31. jan 2007 21:36
mene so v osnovni šoli v šolski menzi silili s špinačo. Se mi je tako zamerila, da še surove ne morem videt kaj šele, da bi jo jedla. jade
31. jan 2007 21:36
mene so v osnovni šoli v šolski menzi silili s špinačo. Se mi je tako zamerila, da še surove ne morem videt kaj šele, da bi jo jedla. jade
31. jan 2007 22:27
Jade, res, v osnovni šoli so se prav potrudili, da so iz špinače naredili vodeno packarijo. Drugače jo imam zelo rada. Še vedno pa ne maram smetane z mleka. Ostalo mi je vse fajn. Zelo rada poskusim kakšno novo nenavadno jed. Nimam nobenih predsodkov. Prav razveselim se, da bom poskusila kaj novega in zanimivega. mandarinca
31. jan 2007 22:57
Še enkrat bom napisala,booooogi jazbec,zato ker se mi pač smili in ga niti slučajno nebi jedla! A ni bedarija morit polhe in to po vrhu na najbolj krut način (če je že kdo videl pasti,ve o čem govorim),ko pa je mesa na njih za dober grižljaj.Pa recimo lastovke?? In groza-morske prašičke! Res je,v kriznih situacijah bi jedli vse,ampak to bi bilo drugače,takrat bi šlo za preživetje,ne pa zgolj za potešitev neke radovednosti,ko marsikdo na koncu ugotovi,da je bilo tisto kar je poskusil pravzaprav ogabno.Marsikdo kakšno eksotično stvar poskusi samo zato,da se potem hvali. Pa brez zamere,tako je pač moje mnenje. Kristina
1. feb 2007 1:33
ežoj, napaka, jaz ne grem spat takrat, tisto je bil samo odmor... Spat sem šla bo 10h... (ja, do 12h:), ne me kregat, me že fant...) Vem pa tako za cel dan, kdaj je mali/a buden/na in kdaj ne. Če tale frocek ne bo mel zmešanega dnevnonočnega ritma, potem res ne vem:) Pri nas doma smo meli eno ful fajn pravilo, vsaj za naju dve s sestro in za starše je veljalo, bratec je bil izjema, ker je pač najmlajši, pa še fantek (sej veste, mame;), no, to je bilo, da si je vsak lahko izbral eno neosnovo živilo, ki ga ni jedel - pri meni je bila to rdeča pesa, ki je še zdaj ne maram v koncentrirani obliki (lahko je recimo v testu za testenine, tam me ne moti, ker se je ne okusi, da pa lepo barvo ali stanin pesin sok se tudi da lepo pit:), oče ni maral svežega česna, sestra ne salam,... mami pa itak ni kuhala nič, česar sama ne bi marala, tako da to sploh ni bil problem (privilegij kuharja, še kadar sem jaz kuhala, sem morala skuhat to, kar je ona rekla, zato zdaj tako rada eksperimentiram in probavam različne recepte, ker prej te svobode nisem imela:) Bratec ni maral skoraj nič, vsekakor pa ne zelenjave in dobrešen del življenja tudi mesa ne. Ko je ugotovil, da si lahko izmišljuje, je pa to še izkoristil:) No, zdaj je že precej boljše, tudi pico je:) Veri
1. feb 2007 1:58
jade je napisal/a: |
mene so v osnovni šoli v šolski menzi silili s špinačo. Se mi je tako zamerila, da še surove ne morem videt kaj šele, da bi jo jedla. jade |
1. feb 2007 2:08
Hihi, če komu rata mene zbudit ob 2h ponoči, mu dam nobelovo, hehe:) PO moje mu ne bi ratalo, ker takrat še nikoli ne spim:) Ja, vem, sem spraševala na začetku nosečnosti, če je to lahko problem, če mamica bolj malo spi, pa so nekak rekli, da dokler lahko folgam, tudi frocku ne bo hudega, da on itak spi, ko mu paše:) Čeprav me nekateri strašijo, da bo potem čisto zmešan od tega čudnega ritma (za moje pojme ma dan čisto premalo ur in ga probavam mal raztegnit, potem pa včasih jaz zmagam, včasih pa on:) No, moram mojo mami vprašat, kaj za vraga je ona počela, ko je mela mene, če je ponočevala, potem bo nekaj na tem, samo dvomim, ona gre ob 10h spat... Veri
1. feb 2007 2:29
Veri je napisal/a: |
ežoj, napaka, jaz ne grem spat takrat, tisto je bil samo odmor... Spat sem šla bo 10h... (ja, do 12h:), ne me kregat, me že fant...) |
1. feb 2007 7:04
frina, pa še kdo, sploh pa vas ne razumem, od česa živite in zakaj le od tega. Če smo že na kulinariki, a ni samoumevno, da smo hedonisti? Kulinarika naj bi zadovoljila kar nekaj čutil. Zakaj bi iz tega izključili posamezna živila? Spomnite se kako diši kuhinja pri recimo peki piščanca, svinjske pečenke ali jagenčka, koko pol pri peki peciva. Nič od tega nočem izključit iz svojega sveta. Ne vem kolk jeprimerno, povedal bom en vic ( še iz une države ). Gre takole: Oficir JLA ja imel psa, pa pokliče cigota ( sedaj bi rekli Roma ): - vi cigani se spoznate na živali, tale moj pes noče jest, a bi se to dalo pozdravit ? - seveda, odgovori, daj mi ga za en teden, pa bo vse jedel Cigan vzame psa, zapre ga, nič mu ne da jest in ga še tepe vsak dan. Čez en teden pride oficir po psa. - kako je, a zdej je? - je vse odgovori cigan, kar poskusi, in da oficirju gnil paradajz, da ga vrže psu. Oficir ga vrže in ne more verjet, pes v slast poje gnil paradajz. Ne trdim, da bi vas nekatere bilo trebalo tepsti prav vsak dan, vendar morda ne bi škodilo. ežoj
1. feb 2007 7:10
Veri, glede spanja, različni ljudje rabijo različno spanja, vendar ga rabijo. Znano je iz zgodovine, da so nekateri zelo malo spali in če ti ugotoviš svojo mero tudi prav, vendar, Veri, ne se preutrujat posebej zdaj. Bolj je važno, da si ti spočita kot da je vse narejeno ali karkoli že počneš. ežoj
1. feb 2007 8:35
Veri ne sekiraj se, da ti ne bi ponoči dojenček spal. Mu boš že pol uro naštelala, ko rodiš. jadeKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | malaga |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Ploščati špageti z genovskim pestom, krompirjem in stročjim fižolom
Rezanci Barilla s slanino in gobami