Ambrus

vanjatajnsek  

član od: 6.6.2005

sporočila: 1704

28. nov 2006 9:01

Ne, res ni dovolj le da jim vzamemo denar - potem je treba pa lepo izvajat zakone tako, kot so pač napisani. Če ne bodo plačali elektrike, jo naj pač odklopijo, tako kot jo bodo tudi vam, če je ne boste plačali. Pa, ko vas dobijo, da ste nekaj ukradli vas pač kaznujejo, če ne drugače pa z uklonilnim zaporom in vsemu kar pač sledi - ko ne bo več "prinašalcev" ukradene robe, ko ne bo več tolerance pri neplačevanju položnic, računov - ja potem bo pač potrebno zavihat rokave. vanjatajnsek

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

28. nov 2006 10:00

Se pridružujem vsemu, kar je napisala Lisa. Vendelina jr.

alexis  

član od: 30.5.2006

sporočila: 884

28. nov 2006 10:17

Selce res sočustvujem s tabo in tvojo družino in si sploh ne upam predstavljati kako je, če se zgodi nekaj takega kot vam. Žalostno, da celo življenje delaš, plačuješ vse prispevke potem ti narava odvzame tisto, kar je tvoje in potem še naletiš na gluha ušesa države. Res bi lahko Hanžek z vsemi ministri in ostalimi boskrbel malo bolje za nas, ki živimo pošteno življenje, ne pa da zagovarja kradljive cigane in kao "izbrisane", ki sami ustvarjajo probleme potem pa morajo, po njihovem, imeti podporo države. alexis

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

28. nov 2006 10:55

No, jaz bi na temo Ambrusa pripomnila naslednje: zgodovina nas uci, da moramo biti skrajno previdni, kadar nam kdorkoli, se posebno pa drzava, podtika kaksno skupino ljudi za gresne kozle z namenom, da bi prizadel in razkuril nizje in srednje sloje. Pogoji za gresnega kozla so navadno naslednji: skupina z nizkim socialnim ugledom (npr. samohranilke), druga rasa, druga barva, druga vera, manjsinski status (Zidje v Nemciji, Arabci v Izraelu), zenske na splosno (lahko pa tudi posebne skupine zensk, na primer tiste, ki delajo abortuse, tiste, ki odzirajo delovna mesta, tiste, ki zaradi majhnih otrok hodijo ves cas na bolniske, tiste, ki kot socialne podpiranke zajedajo postene drzavljane - ni vazno, ce se kriteriji med seboj izkljucujejo). Mehanizem je vedno isti: s prstom pokazes na gresnega kozla in razlozis mnozicam, da so oni in prav oni krivci za to, da se vsem ostalim slabo godi, ker bi jim sicer teklo mleko in med kar iz pipe. Kadar se izdelava gresnega kozla dobro posreci, se drzavi pogosto cez nekaj let slabo pise - ali razpade (Jugoslavija) ali se zaplete v kaksno dolgo, izcrpavajoco vojno (Amerika, dvakrat v zadnje pol stoletja, Izrael, zadnjih 50 let), ali oboje (Hitlerjeva Nemcija) ali pa leta in leta stagnira na obrobju civiliziranega sveta, preden jim uspe konflikt za silo pomirit (Irska). Glavne krivce vcasih doleti kaksen nuernberski proces ali pa tudi ne, skodo placujejo pa vsi drzavljani - vsaj generacijo ali dve, dokler jih zgodovinski spomin toliko ne zapusti, da so pripravljeni na nov ciklus. Drugacno ravnanje seveda zahteva mnogo vec politicne modrosti in na kratek rok pogosto ne prinasa volilnih glasov, se pa na dolgi rok praviloma boljse obnese. Kako se bomo odlocili mi? lp, proxima

Lijana  

član od: 6.12.2002

sporočila: 1603

28. nov 2006 11:59

Proxima, lepo napisano, samo, še vedno ne vem, kaj si hotela s tem povedat. A to, da so cigani naenkrat grešni kozli in, da nižji in srednji sloj ljudi naseda takim provokacijam? Me zelo zanima, kateri je po tvojem tisti višji in visoki sloj, ki pa razume problematiko na tak način kot ti . Pozorno preberi poste od ljudi, ki živijo blizu njih, potem pa sodi. Zraven kriminalcev, katerih ne more niti policija v red spravit, ker se jih boji ne bi hotela živet. Zdaj si me pa zmedla, ali osebe v zgornjih postih, ki živijo v njihovi bližini nakladajo in smo vsi zaslepljeni. ali

gajka  

član od: 16.4.2006

sporočila: 307

28. nov 2006 12:27

proxima - nisem brala vseh postov,bi te pa samo nekaj vprašala.koliko km oz. metrov od tvojega doma je najbližji cigan? hvala gajka

Dolores  

član od: 20.6.2005

sporočila: 1304

28. nov 2006 12:28

Proxima, se podpišem pod tvoj post. Če preberem post Lijane, pa lahko samo ugotovim, da je namen dosežen in presežen. Toliko peska, kot nam zmečejo v oči, človek težko prenaša naokoli. Lp Dolores

Dolores  

član od: 20.6.2005

sporočila: 1304

28. nov 2006 12:36

Gajka, ne gre za cigane, ampak za politiko. Tačasa, ko se mi ukvarjamo s cigani, pa določene strukture mirno harajo naprej po svoje, mi pa vsa preseravanja plačujemo in niti ne vemo za to, saj so naš poglavitni problem cigani in ženske, ki nočejo biti doma za šporgetom in mirno in potrpežljivo rojevati tako potrebnih otrok, ki jih naša ljuba domovina potem nima kje zaposliti, ker je že skoraj vse razprodala in razdala. Lp Dolores

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

28. nov 2006 12:41

@gajka: hodila sem z njimi v osnovno solo in njihovo naselje je slaba 2 km od mojega doma. lp, proxima

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15832

28. nov 2006 13:03

proxima, dolores, Mamamia mamamia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

MOJ vrtmalaga
Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti