Ločevanje živil 90 dni

tema je zaklenjena

Arielle  

član od: 9.5.2004

sporočila: 9

9. maj 2004 18:56

Drage moje dame! Danes zjutraj sem po "naključju"našla tale forum in moram rečt,da ga berem že od 8.ure zjutraj! Lahko vam samo rečem,da sem zelooooooo ponosna na vse vas!!!Upam,da se vsaka izmed vas zaveda,kako zelo poseben človek je!Vsak dan se poglejte v ogledalo in si recite,da se imate rade in kako čudovite ste!!! Danes je zame poseben dan,ker sem se odločila,da začnem z 90 dnevno dieto-z pravilnim načinom prehranjevanja.Sita sem že,da se nenehno smilim sama sebi,kako mi gre vse v življenju narobe in kako je svet krut....Stara sem 26 let,visoka 165 cm in težka 99 kg..Danes zjutraj me je namreč kap,ko sem stopila na tehnico in ko je pokazala magično cifro.In sem takoj segla po reviji Rina,kjer sem videla to dieto.In pobrskala po netu,kje se jo da dobiti,da kar danes začnem-čemu odlašati,odlašam že kar nekaj let odkar sem se iz 100 kg,prelevila v vitko 72 kg lahko dekle in nato...Do današnjih kilogramov.Morda je temu pripomoglo tudi moje trenutno zdravstveno stanje-imam zvit gleženj in že več kot 24 dni mirujem in seveda jem normalno tako kot sem prej.In kot sem že v uvodu omenila,sem zaseldila vaš prečudovit forum in se takoj odločila,da grem v akcijo.In vas,drage moje,bom prosila,če mi stojite teh 90 dni ob strani,ker sem se odločila,da svojim prijateljem ne povem nič.Svoj korak delim samo z vami,ker vem,da me boste razumele. Ob prebiranju foruma,sem dobila kar nekaj vprašanj in sicer: -katero vrsto kruha jeste? -kaj pijete,ko greste s prijatelji ven na pijačo? -je katera izmed vas študentenfuter? Bi vam pa tkaoj zaupala,da sem prebrala,da zelo pomagajo tudi afirmacije.Za pregranjevanje je zelo dobra tale:TA HRANA ME BO OBDARILA Z ŽIVLJENJSKO MOČJO IN VOLJO,DA POSTANEM ZDRAVA,ČVRSTA IN POLNA ENERGIJE ali pa TA HRANA BO MOJIM MAŠČOBNIM CELICAM DALA POTREBNO ENERGIJO, DA SE STOPIJO IN PRETVORIJO V ZDRAVE, NORMALNE IN VITKE CELICE. Ne vem sicer,koliko izmed vas prebira kaj knjige od Louse L.Hay,katere knjige so odlična vzpodbuda za vse nas.Vsebujejo veliko afirmacij,ker pravijo,da je zelo pomembno,kaj mislimo,kajti naše misli so zelo močne in imajo velik vpliv na naše žviljenje. Nikjer pa nisem zasledila,da bi katera omenila,kako prežvekujete hrano.V eni reviji sem zasledila,da se prebavni proces prične v ustih in da je potrebno,da hrano prežvečimo min 32x,če ne več.Hrano bi naj pili,pijačo pa jedli. Pred nekaj meseci sem začela obiskovati tečaj Tai chi-ja in moram rečt,da sem se tam naučila veliko stvari,med drugim tudi uporabo vsakodnevnih afirmacij,prežvekovanja in da se je potrebno veliko gibati-tudi hoja je gibanje in to 100 korakov po obroku. Drage moje,hvala vam še enkrat za vse vaše prispevke in iskrene misli.Zelo sem vesela,če me sprejmete medse...Vsem,ki pa so že na koncu poti,pa iskrene čestitke. P.S. Sy za tvojo evidenco,začela sem hujšati danes,prihajam iz Maribora in počutim se odlično,ker vem,da nisem sama. Gremo novim zmagam naproti. Lep nedeljski večer in hvala,ker ste,takšne kot ste,zlate ste!!! Arielle Sporočilo je spremenil(a) Arielle dne 09. maj 2004 18:59:30

Arielle  

9. maj 2004 19:03

Pa še to....jutri zjutraj bom takoj poklicala na uredništvo Rine,če še imajo kak izvod,ker trenutno sem se zadovoljila s tem iz neta.Mi lahko katera pove,koliko strani obsega knjiga in če je vseh receptov dovolj,da ti ne zmanjka idej.Ker sama se hitro naveličam enolične hrane... Vse lepo. Arielle

aneris  

član od: 13.4.2004

sporočila: 70

9. maj 2004 19:49

Arielle bravo, čestitam za ta pogumen korak. Moje mnenje je, da vsem poveš da si na dieti. Meni je lažje. Na začetku so me malo čudno gledali zdaj mi dajo mir. V knjigi je za vsak dan napisanj jedilnikin stane 2980 sit. Ni potrebno, da se držiš ravno tako kot piše, važna je kombinacija. Ne pozabi na tekočino, ki je predvsem voda in zeleni čaj. Ko grem ven pijem radensko ali juce pomešan z vodo. Drži se foruma in ti bo lažje, saj kot si že opazila, je tukaj ena sama pozitivna energija. lp Irena Malena poglej v tvojo beležko pod sporočila. Sporočilo je spremenil(a) aneris dne 09. maj 2004 19:51:06

Irena19  

član od: 5.1.2004

sporočila: 319

9. maj 2004 20:21

Arielle, dobrodošla. Jaz sem že proti koncu, samo še do 21.maja prvi del. Jaz sem že v začetku povedala, da sem na dieti, ki jo sprejemam kot nov način prehranjevanja. V službi so se mi pridružile še štiri in uspešno izgubljajo kile. Ti dve afirmaciji imam že eno leto pri kuhinjski mizi. Zelo dobro poznam skoraj vse Luisine knjige in še kakšne povrhu. Ko greš na pijačo naj te ne bo sram naročiti samo vodo, če ti ne bo pasalo kaj drugega. Po obroku je najbolj priporočljivo narediti 1000, ne 100 korakov, sem preizkusila. Posebno po večerji sem bolje spala. O napredkih pa nas obveščaj, da ti bomo stale na strani. LP Irena

aiwa  

član od: 16.2.2004

sporočila: 194

10. maj 2004 7:34

Tudi jaz sem ljubiiteljica Lojzke. Obožujem njene knjige. Se mi zdi da bomo zdaj odkrile še to skupno točko. Super. Arielle tudi jaz te lepo pozdravljam in sem ful vesela da si se nam pridružila. Jaz imam cele probleme s temi kilogrami. Kr nikamor ne grejo. In včeraj se je končno premaknilo ampak je bil oh dan in sem danes spet na začetku. No imam vitaminski dan tako, da bo verjetno jutri bolje. Upam. Moram rečt, da sem ful pridna in res vsako jutro telovadim. Za vikend se mi ni dalo in sem imela bolj prijetno telovadbo... S temi 1000 koraki po obroku bi pa tudi jaz probala. In koliko časa hoje pride 1000 korakov? približno? Lp

Arielle  

10. maj 2004 8:33

Hvala vam vsem skupaj za vzpodbudne besede.Kar se tej 1000 korakov tiče,nam je mojster Tai chi-ja omenil od 100 korakov naprej oz.vsaj pol ure hoje po vsakem obroku-priporočljivo je po kosilu in večerji.Hvala bogu,da imam doma psičko,ki me dobesedno zvleče ven.Je pa res,da me moje natrgane vezi še vedno tako zelo bolijo,da je moje gibanje zelo oteženo,ampak verjamem,da bodo kg kljub malo manjšem gibanju šli vendarle dol.Ker če samo pomislim,kako nepravilno sem se prehranjevala teh nekaj let..mi je kar nerodno.Pravijo,da kakšen si sam do telesa,je telo do tebe...Pa tudi drugi ljudje se enako obnašajo do tebe.. Me veseli,da ene poznate Lojzkine knjige,ker meni so resnično dobre.Sem pa veliko mislila na to ustavljanje kilogramov,ki vedno nastopi.Tudi,ko sem sama pred leti hujšala pod zdravniško kontolo.so se kar sami od sebe ustavili.Ampak,takrat je treba še bolj zagrist!!!Ne se sekirat,da nikamor ne gredo in odnehat,ker takrat se v telesu dogajajo veliko spremembe.Takrat smo na preizkušnji ali se imamo dovolj radi,da vztrajajo in verujemo naprej.NE OBUPAT!!!! Svojim prijateljem pa bom povedala,ko se bo že nekaj poznalo.Ker imam zelo slabe izkušnje z njihovo podporo.Kot zakleto me takrat vsi vabijo na čage in me dobesedno posiljujejo s hrano.Vsi so namreč suheci in ne razumejo,kakšno bitko bijem že vrsto let. Zanima pa me,kateri kruh jeste ve?Graham,polnozrnati,.... Kar se pa grehov tiče,če se ti nekaj res noro lušta,pol hrano blagoslovi in jo pojej,brez slabe vesti.Če pa že vnaprej veš,da boš imela slabo vest,pa ta košček pregrehe ni vreden slabe vesti.Tako vsaj jaz mislim.Imejte fokus,ne samo na hujšanje,ampak na to,kar vam hujšanje prinese-lepe obleke,zdravje,dobro počutje,samozavest...Višje cilje si postavite...Hujšanje samo po sebi,naj ne bi bil cilj,je samo posledica vašega fokusa recimo za večjo samozavest in dobro počutje. Drage moje,hvala in uspešen dam vam želim.Danes je moj drugi dan-škrobni.Gremo novim zmagam na proti! Arielle

Anomis  

član od: 4.11.2003

sporočila: 1175

10. maj 2004 9:16

Juhu! Živjo, Arielle! Naj ti najprej povem, da jaz na dieto niti pomislila nisem, dokler nisem odprla tele strani, pa čeprav imam dosti preveč kg. Hranea je namreč pomemben del mojega življenja in diete s stradanjem pri meni definitivno ne pridejo v poštev. Ampak tole ločevanje živil - tole je pa zakon! Potem pa še tale forum in bejbe, ki ti dajejo spodbudo, voljo in nasvete ... Fenomenalne so, boš videla! Glede kruha pa tako - poješ lahko na B in Š dan en kos pri kosilu. Vseeno je kakšnega, samo da ni mlečen ali bel. Jaz jem polnozrnatega, rženega, na Š dan koruznega, kakor mi paše. Ja, tale fokus je pa res dobra zadeva. Sej si že zdej včasih v ogledalo pogledam in si rečem kaj spodbudnega, sedaj bom pa še večkrat! A mi lahko svetujete, katere knjigice naj si pogledam o telih fokusih? Tako nasplošno me zanima, ne samo hujšanje, tudi za druge stvari. Lep pozdrav od vedno lačne!

BRANKI  

član od: 21.8.2002

sporočila: 74

10. maj 2004 9:18

Ariella dobrodošla No punce a smo preživele vikend,men je blo mal grozno ker ni bilo pametnega vremena.Ni nobene prave motivacije.Pa kaj bi samo jamrale saj bo kmalu toplo,pa bo narava neusmiljeno vabila in bomo pozabile na hrano in pregrehe.Vam moram povedat,da sem mal grešila,sem zobala arašide kakšne tri popoldneve.So bli tko dobri.Dons mam pa za večerjo sladico,si jo bom kar sama spekla.Punce lepo se imejte in uživajte v sončku. BRANKA

Irena19  

član od: 5.1.2004

sporočila: 319

10. maj 2004 9:27

Pozdravljene v soncu! Najlepše je bilo včeraj dopoldan, ko sem izbirala oblačila. Kar naenkrat imam štiri različne hlače, ki jih lahko oblečem, dve oblekici in tri krila. Sploh ne rabim nove garderobe za pomlad, poletje in jesen. Mogoče kakšen modernejši dodatek, kakšno majčko ali obutev. Matjaž je kar zinil včeraj. Ko sva bila v soboto v Laškem in sem oblekla kopalke sem si bila sama všeč. Punce moje, celulit se mi je skoraj ves stopil, pa vam priznam, da razen kolesa in malo hoje ne telovadim. Še na rolerje letos nisem stopila. Probala sem smučarske hlače, ki sem jih morala januarja odpet na obeh straneh, da niso počle, zdaj mi pa še ostane prostor. Hura!!! Ko naredim "prekršek", si ne očitam, ker ga naredim z užitkom, saj jih je zelo malo. Hrano blagoslovim in se zanjo zahvalim. Lep dan naprej Irena

aiwa  

član od: 16.2.2004

sporočila: 194

10. maj 2004 9:40

Draga vedno lačna, priporočam ti knjige od Louise L. Hay... recimo Življenje je tvoje, ali Moč je v tebi. Super knjigice. Drugače pa kar v knjižnici al pa knjigarni vpraši po njenih knjigah so vse enkratne. Tudi Meditacije (od nje) so super. lp

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti