3. jan 2007 15:39
heh, trgovci z denarnicami si manejo roke, verjetno toliko denarnic niso prodali v zadnjih 10 letih skupaj kot so jih za te praznike -
3. jan 2007 15:39
heh, trgovci z denarnicami si manejo roke, verjetno toliko denarnic niso prodali v zadnjih 10 letih skupaj kot so jih za te praznike -
3. jan 2007 16:53
Zoprno je to,da če je denarnica priročna za drobiž ni za bankovce.Bom imela kar staro,kjer je prostor za drobiž,bankovce in kartice.Malo tako-tako ampak do nadaljnega bo. ena mš
3. jan 2007 17:13
Takšne denarnice, kot je je kupila AVA, prodajajo tudi na vseh poštah. So imeli pestro barvno paleto, ampak zdaj se je izbor najbrž že močno zožil. Je pa res zelo pregledna. Blanchy
3. jan 2007 17:33
Tako denarnico kot jo ima Mamamia ,sem si podarila že pred časom ( mi je tudi nihče ne bi kupil, so premalo praktični. Potem sem hotela kupit še eno, pa so jih podražili za 100%, pa spet znižali za 40%. Ista trgovina, enak izdelek. ( Kupila sem jih, ko so bile najcenejše). Se mi zdi ,za nas, ki smo v srednjih letih ( in imamo spomin na "pokece" pri denarnici )bolj prikladno kot podkvica. Očetu smo podarili tako, da se odpre kot vrečka.Za starejše in okorene prste bolj primerno. Aja, danes sem dobila prve kovance. In nekje prebrala, da se bankovci imenujejo " mostovi". Iščem papirnate 50 tolarske bankovce. Bodo prav prišli pri voščilnici za abrahame. ( Sem si pa privoščila novo torbo, ne, pravo torburino, v katero bodo šle vse predvidene denarnice.) Ne pozabite, denar je šesti čut, s katerim lahko uživamo ostalih pet. Da ne bo slabe vesti, ko bomo toliko govorili o njem. Uživajte v vseh frina
3. jan 2007 18:02
Nisem vsega prebrala, verjetno je že kdo omenil, pa se mu pridružujem - jaz plačujem s kartico, kar mi pa včasih fino narobe hodi, ko je treba dati gotovino, pa je v moji denarnici ni niti za vzorec LP P.s. Aha, denarnico za kovance (takšno, luštkano) je v službi prinesel dedek Mraz. Vse pohvale vredno! cervus Sporočilo je spremenil(a) elaphus dne 03. jan 2007 18:03:52
3. jan 2007 18:56
Zanimivo pri teh evro denarnicah se mi zdi, da jih nisem opazila še nikjer drugje na evro območju, pa imajo iste kovance. Vsi imajo kar navadne denarnice, tako da menim, da je to ena taka trgovska finta. Kolegica, ki se je pred nekaj meseci preselila na območje evra pravi, da ima dejansko manj kovancev kot jih je imela v Sloveniji, ker z njimi neprestano plačuje in jih tako porabi. Pravi, da ne čuti nobene potrebe po takšni denarnici in da še ni videla, da bi jo v Nemčiji kdo uporabljal. Tako da nisem čisto prepričana, če jo res potrebujemo. Ampak čas in izkušnje bodo prinesle svoje. Bomo videli ... Mogoče jo bom pa tudi jaz čez kakšen mesec kupila (na razprodajah ) Predvsem nam želim čim več tistih papirnatih Lep večer magnolija Sporočilo je spremenil(a) magnolija dne 03. jan 2007 18:57:13 Sporočilo je spremenil(a) magnolija dne 03. jan 2007 19:45:34
3. jan 2007 19:13
Mi smo pa celo nekje izbrskali eno tako denarnico, ki se odpira na stisk. Spodaj je kot ena vrečka, na vrhu pa sta dve kovinski ploščici in ko ob straneh stisneš, se odpre. V starih časih so imele običajno vtisnjen grb kakšnega nogometnega kluba. Zdaj, za evrokovance, pa pridejo znova prav. Sicer pa tudi jaz plačujem s kartico, tako da znam imeti težave, ko je potrebno plačati manj kot tisočaka. Še za jutranjo kavo vržemo enkrat na mesec člani druščine denar skupaj, pa nam v našem kafiču kar natakarji sproti obračunavajo ter nam,ko gre vsota h koncu, rečejo, da bo treba znova napolnit. Hm, zdaj bo hec, kobomo dajali kovance, namesto dosedanjih bankovcev (po dva jurja smo dajali...) So pa denarnice po moje bolj trgovski trik kot dejanska potreba. Mamamia mamamia
3. jan 2007 19:23
Hm, a vsi imate ene posebne denarnice? Jaz imam enako. Saj dve valuti bosta manj kot 14 dni in potem bodo samo EURI, torej bo enako kot do zdaj. Zakaj bi rabil posebne predalčke, če jih nisem do zdaj? Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije
3. jan 2007 19:30
Tako kot Jernej, imela bom staro, tako "kelnarsko" denarnico, je lahko vse v njej lepo zloženo: denar, računi, pa razna obvestilca, posetnice,..... Bo vsaj malo manj nabita, kot je bila do sedaj rimljanka
3. jan 2007 19:41
Ja, res bi bilo lepo, ko bi imeli toliko papirnatega denarja v takih apoenih kot doslej, le v drugi valuti...potem res ne bi potrebovali druge denarnice za drobiž. Moja "kelnerska" ima za drobiž en sam predal in če je v njem nekaj kovancev, se težko zapira...tako da za dorbiž bom jaz imela posebno denarnico, ni druge...Ker ko sem videla, koliko drobiža so trije jurji (sem te vrečke kupila otrokom k prazničnemu darilu), mi je bilo hitro jasno, da z eno samo staro denarnico ne bo šlo...Kljub temu, da pretežno plačujem s kartico. Mamamia mamamiaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
MOJ vrt | malaga |
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Marmorni sladoledni sendviči
Poširane hruške