Evro

slovinkita  

član od: 6.3.2006

sporočila: 248

4. jan 2007 18:59

nisem prebrala vsega, tako da se opravičujem če je bilo že povedano. pri nas pa je tako, da vse bakreno damo lepo v star kozarec od kislih kumaric in ko se nabere se zamenja (navada še od tolarjev) oziroma gre v lokalno trgovinico,kjer imajo prodajalke čas za preštevanje:)denarnica je tako napol prazna,pa tudi ko se plačuje ni panike s preštevanjem. LP,Sara slovinkita

Sasenka  

član od: 5.9.2005

sporočila: 252

4. jan 2007 21:45

McNena je napisal/a:
razmišljam, če nam bodo slovenske vse "pokradli", da bi naše, še lepe, ohranila po enega za spomin - že sedaj.
Evo, jaz sem to naredila že 1.1. Za božičkovo darilo sem pri starših dobila tudi en začetniški evropaketek in sem vzela stran od vseh kovancev po dva kosa, ker mislim, da se bodo naši slovenski kar porazgubili na evroobmočju in bomo težko kmalu imeli spet vseh 8 vrst kovancev na kupu. Tako sem si dala svojih 16 kosov kar v isto spominsko skrinjico, kamor sem spravila tolarčke. Sicer pa trgovec lahko zavrne evrobankovce visokih vrednosti, kadar ni drobiža za vračilo oz. če nakup ni sorazmeren z vrednostjo ponujenega bankovca. Ne sme pa trgovec imeti vnaprejšnjega pisnega obvestila, da ne sprejema določenih bankovec. V primeru, da stranka za nakup žvečilnih gumijev ponudi 500 € (kot se je to zgodilo te dni pri nas), blagajnik stranko vljudno prosi, da plača negotovinsko ali gre zmenjati denar v banko, ki se nahaja v isti stavbi, kot mi, ali pa ne opravi nakupa. Drugače se pa v trgovinah odvija za trgovce (se pravi, z njihovega vidika) zaenkrat odvija bolje, kot smo pričakovali.

Simona84  

član od: 27.10.2005

sporočila: 3036

5. jan 2007 4:02

slovinkita je napisal/a:
pri nas pa je tako, da vse bakreno damo lepo v star kozarec od kislih kumaric in ko se nabere se zamenja (navada še od tolarjev) oziroma gre v lokalno trgovinico,kjer imajo prodajalke čas za preštevanje:)denarnica je tako napol prazna,pa tudi ko se plačuje ni panike s preštevanjem. LP,Sara slovinkita
Pa še "prišpara" se kaj, če ne se tako ali tako vse sproti zapravi, a ne? Lep dan in veliko se smejte

ariella_3  

član od: 3.7.2006

sporočila: 664

5. jan 2007 8:03

jaz sem pa imela včeraj v trgovini hec. Račun je znašal 2000 sit, 8.33€. V denarnici sem imela 1000 sit in samo 5 €, da ne bi komplicirala-malo bi trgovke skombinirale tolarje in eure pa bi šlo, sem ponudila kartico, pa niso znale obračunat karante-ne vem zakaj ne. Sem šla na bankomat dvignit eure in plačat, ta tisočak bom pa tudi kar na banki menjala, je preveč težav v trgovinah. ariella

mimika  

član od: 7.1.2002

sporočila: 2107

5. jan 2007 8:20

Meni so včeraj v Merc. zamenjali goro denarja. Trgovka je sicer omenila limit 50 kovancev, vendar je na koncu vzela vse. Imela sem za 800 sit kovancev in za 5000 sit po 200 sit in navzdol. Mami je pospravila po denarnicah. Prijazno od trgovke. Sicer pa, kaj hočejo, ko je država trgovcem in gostincem naložila breme menjave denarja. mimika

matilda  

član od: 16.8.2006

sporočila: 1981

5. jan 2007 8:37

jaz sem včeraj nekaj kupila za 6.78 eur. Pa ponudim bankomat kartico, vtipkam pin kodo in na hitro pogledam znesek, mi ni bilo čisto jasno, zakaj piše 6,078. Pa sem si mislila se je zmotila, ji pa doplačam še tistih 70 centov. Pride listek čez dnevni limit. Vpraša če imam še kakšno kartico, da verjetno sem že dvigala danes, pa jo prepričam, da ne, naj poskusi še enkrat. Pa spet pogledam in spet 6,078 in mi kapne: presneto, saj to je šest tisoč eur ne šest. Pa sem si kar oddahnila, da obstajajo limiti, čeprav tega zneska niti nimam na kartici. matilda

Kyara  

član od: 24.5.2006

sporočila: 2384

5. jan 2007 9:00

Jaz pa sem šla s prijateljico na kavo. nobena ni imela drobiža s sabo, niti evrov imeli pa sva vsaka samo 5000. Najprej je natakar debelo pogledal in pol smo se zmenili, da naj to menja po 1000 in nato vrne drobiž.Pa ga niso imeli in sva vzeli kar drobiž tolarjev nazaj. Zakaj pa ne.Saj natakar ni bil nič kriv, če njegova firma ni imela zadosti drobiža pripravljenega. Kyara

jankica  

član od: 12.10.2005

sporočila: 856

5. jan 2007 12:00

Ojoj, Matilda, še dobro, da si nam to zaupala. Sem mislila, da je plačevanje s kartico najenostavneje, pa vidim, da je tudi tu potrebna previdnost. Navsezadnje limiti le niso tako majhni in preden bi nam vrnili denar, bi tudi kar trajalo. jankica

jasna1  

član od: 24.9.2005

sporočila: 1986

5. jan 2007 12:15

V tem vmesnem obdobju, ki bo kar hitro za nami, je potrebno res veliko strpnosti. Malo z naše, malo z njihove strani, odvisno, na kateri strani pulta si. se mi zdi kar nepošteno od nekaterih ljudi, ki hočejo šparovce kar na blagajni trgovin praznit, ker se jim ne ljubi na banko... Je pa res, da so tudi nekatere trgovke izredno lesene, pa čeprav imajo dober program... Skratka, dobro mero potrpljenja, saj smo vendar v Evropi!!! jasna

Julya  

član od: 9.12.2004

sporočila: 3277

5. jan 2007 12:52

Sem bila danes v naši trgovini. Jaz sem plačala sicer z euri. Je bila pa pred menoj ena mamca, ki je kupila za 2.34 eura in je imela bankovec za 10.000 SIT. Je trgovka kar z očmi zavijala. Ko je gospa odšla, je povedala, da ta gospa pride vsak dan 3x s cankarjem in kupi za par eurov. To dela zato, da ji ni treba na banko, kjer so km kolone, trgovci pa bentijo. Včeraj popoldan je morala trgovka v banko po drobiž, namesto, da bi ljudje to sami prej uredili. Eni so res malo nesramni, čeravno trgovci bi morali biti lepo tiho in menjati oz. vračati euro. Ampak tudi meni tole diši na tisti pregovor "Pređi briga na drugoga" ali "po liniji najmanjšega odpora". lp Julija

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

MOJ vrtmalaga
Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti