Predsodki do živil

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

30. jan 2007 17:33

Nimam predsodkov do ničesar, kar je privlačno pripravljeno. Ni pa nujno, da mi potem všeč okus. Če bi imela možnost, bi raje jedla divjačino, kot meso farmsko vzrejenih živali. Res, prav imate, da so divje živali v večini ljubka bitja, a tudi ta ljubka bitja se ne smejo razmnožiti preko vseh meja. Okoli nas je bilo zadnja leta toliko divjih prašičev, da sem se nekaterih delov gozda raje kar izogibala. Raje kot živega , bi srečala kako. A kaj, ko je za lov na divjega pujska treba tudi nekaj korajže - lovec pa kar na drevo. Lp Cila

tasau  

član od: 24.8.2005

sporočila: 196

30. jan 2007 17:45

Verjetno je res odvisno od tega kako si navajem od otroštva in tudi od tega kašne sorte človek si. Sama sem vedno probala vse vrste mesa. Se pa je pojavil problem, ko sem začela sama skrbeti za te živali. Seveda vsaka dobi svoje ime, vsaj dvakrat na dan jih hraniš.... Pol se ti seveda smilijo, da bi šli v lonec. In nekako se trudim, da bina to pozabila, ampak mi ne tekne najbolj.... tasau

Kyara  

član od: 24.5.2006

sporočila: 2384

30. jan 2007 18:45

Jaz pa pojem vse, kar je meseno, pa naj je kokoš, svinja, krava, ovca, zajec, medved ali pa ne vem kaj. Da ne bi vsega naštevala. Najboljši pa mi je noj in pa lama. Tudi morske in sladkovodne stvari pojem vse kar lazi in plava. Hišna specialiteta pa so vampi z restanim krompirjem in parmezanom, in pa ribja čorba. Ne vem, zakaj bi recimo svinjsko jedel, zajčje pa ne. V vseh primerih so živali luštne, pa kaj, če pa so tudi dobre. Zaenkrat je še ni stvari, ki je ne bi preizkusila. Tudi kače in pajke, pa gosenice. Če je dobro pripravljeno, zakaj pa ne. No pa dober tek in na zdravje! Mislim, da so predsodki prinešeni že od malih nog od doma. Nobeden se ni rodil,da ne bi jedel, kaj mu je mama dala. In če mama določenih jedi ni marala, potem jih otrok sigurno niti poskusiti ne bo hotel. Mene moja otroka vedno gledata, kaj bom naredila z recimo polži in ko vidita, da jih lepo normalno jem, se še ona dva spravita zraven in lepo pojesta.Silila pa še v življenju nisem nikogar, naj poje nekaj, česar noče. Pač stvar okusa in delno vzgoje. Kyara

dixi  

član od: 30.11.2005

sporočila: 208

30. jan 2007 18:53

Odkrito povedano, se ne spomnim jedi, ki je ne bi jedla. Seveda mora biti okusno pripravljena.Res pa je, da kakšnih kobilic, črvov in podobno, ne bi niti poskusila. Ne uporabljam pa vegete, raznih kock in mešanic kot Fant. Imejte se lepo in uživajte v hrani, ki vam je všeč. dixi

ena mš  

član od: 18.11.2006

sporočila: 1184

30. jan 2007 18:57

KYARA TI SI PA FACA.Sem jedla medveda z brusnično marmelado.bljak! ena mš

booris  

član od: 11.11.2004

sporočila: 315

30. jan 2007 19:04

Ne jem mesa, od kuhanega pa sem ter tja kakšne stročnice, sicer pa samo surovo sadje in zelenjavo. Temu ne bi rekel predsodek, prej življenjska filozofija ali način gledanja na prehrano in dojemanja življenja. Če lahko nekdo jazbecu pogleda v oči in ga predela v hrano, naj izvoli, vendar to ni zame. A to ni predsodek. S predsodki se srečujem, ko mi z mesom naphani kolegi, s povišanim holesterolom in krvnim tlakom dopovedujejo, da bom s svojim načinom prehrane vsak čas umrl. To pa je predsodek. Spet sem dregnil. Pa brez zamere in lep dan vsem! Boris booris

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

30. jan 2007 19:31

Nimam nikakršnih predsodnkov glede hrane, poskusim vse živo, ne maram pa zajca (spomin iz otroštva, ko je bil narejen v neki mastni zelenkasti omaki). Ne maram niti smetane na mleku.. Edino, česar pa res nisem poskusila, je bil pečen mrčes (Mehika, azijske države) in ocvrti črvi. Že tako se mi mrčes gabi, kaj šele, da bi ga jedla, pa čeprav lepo pečenega...to mi je pa res bljak. Nekdo je omenjal vampe (frotirkejim rečemo pri nas doma...). Dolgo jih nisemjedla, zgolj zaradi predsodka. Ampak ko sem enkrat poskusila taščine - zdfja jih ne jem samo zato,ker jih zaradi zdravja ne smem, kot ne nobene drobovine (uh, piščančja jetra, ovita v slanino, pečena na žaru....to so bili časi...) Boris, zakaj bi v kaj dregnil? A si to želiš? Pa saj v tem je čar, da smo si tako zelo različni...ti uživaš po svoje, jaz po svoje, za oba je dovolj prostora, kaj praviš? Mamamia mamamia

Nežinka  

član od: 19.7.2006

sporočila: 191

30. jan 2007 19:43

O kuhiji Prav zanimivo vas je brat Jaz pa sem "gor zrasla" v taki klasični familiji (goveja juha, tenstan kromir pa pečenka). In sem bila ena velika zbirčna , ki je jedla manj zadev kot ne jedla. Moj seznam je bil OGROMEN ...zelenjava bljak, sadje sam banane pa pomaranče, meso samo domače ... no,pa vam povem, da se vse spremeni ! Danes ... no, samo še kis mi ne gre niti blizu in pa paradižnik v surovem stanju. Postala pravi zelenjavo-ribo-spicy ljubec! Ostalo pa gre vse, je pa res, da kakšnih zadev ne pogrešam in jih jem le priložnostno (svinjine pri nama v kuhini ni, je enostavno ne pogrešava). poskusila na potovanjih tudi že marsikaj, od kače, lame, kamele do morskega prašička . In nimam težav poskusit česarkoli, kar je pripravljeno. Tud črva oziroma larvo bi šlo, če bi bila pečena ... ravno surove matice termitv pa pa brrr ne bi! Prej vrnem na polico kako umetno zadevo (Vegete še v življenju nisem rabila, pa razni praški za hitro pripravljene zadeve so mi tud preej tuji), vsi Eji tam so meni bolj vredni "predsodkov". Predsodki ... strinjam se z boorisom. Predsodki pred hrano niso nič hujšega, je pač včasih kdo lačen Tisti ostali predsodki pred drugačnostjo, tisti so Bodite lepo! Neži If they don"t have chocolate in heaven, I"m not going!

katti  

član od: 4.11.2005

sporočila: 2109

30. jan 2007 19:56

Jaz pa jem od mesa ribe in morske sadeže; ostalo sem črtala, kako leto nazaj. Niti nimam kakšnih predsodkov, razen prevozi živali v klavnico in transport pa kakšne krute reje, ampak to je druga zgodba. Sicer sem zootehnik, to je res malo čudno, da ne jem drugega mesa, ampak tako sem se odločila pa še najraje imam zelenjavo. Presno ali skoraj nič obdelano mi je najboljše. katti Sporočilo je spremenil(a) katti dne 30. jan 2007 19:57:30

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

30. jan 2007 19:57

Moj bivši je delal izvrstne vampe s tržaško omako, samo ne me vprašat za recept, ker se mi niti sanja ne. Predsodke imam pa jaz v glavi glede vsega ocvrtega, od krofov, pomfrija do zelenjavnih zrezkov. Loni Makaroni

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?malaga
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti