Evro

jasna1  

član od: 24.9.2005

sporočila: 1986

3. jan 2007 20:22

Jaz imam pa takšno škatlasto denarnico Nici za drobiž... Na vrhu je drukerček in ko jo odpreš, vidiš vse kovančke in jih ni treba ven stresat. Mislim, da bo OK, mi je pa kar všeč ta evforija okrog eura! Takšen dogodek, res, kar ponosna sem! jasna

andreja č.  

član od: 3.4.2006

sporočila: 587

3. jan 2007 20:39

Midva sva pa naštela 5 denarnic,te za evre,sam na žalost bodo bolj prazne kot polne.V službi smo jo dobili za novo leto ,potem je dve prinesel dedek mraz,eno je sinko dobil na banki ko smo položili njegov denar na račun,ena pa je bila poslovno darilo.Oba pa bova obdžala kar stare denarnice,ker je v njih še prostor za kartice,dokumente... Plačevala pa še nisem,še nismo bili nič v trgovini.Najkasneje v soboto,ko je dan za nabavo,pa še takrat ponavadi plačujemo s kartico. Mi je bilo pa kar malo hecno,ko so danes prišle reklame(spar,hofer...)in je vse tako "poceni" andreja č.

Reca  

član od: 1.3.2004

sporočila: 3814

3. jan 2007 20:57

Jaz sem na mojo staro denarnico čustveno navezana in je ne bom menjala. Več ali manj bom plačevala s kartico, kak minimalen drobiž pa se bo tudi našel v denarnici če bo treba. lp Vesna

fakin712  

član od: 29.3.2005

sporočila: 2682

3. jan 2007 21:16

Kupila sem podobno denarnico, kot sem jo imela prej, ker mi je stara razpadla. Ne bom imela posebne denarnice, ker mi ni na roko in nimam kam kartic spravit. Mi je tista navadna kar všeč in ne bom menjala. Itak je že Jernej povedal, da bo stara valuta samo še nekaj dni, potem pa bo samo evro. Pa še teh ne bo, tako, da druge denarnice sploh ne bom potrebovala. LP! fakin712

juhica101  

član od: 28.10.2003

sporočila: 814

3. jan 2007 21:36

Ste že dvigovale na bankomatih? Pri znesku po izbiri je najmanjša vsota, ki jo lahko dvigneš 10 eurov...Me je kar malo šokiralo, ker nisem kaj dosti spremljala, kaj se dogaja z novim sistemom...Kaj drugega na bankomatu nisem poskušala, ker se mi je mudilo, tako da je pri tisti drugi opciji lahko kaj drugače... Denarnico pa moram tako ali tako zamenjat, ker se moji že poznajo leta in se euro bankovci kar zgubijo v njej....Vendar se po vsej verjetnosti ne bom odločila za podkva varianto, ker bodo potem morale biti kartice in dokumenti v drugi in potem ...potem,....bo preveč panike, kje je eno in kje je drugo Sicer je bil pa pravi užitek iti na avtobus 2.1. ker je imel skoraj 20 min zamude (če računaš, da moraš pri nas biti vsaj 10 min prej na postaji in zunaj ni bilo prav nič toplo...), karto je pisal ročno, menjal je evre za tolarje, pri vsakem uporabljal računalnik in karto, kjer so vrednosti že preračunane..... BI bila skoraj prej peš doma.... PS. Koratur ima na vratih nalepko, da bankovce vrednosti nad 10 evrov lahko zavrnejo....Kaj ni taka reč nezakonita??? Ampak bo že, če se večina evropejcev privadila in ima samo vsak 3 še probleme in vsak 6 resnejše probleme, ni vrag, da tudi nam ne bo ratalo.... LP juhica

fakin712  

član od: 29.3.2005

sporočila: 2682

3. jan 2007 22:17

Danes je v trgovino Tuš prišel moški, ki je kupil kruh in mleko, plačal pa je z bankovcem za 500 evrov. Lepo vas prosim, saj blagajničarka še toliko denarja ni imela v blagajni, da bi mu vrnila, ker je bilo takoj zjutraj, ko so trgovino odprli. Prosila ga je, če lahko denar zamenja na banki, ki je od trgovine oddaljena 2 minuti. Pa ni hotel, tako, da je šla ena od trgovk potem menjat denar v banko, da so mu potem vrnili preostanek. Vse razumem, ampak tudi, če bi imela toliko denarja, kar pa se ni za bati, da bi se zgodilo ne bi šla s takim bankovcem takoj zjutraj v nabavo. Nekateri ljudje, pa res sploh ne pomislijo koliko denarja je to, ali pa to delajo zanalašč. Kar pa se evra tiče, pa nam bo sigurno ratalo, kot je rekla juhica101. LP! fakin712 Sporočilo je spremenil(a) fakin712 dne 03. jan 2007 22:18:07

nb  

član od: 29.11.2005

sporočila: 2339

3. jan 2007 22:43

Tudi jaz sem hotela danes plačati račun 11,05 evra z bankovcem za 200 evrov. Tudi tistih 0,05 nisem imela drobiža. Pa sem potem raje na prošnjo blagajničarke plačala s kartico. Nena

marmeladka  

član od: 15.1.2005

sporočila: 258

3. jan 2007 22:53

Tudi jaz imam ze nekajletne izkusnje z evrom.Na zacetku je tezko[] Denarnice ta drobiz so zelo priporocljive,vsaj toliko casa da se clovek navadi na nesorazmerno velikost kovancev. Clovek pa tudi nekaj casa potrebuje primerjavo tolar-evro Pa veliko marmeladka

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

4. jan 2007 5:58

Hvala bogu za kartice. Pa kdo bo prešteval tiste kovančke? Sem bila včeraj v trgovini pa me je trgovka tako hvaležno pogledala, ko sem ji dala kartico, je rekla, da je kartic pa najbolj vesela. Še dobro, da mi nikoli ne rata tako malo kupit, da ne bi mogla dat kartice. Posebne denarnice pa najbrž ne bom imela, bom že nekako stlačila kovance not v staro. jade

McNena  

član od: 15.9.2005

sporočila: 166

4. jan 2007 9:41

Jaz sem včeraj dobila vrnjen drobiž (4 kovance), od tega samo 2 slovenska, 2 pa iz tujine. Sta ta dva iz tujine zelo zdelana, zato razmišljam, če nam bodo slovenske vse "pokradli", da bi naše, še lepe, ohranila po enega za spomin - že sedaj. Koliko pa je najmanjši možni znesek katerega lahko plačamo s kartico? Hvala za odgovor. LP McNena

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

MOJ vrtmalaga
Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti