Ločevanje živil 90 dni

tema je zaklenjena

veverička  

član od: 21.4.2004

sporočila: 7

7. maj 2004 11:00

ŠPELA ČESTITAM!!!!!!!!!!!!! Aiwa poješ lahko tuno v konzervi in solato!! LP

TanjaG.  

član od: 6.7.2002

sporočila: 509

7. maj 2004 11:20

167 cm, 29 let TanjaG.

coco chanel  

član od: 29.11.2003

sporočila: 241

7. maj 2004 11:20

Ne morem se obvladat!!!! 22 kg???????? Trikrat sem že prebrala, pa še enkrat bom. Si se mogla pa res striktno držat. !!??? sasa

BRANKI  

član od: 21.8.2002

sporočila: 74

7. maj 2004 11:25

Bravo Špela,ti privoščim,sprememba pa je najbrš več kot očitna. BRANKA

Barbolinka  

član od: 27.4.2004

sporočila: 143

7. maj 2004 11:34

Tudi jaz se lahko pohvalim, da sem shujšala za 21 kg pred 2 leti s to dieto, samo sem se potem nazaj zredila. In sem morala spet zamenjati komplet garderobo! Barbolinka

aiwa  

član od: 16.2.2004

sporočila: 194

7. maj 2004 11:36

Super ste! Hvala za nasvete. So me ful razveselili. Ker ne maram ribic (tune) sem se odločila za burek od pečjaka. Kje ga pa dobim. A ga majo v trgovini Pehta? Kdo ve? Ja men tud teh 22 kg hodi po glavi. Že 9 dni sem na isti teži... nikamor ne gre. Ampak kot sem drugim svetovala naj vztrajajo se zdaj sama mučim. Saj bo. Mora biti. Špela še kaj tako lepega napiši... pa še kakšna druga "Špela" naj se javi za spodbudo. Fantastično! lp aiwa

lisička  

član od: 21.7.2003

sporočila: 588

7. maj 2004 11:50

Špela, čestitke! Uaaaaaaauuuuu! Še naprej pa z nami drži, ker nam kile nočjo pa nočjo dol. No vsaj gor ne gre. Aiwa, tudi sama sem že drugim priporočala dieto in jih navdušila zanjo, zdej pa rabim sama spodbudo. Veste kaj. Čeprav kile stojijo, se pa definitivno bolje počutim in tudi prehrambene navade so se spremenile korenito. Tudi jaz sem za srečanje v septembru, ker se res začnejo dopusti, pa še obletnico mature imamo junija. Vsem lep vikend, z veliko sonca in dobre volje

Malena  

sporočila: 47

7. maj 2004 11:53

Punce a lahko jem na Škrobni dan riž v mleku? Verjetno ne a?

Malena  

sporočila: 47

7. maj 2004 11:59

Punce a lahko jem na Škrobni dan riž v mleku? Verjetno ne a?

Barbolinka  

član od: 27.4.2004

sporočila: 143

7. maj 2004 11:59

En zanimiv članek: Vsakodnevno razčlenjanje jedilnika na odstotke beljakovin, ogljikovih hidratov ter maščob, učenje kaloričnih vrednosti živil na pamet in mukotrpno odrekanje tako zapeljivemu koščku čokolade – le kdo izmed nas se ni še nikdar ubadal s tem in sprejel odločitve: »od danes naprej« se bom hranil zdravo, in se že po nekaj dneh ves znerviran vdal? Zato danes priporočajo, da zasnujemo naš jedilnik na živilih in ne na hranilnih snoveh. Petkrat na dan V povprečju pojemo preveč maščob in premalo sadja in zelenjave. Varuhi zdravja so: - vitamini - minerali - balastne snovi Krepijo imunski sistem in delujejo preventivno proti civilizacijskim boleznim kot so prekomerna telesna teža, arterioskleroza in celo rakasta obolenja. Čarobna formula se glasi: petkrat na dan eno polno pest. Pazite na raznovrstnost. Mešanica svežega sadja in zelenjavnih sokov, solat, presne hrane in kuhane zelenjave zagotovo nikoli ne more biti dolgočasna. Bela energija Mleko in mlečni izdelki so vir kakovostnih beljakovin in mineralnih snovi (kalcij, fosfor in magnezij) ter vitaminov (A, B in D). Kalcij - najpomembnejša sestavina pri izgradnji in ohranitvi kostne mase in zob - spodbuja strjevanje krvi - kontrakcijo mišic in zdržljivost živcev Strokovnjaki za prehrano priporočajo vsakodnevno uživanje mleka in mlečnih izdelkov: četrt litra mleka, lonček jogurta in dve do tri rezine sira. Pa še nekaj o t.i. LAHKIH izdelkih: o njih kroži veliko polresnic in pogosto so precenjeni, poleg tega pa marsikoga lahko zasvojijo. Oznako »LAHEK IZDELEK« nosijo ponavadi tisti izdelki, ki vsebujejo manj maščob in sladkorja. Kot taki so zelo umestni v vsakodnevni, zdravi prehrani. Niso pa primerni kot edino sredstvo za zmanjšanje telesne teže. »Z lahkimi izdelki si pogosto kupimo dobro vest. Nič nimamo od tega, če pojemo dve porciji »lahke« hrane! Na ta način varamo sami sebe. Pri lahkih SIRIH je mlečna industrija zelo napredovala: siri z manjšim deležem maščob so danes veliko bolj okusni kot pred leti. Tudi tukaj lahko izbiramo: ali si privoščimo manjšo količino mastnega sira ali pa izberemo sir z manj maščobami. Prav tako smo lahko pri peki skopi s sirom in maslom. Mesni in drugi užitki Za uravnoteženo prehrano priporočajo strokovnjaki meso dva- do trikrat na teden. Pri mesu moramo posvetiti večjo pozornost pripravi kot vrsti mesa. Četudi vsebujeta piščančje in puranje meso manj maščob, posezimo tudi po drugih vrstah mesa. Odločilno je, koliko maščobe uporabimo za praženje ali pečenje ter koliko smetane za omako. Lahko ga pripravimo z manj maščobami (pečenje na žaru, dušenje, počasno kuhanje v sopari). Meso večkrat nadomestimo z ribo. Klobase pogosto vsebujejo skrite maščobe, zato priporočamo predvsem puranje klobase. Človeško telo je glede na starost, spol in težo sestavljeno iz približno 60 odstotkov vode. Glede na telesno konstitucijo, fizični napor in zunanjo temperaturo moramo užiti dnevno najmanj poldrugi do dva litra tekočine. Na koncu pa še besedica o užitkih, pa naj bodo to sladkarije ali alkohol. Tudi tukaj velja pravilo: ......manj je več. Občasno odrekanje in vzdržnost povečata užitek! Pa še tole: Za 90 dnevno dieto najdete veliko stvari napisanih prav za to dieto na tejle strani: http://mojplanet.com/dieta/ Barbolinka Sporočilo je spremenil(a) Barbolinka dne 07. maj 2004 12:04:43

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti