Predsodki do živil

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

1. feb 2007 9:25

Ežoj, ali nimaš občutka, da sem hedonist prav pri hrani ? Uživam pri tisti, ki je zame dobra. Poznaš koga, ki je hedonist pri polnem krožniku tistega, česar ne mara ? Nobena palica ali kazen ( ali kuhla na mizi), ne vodita k uživanju v hrani. Najbrž pa je treba to metodo skusiti na svoji koži. frina

Tatjana  

član od: 10.4.2002

sporočila: 301

5. jun 2007 14:22

Kyara je napisal/a:
Jaz pa pojem vse, kar je meseno, pa naj je kokoš, svinja, krava, ovca, zajec, medved ali pa ne vem kaj. Da ne bi vsega naštevala. Najboljši pa mi je noj in pa lama. Tudi morske in sladkovodne stvari pojem vse kar lazi in plava. Hišna specialiteta pa so vampi z restanim krompirjem in parmezanom, in pa ribja čorba. Kyara
Kyara, jaz imam en kos lame doma, pa ne vem kako naj jo pripravim. Kako si jo ti pripravila? Ali si jo jedla v kakšni gostilni? Tatjana

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

5. jun 2007 16:01

PO moje lahko delaš isto kot s kamelo;) Just kidding, verjetno kot katerokoli drugo meso, lahko narediš zrezke, golaž,... Kakšen kos mesa pa je? In kje za vraga dobiš lamo??? ežoj, se bom potrudila malo več spat... Saj zdaj sem na porodniški, pa mi ne bo več treba vsak dan zgodaj vstajat (da bi šla prej spat itak ne pride v poštev;)... Čeprav danes sem morala, jutri bom morala... hehe, vidiš, kak gre ta reč;) frina, pri nas sta mela starša za moje pojme eno ful posrečeno metodo, ki jo bom probala tudi jaz pri svojih uporabljat (fant se strinja): da si lahko vsak član družine zbere eno specifično hrano, ki je ne mara in mu je ni treba jest (oče je mel surov česen, sestra salame in podobno, jaz peso, noben od nas ni maral vampov, mami pa kar ji ni bilo všeč itak ni kuhala;), no, bratec je bil pač izjema, ker je bil najmlajši in še fantek in je to mami čisto preveč prevzelo, da bi lahko isto vzgojo dalje furala. Ampak je delalo, ostalega si lahko vzel čisto malo, ampak moral si vzet vsaj za vzorec, žlico, da si probal in lejte me danes, hehe;) Jem vse, samo pese pa še vedno ne maram;) Se pa trudim in tisti stanin sok se da spit, ker nima okusa po pesi, pa pesine testenine tudi delam in kadar jo naredim v kaki drugi obliki, še vedno probam, če mi bo pa mogoče tako pa vseeno ratala všeč. No, mi še ni, pa sem jo že delala na marsikak način, ampak ne bom obupala, hehe:) PS: aja, fant bi si pa za prepovedano hrano zbral sojo oz. tofu, hehe. Mi je izziv,da naredim nekaj iz tofuja, kar bi mu bilo ful všeč:) No, saj tudi meni ni preveč ljub in ga rajši ven zbrskam, če ga lahko;) Saj ga pojeva, ampak levji delež tofuja iz jedi vseeno dobi cucek, hehe;) jade in ežoj naju ziher zastopita:) Veri

Scorpy  

član od: 3.2.2006

sporočila: 335

5. jun 2007 16:32

Veri, zanimivo metodo sta imela starša. Čeprav meni se zdi tako - zgledi vlečejo. Mojadva sta precej "odprta" glede hrane in pravzaprav jesta vse, tako, da sem tudi jaz že od malega rada jedla vsako stvar, ker sem pač videla, da jo starša jesta. Nikoli ni bil problem npr. s solatami, špinačo ipd. kar otroci ponavadi ne marajo. Tudi pri moji sestri ne. Še danes jem pravzaprav vse in nimam hrane, ki je ne maram (dobro, razen ekstremov - črvov in podobnega:) Pa še to: nikoli me niso silili kaj jest oz. pojest do konca in mogoče se lahko tudi temu zahvalim, da jem po potrebi in ne za tolažbo in da imam normalno težo. Scorpy

Veri  

5. jun 2007 17:23

Scorpy, sem že slišala to teorijo, ja, da če otroka siliš pojest do konca, potem se pa začnejo nažirat... Ampak pri nas ne drži - mi smo morali pojest do konca (lahko si si pa vzel malo, to, koliko si si vzel, te ni nihče silil), prav tako pri fantu, pa ne bi mogla rečt, da je kdorkoli od nas predebel ali se tolaži s hrano (jaz mam zdaj v 9. mesecu 63 kil, kar se mi zdi kar ok:) Mami pravi, da nas ne bi tako navadila na sladkarije, če bi še enkrat mela otroke, samo meni se zdi, da če jih navadim na domače sladkarije, je kar ok - potem ratajo zbirčni in jim kupljene niso tako všeč in potem teh kupljenih manj pojejo, so pa kupljene kot vemo, manj zdrave... Če pa pojemo po kosilu eno zdravo tufahijo, se mi pa ne zdi nič narobe, saj ni vse sladko nezdravo, če je v količini, kjer sladkor porabiš in se ti ne skladišči... Se pa strinjam, da zgledi vlečejo, tudi zdaj jem vse, da bo mala navajena vseh okusov, baje da ima tudi plodovnica okus po hrani, ki jo ješ. Za črve ne vem, razen v kakem sadju jih še nisem jedla - mislim tako porcijsko:) Verjetno bi na kaki eksotični poti vseeno probala, če bi mi ravno dali;) Špinače jaz nisem marala, sem jo pa jedla in zdaj mi je ok. Niti nisem hotela rečt, da je ne maram, ker je bila pa sestri ful všeč in sem vedela, da si želi, da bi jo čimvečkrat jedli... Veri

marelica  

član od: 27.8.2005

sporočila: 1398

5. jun 2007 17:58

Veri je napisal/a:
(jaz mam zdaj v 9. mesecu 63 kil, kar se mi zdi kar ok:) Veri

Bravo veri!

marelica

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

5. jun 2007 18:04

Veri, sem pred par dnevi razmišljala, če je že kaj novega pri vas, ker že kar nekaj časa nisem zasledila tvojega pisanja. (Res pa je, da malo manj spremljam Kulinariko, odkar hodim v šolo, ups, službo). Bo pa kmalu, ne? Držim pesti! Atina

Veri  

5. jun 2007 18:21

Atina, ma prekmalu tudi še ne sme bit:) Do julija ima še stanovanjsko pravico pri meni, potem ji jo bom pa počasi začela odrekat... Kaka debeluška pa tudi ona ni, hehe, vsaj zaenkrat baje ne kaže, čeprav mam že pravo žogo spredaj;) Le drži pesti, da bi malo pohitela, samo do naslednjega petka še ne sme, mam še izpit za kitaro;) Glede tistega tolaženja s hrano je po moje bolj važno, da otroke naučiš, da znajo probleme reševat sproti, pa da se znajo na koga obrnit ko rabijo in da znajo te ljudi zbrat (pa seveda da si ti eden od njih, če te rabijo;), potem se jim ni treba z ničemer tolažit... Veri

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

5. jun 2007 20:54

Veri je napisal/a:
Le drži pesti, da bi malo pohitela, samo do naslednjega petka še ne sme, mam še izpit za kitaro;) Veri

Veri, za božjo voljo, kam pa prisloniš kitaro??????????????????????????" 

cervus

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

5. jun 2007 20:59

Hehe, jaz sem teden pred rokom imela izpit iz fizikalne kemije 2. Sem tudi upala, da mi bo prej ratalo it na izpit, no, punčka je bila uvidevna in se je pojavila tri dni po roku. Se opravičujem, če sem zašla s teme. No, moji predsodki so: nikoli ampak res nikoli ne bi poskusila mačjega, pasjega itd. mesa. Upam, da mi ne bo nihče podtaknil. Vampov ne jem iz istih razlogov kot Jade. Rdeče pese ne maram, prav tako sira, a to niso predsodki, pač mi okus ne ustreza. Sir sem v zadnjem času nekako sprejela v gratinirani obliki (na pizzi, zelenjavi), a le, če je res dobro zapečen. Haha, Elaphus, ta je pa dobra! Atina Sporočilo je spremenil(a) Atina dne 05. jun 2007 21:00:18

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?malaga
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti