Evro

Bernarda85  

član od: 17.7.2006

sporočila: 209

5. jan 2007 13:08

matilda hvala da si povedala, jest sem pa tako zveseljem se hotla malo resiti kovancev v denarnici, pa plačevat s kartico. Pa bo treba kar imeti toliko dobiž sej se bomo navadili samo PREVIDNI bomo morali blit pa ZLOOOO! Aja pa še eno izkušnjo imam. Zadnjič sem šla v banko nekaj se zmenit glede osebnega računa in pred mano so stari ati pa stare mame menjali po jurja. Eden je zamenjal največ 5.000 sit. Mislim pa da za vsakega jurja hodiš na banko je pa tud mal smešno Sporočilo je spremenil(a) Bernarda85 dne 05. jan 2007 13:10:10

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

5. jan 2007 13:30

Ja pri karticah bomo morali biti kar pazljivi. Če se ne motim, blagajna zneska iz računa ne potegne avtomatsko na kartico, ampak ga blagajničarka vtipka. (Matilda, ali to drži?) Tu pa se lahko zgodi, da napačno vpiše decimalno vejico, saj so doslej pri tolarskih plačilih običajno zaokrožali brez stotinov. Jaz bom po opozorilu Matilde do nadaljnjega preverjala vsak listek. Lp Cila

Kyara  

član od: 24.5.2006

sporočila: 2384

5. jan 2007 13:41

Nekaj ljudi gre še vedno po balkansko po liniji najmanjšega upora. Danes je ena mamca na pošti plačevala lanske račune, pa nikakor ni mogla razumeti, da mora napisati in plačati novo položnico, pol pa je po pol ure končno plačala 24000 z 5x5000 sit in se prepirala, da ji je blagajničarka dala premalo denarja ven. Seveda so bili evri in komaj je to zastopila. Pol pa še vpraša, če sedaj vse v evrih delajo, saj nismo v Nemčiji. Boga, verjetno sploh ni seznanjena, da bodo v kratkem samo evri veljali na blagajnah, tolarji pa samo v bankah. Kyara

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

5. jan 2007 15:28

Ja saj eni so prav nesramni, ko hodijo v trgovine menjati denar. Pa saj ne morejo imeti tam ne vem koliko evro drobiža. To se pa ja dela na banki. Jaz že pred prazniki namerno nisem dvigovala veliko denarja, da ga ne bo treba menjati. Sva z možem kar lepo zračunala koliko bova še porabila, tako, da nama je za letos ostalo točno 9100 tolarjev ostalo sva imela pa že evre. In sva še te tolarje lepo unaovčila, položila sva lepo na abc kartico pa bo za cestnino od postojne in nazaj. Ampak se mi zdi, da so tudi cestnino podražili, čeprav se s tistimi malimi številkami sploh ne znajdem. Hvala za opozorilo za kartice, zdaj bom tudi jaz bolj pozorna. jade

Reca  

član od: 1.3.2004

sporočila: 3814

5. jan 2007 16:26

Jaz sem se tolarjev znebila pravi čas, danes pa sem prvič po trgovinah in tržnici kupovala z €. Sploh ni tako hudo kot je sprva zgledalo da bo. S tem drobižem ni nobene zmede, pa tudi tako veliko ga ni , da bi si morala kupovat novo denarnico. Cene so pa res šle skoraj povsod malo gor. Pa bo že kako, saj so nas že vsega navadili. lp Vesna

matilda  

član od: 16.8.2006

sporočila: 1981

5. jan 2007 16:34

ja, res je, vedno bodite pozorni pri plačevanju s kartico. Vsak se lahko zmoti, trgovec ali stranka. Jaz do sedaj sploh nisem kontrolirala listka, ampak sem kar vtipkala pin ali pa podpisala in pa skrbela, da se čimprej spravim iz vrste. Listek in račun sem nato zatlačila v denarnico ali vrečko, (seveda, če te zadaj v rit potiskajo že naslednje stranke) ko se je teh listkov nabralo, pa kar v smeti, brez kontroliranja. Naj vam zaupam še eno obratno prigodo s plačevanjem na kartico. V naši trgovini je ena gospa pred novim letom kupila bundo. Seveda je moja mama vsa vesela z njo kramljala o vremenu in vsem mogočem, saj ti ne zapravi vsak 25 jurjev naenkrat. Mama ji obdela kartico maestro, ji da potrdilo in jo z nasmeškom pospremi in odslovi. Zvečer pa šok, pri plačilih s kartico manjka 25 jurjev, slučajno najde listek, na katerem piše "čez dnevni limit". Gospa zgleda ni v teh dveh tednih nič opazila in samo srečni smo lahko, da tako stvar rešijo v servisnem centru activa, kamor pošlješ samo dopis, odrezek terminala in kopijo računa. Evo, zato jaz pravim, da kontrolirajte še preden vtipkate pin, ker je tako najlažje, sploh zdaj, ko se nam bo zdelo vse tako malo in mogoče ne bomo niti opazili, če bodo vtipkali 5,90 namesto 5,30 ali 5,00. matilda

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

5. jan 2007 16:42

Nekaj strani nazaj je bilo vprašanje za kovance v vozičkih. Videla sem napise, ki pravijo,gre v vozičke 1 €. Lahko pa poskusiš tudi z manjšim. Lahko pa imaš za spomin kovanec za 10 SIT in ga uporabljaš samo za odpiranje vozičkov. Vendelina jr.

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

5. jan 2007 17:08

Uh zdaj bomo pa res vsi pospravljali vozičke nazaj, ker ne verjamem, da bo kdo notri pustil 1 evro. jade

Sasenka  

član od: 5.9.2005

sporočila: 252

5. jan 2007 18:51

V Leclercu gre notri 1 €, a so ohranili iste avtomate, tako da lahko še vedno tlačimo notri 1 SIT oz. 10 SIT, kot smo to počeli prej. V Sparu so mi pa danes povedali, da so avtomate priredili (menjali?) tako, da gre notri 1 € ali 5 SIT, samo mi ni jasno, zakaj ne gre notri tudi kovanec za 1 SIT / 10 SIT, če v Leclercu gre (Leclerc ima eno samo odprtino za oba kovanca) - sem poskusila, pa 10 SIT ne gre notri. Mercator avtomatov na vozičkih sploh nima. V Tuš ne grem nikoli. Hofer je imel prej 2 SIT, če se ne motim, ne vem pa, kako je zdaj. Pri nas doma smo kar precej starih SIT kovancev (1, 2, 5 SIT) spravili, ker je lažje nekje izgubitit / pozabiti tak kovanec kot kovanec za 1 ali 2 €. V našem fitnesu je potrebno namreč tudi v omarico vtakniti 5 SIT / 2 €, da se omarica zaklene. Rajši ne povem, kolikokrat sem ga že pozabila tam... Sasenka Sporočilo je spremenil(a) Sasenka dne 05. jan 2007 18:55:05

Sasenka  

član od: 5.9.2005

sporočila: 252

5. jan 2007 18:54

jade je napisal/a:
Uh zdaj bomo pa res vsi pospravljali vozičke nazaj, ker ne verjamem, da bo kdo notri pustil 1 evro.
Kadar sva z mamo skočili do sosednje Avstrije na nakupe in sva voziček pustili kje pri kraju, je bilo vedno smešno, kako so se domačini (?) zagrebli za "odpet" voziček. Seveda, ko je bil pa notri en od malih tolarskih kovancev, ki se jih je kar dalo priklopiti v vse evrske avtomate. Zdaj bomo morali pa tudi sami res malo bolj paziti.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

MOJ vrtmalaga
Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti