Evro

mansaj  

član od: 23.12.2003

sporočila: 478

4. jan 2007 9:48

plačevanje s kartico je odvisno od posamezne trgovine...če nisem imela gotovine, sem plačala tudi samo 200 sit s kartico...nekje pa imajo seveda limit...drugače pa imam denarnico z dvema različnima predalčkoma za kovance (v enem so bakreni centi in kovanci za 10 in 20 centov, v drugem pa kovanci po 50 centov ter prešeren in trubar). Mislim da plačevanje ne bo tak problem, si moraš pač sedaj na začetku vzeti malo več časa in zaradi tega bodo vrste na blagajni malo daljše. jasna

simonka23  

član od: 10.6.2004

sporočila: 39

4. jan 2007 9:49

Vse tiste, ki plačujete v glavnem s kartico in vas skrbi najnižji znesek, bom potolažila. Jaz plačujem z ba kartico, Mastercard, M Piko in Magno in iz lastnih izkušenj vam povem, da ni pomembno, kakšen znesek plačujete. Danes npr. sem pri najboljšem sosedu plačala s Piko 1.5 evra. Vem, da je bila včasih spodnja omejitev na kartice 1000 sit, toda že zelo dolgo ni več. simonka23

simonka23  

član od: 10.6.2004

sporočila: 39

4. jan 2007 9:50

Ojla, mansaj... simonka23

matilda  

član od: 16.8.2006

sporočila: 1981

4. jan 2007 11:04

simonka, vse ne drži. Po večini trgrovin, sploh večjih in prehrambenih, so res ukinili limite - v Merc. seveda lahko vse plačaš s Piko, saj je to vendar njihova kartica, z bankomat kartico po večini tudi, za ostale kreditne pa je lahko še limit - sploh v privat manjših trgovinah, kjer ti trgovci plačujejo precej visoke provizije in se ti včasih prav zamalo zdi, da moraš za vsako malenkost vzet kartico. Na Mastercard kartico je npr. 3,5% provizije in glede na to, da banki letno plačaš ogromno denarja, te včasih prav glava boli, ko ti stranka pomoli tako kartico, nato čakaš na denar 10 dni, pa še provizijo ti odtrgajo - da ne govorim, ko so sezonski popusti. Je pa res, da ko imaš gužvo, včasih rad vzameš kartico, ki se hitreje obdela, kot pa da skačeš k sosedom po drobiž in pustiš en kup ljudi čakati. Je pa še vedno limit pri nakupu s kartico odvisen od politike prodajalca, ni samoumevno, da limitov ni več. matilda

lidka  

član od: 16.12.2002

sporočila: 3690

4. jan 2007 11:09

V Slonovi delikatesi je bilo treba nakupit nad 1000 sit, da so vzeli kartico. Včeraj so jo za 1 € brez problema. Je pa res, da tam ena prodajalka tipka v blagajno, druga ji pa zdraven na kalkulator preračunava, odvisno, s čim stranka plačuje...

drejcek  

član od: 11.1.2004

sporočila: 1028

4. jan 2007 11:17

kar se plačila s karticami tiče: z BA maestro (bankomat kartica) ni spodnje omejitve, na Merkator Piko v Merkatorju tud ne, na VSE kreditne kartice (MasterCard, AmExpress, Visa,...) pa je bila za časa tolarjev spodnja meja enga jurja. Kolk je v €, ne vem. LP Drejček

rdkapica  

član od: 31.7.2006

sporočila: 1567

4. jan 2007 11:26

Za Viso ni bila omejitev 1000 SIT. Veliko plačil v različnih trgovinah imam pod jurja. Kateri kovanec se sedaj uporablja za nakupovalne vozičke?

jasna1  

član od: 24.9.2005

sporočila: 1986

4. jan 2007 12:55

Na spletni strani GZS sem našla podatek: prodajalec ni dolžan sprejeti plačila več kot 50 kovancev (se pravi, da ne moreš ob nakupu sprazniti šparovčka). Prav tako mora biti bankovec v sorazmerju z vrednostjo nakupa ( s 500 euri ne moreš kupiti ebnega žvečilnega ipd). Se pravi, da ima trgovec pravico zavrniti bankovec velike vrednosti, če gre za majhen nakup... Kar se mi zdi pravilno, saj bi lahko imeli drugače za 1000 eurov menjalnega denarja, pa še to ne bi vedno zadoščalo... jasna

zvezdica55  

član od: 8.8.2006

sporočila: 555

4. jan 2007 15:26

Jaz sem danes na trgu kupila dva nageljčka. Cene za posamezno cvetlico niso imeli v evrih. Prodajalec je povedal, da je ena cvetlica 200 SIT in takoj na pamet zračunal, da to znaša 1,66 EUR. Sreča, sem imela 2 EUR. Potem mi je dajal nazaj tiste kovančke in sploh nisem imela pojma, če mi je pravilno vrnil. Ko sem prišla v službo sem na kalkulator preračunala, da znaša to 1,67 EUR in mi je res točno vrnil drobiž oz. en cent še preveč. Očitno nekateri kar obvladajo to računanje, jaz ga še ne! Nakupovalni vozički so napravljeni za 1 EUR, to je zgornja reža, spodnja pa za 5 SIT (z možem sva noter porinila za 50 centov, ker sva mislila, da je vse v evrih, ko ni kovanec šel ne noter, ne ven, sva bolje pogledala in videla ) Lep dan še naprej zvezdica55

cherry  

član od: 5.6.2006

sporočila: 409

4. jan 2007 18:05

Mene je danes presenetilo, da ima Tuš še skoraj vse cene v tolarjih. Tudi tiste, ki so dvojne, imajo tolar na prvem mestu in enake velikosti kot euro. Akcijske cene pa so v večini še kar tolarske. Sem kupila Nescafe za 999 sit - oziroma za jurja, o katerem bomo v novi valuti lahko samo sanjali. ;) cherry

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

MOJ vrtmalaga
Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti