekaj od tega izberem- kar najlažje pripravim. In se ne obremenjujem, če dodam npr. pol žličke moke ali žlico kisle smetane za vse- ki je nenazadnje menda nevtralno živilo- paše povsod. Najprej ti svetujem: planiraj "hrano" za en dan vnaprej!!! To zares pomaga. Jaz to nisem nikoli, le zdaj vidim, kako to zelo olajša zadevo. Ko imam splanirano vnaprej je vedno vse ok. Kuham enako za vse, le da ostalim dodam: ali meso/ klobaso/ sir ali testenine / krompir /riž. Pa zelenjava in solata za vse. In ne upoštevam jamranja, kaj ni dobro...žal... a če imajo par sort zdrave, dobre, doma kuhane hrane na mizi si je vsak, ki je lačen, kriv sam. Saj pri ta majhni imam potem slabo vest, če vidim, da ne je... Ima pa zelo rada sadje. Danes sem vesela, ker je sonček zunaj. Tako lepi dnevi prihajajo....da nas zmamijo s kuhinje ven. lp.nnatalija