5. jan 2007 16:34
ja, res je, vedno bodite pozorni pri plačevanju s kartico. Vsak se lahko zmoti, trgovec ali stranka. Jaz do sedaj sploh nisem kontrolirala listka, ampak sem kar vtipkala pin ali pa podpisala in pa skrbela, da se čimprej spravim iz vrste. Listek in račun sem nato zatlačila v denarnico ali vrečko, (seveda, če te zadaj v rit potiskajo že naslednje stranke) ko se je teh listkov nabralo, pa kar v smeti, brez kontroliranja.
Naj vam zaupam še eno obratno prigodo s plačevanjem na kartico. V naši trgovini je ena gospa pred novim letom kupila bundo. Seveda je moja mama vsa vesela z njo kramljala o vremenu in vsem mogočem, saj ti ne zapravi vsak 25 jurjev naenkrat. Mama ji obdela kartico maestro, ji da potrdilo in jo z nasmeškom pospremi in odslovi. Zvečer pa šok, pri plačilih s kartico manjka 25 jurjev, slučajno najde listek, na katerem piše "čez dnevni limit". Gospa zgleda ni v teh dveh tednih nič opazila in samo srečni smo lahko, da tako stvar rešijo v servisnem centru activa, kamor pošlješ samo dopis, odrezek terminala in kopijo računa.
Evo, zato jaz pravim, da kontrolirajte še preden vtipkate pin, ker je tako najlažje, sploh zdaj, ko se nam bo zdelo vse tako malo in mogoče ne bomo niti opazili, če bodo vtipkali 5,90 namesto 5,30 ali 5,00.
matilda