31. jan 2007 14:03
Jaz vegete in njej podobnih zadev ne uporabljam, ker se mi zdi da da vsemu enak okus, kot je že napisala Vendelina. Zanimivo je tudi, da ljudem, ki so vajeni vsakodnevne uporabe vegete, hrana brez vegete ni več okusna - ne glede na to, kako dobro je začinjena.
Tudi jušnih kock ne uporabljam, se raje poslužim lastne kombinacije začimb. Ni predsodek, je bolj navada. :)
Kar se pa mesa tiče, pa pravim: kakor komu paše. Jaz ne bom nobenemu vegetariancu solila pameti, naj je meso in drezala vanj, zakaj ga ne je. Tudi sama kar nekaj let nisem jedla mesa, preprosto zaradi tega, ker mi v tistem obdobju ni pasalo, pa so vsi imeli kaj za pripomnit ...
Po drugi strani pa me grozno jezijo vegetarianci, ki s svojimi prepričanji solijo pamet mesojedcem v stilu "pa kako lahko to ješ, se ti ne smili uboga žival, ubil si svojega prijatelja, gleda te truplo s krožnika" itd.
Zato pravim: vsak po svoje, pa dajmo drug drugemu mir.
Mislim, da se ne bi mogla prisiliti, da dam v usta kakršno koli žuželko, ampak kdo ve - morda pa sama sebe presenetim. ;) Niti slučajno pa ne bi jedla mačka ali psa, to se mi glede na socialno vlogo teh živali v naših družbi zdi skoraj kanibalistično.
Praktično vse ostalo pa je bolj odvisno od načina priprave in izgleda/vonja/okusa končnega izdelka, kot pa od sestavin. :)
cherry