Ambrus

zupanja  

član od: 21.4.2006

sporočila: 134

tema odprta - 25. nov 2006 22:45 | ogledi: 4.694 | odgovori: 96

Je kdo doma iz Ambrusa alpa okolice, da bi nam iz prve roke povedal, kaj se dogaja? No, sicer če je kdo od tam, je zdaj verjetno precej v akciji, ampak vseeno bi blo lepo zvedet kaj iz prve roke, sploh glede na to, da bi bile take informacije zanesljivo bolj točne kot 10x cenzurirani članki in prispevki na tv.

Slučajno sem ujela posebna poročila na PopTV samo o dogajanju v Ambrusu in čeprav živim v Ljubljani me je postalo kar strah, izjava Mihe Strojana se mi je dela kot vojna napoved, posnetki iz prizorišča pa grozljivi (policija je dobesedno obkolila Ambrus in nikogar ne spustijo tja, vsaj tako je bilo razvidno iz prispevka). Res me je straaaaaah

/zdaj ko sem to napisala, sem se spomnila, da pravzaprav na kulinariki še nikoli nisem zasledila politično obarvanega pogovora na forumu, in če je bilo to slučajno kdaj prepovedano, se opravičujem. čeprav se nočem it nobene politike, samo zanimajo me kake insajdarske informacije/

-

alexis  

član od: 30.5.2006

sporočila: 884

25. nov 2006 23:01

Jaz živim v NM, kjer imamo kar nekaj romskih naselij in lahko povem samo to, da mi gredo kocine pokonci, ko slišim koga, ki rome zagovarja. Ja, so ravno tako ljudje kot jaz, in niso vsi enaki (večina je) ampak še vedno delajo vse po svoje in mislijo, da se bo cel svet prilagajal njim. Tudi mene je strah, ko sem poslušala Strojana tako govorit o orožju, pa boju z orožjem (ni bilo prvič) in se sprašujem, kje so ustrezne službe, ki bi sankcionirale grožnje. Povrh vsega pa policija daje NJIM zaščito pri vračanju v Ambrus. Upam, da bo šla stvar do te mere, da se bo enkrat za vselej uredilo romsko vprašanje, ker to kar se sedaj dogaja je pa res že čez vse meje. Imajo vse pravice, nobene dolžnosti. Živijo brez potrebnih dovoljenj na parcelah drugih, kradejo, strelajo, vozijo se brez izpita z neregistriranimi avtomobili (CPP jim plača občina, jaz in vsi ostali smo si ga morali sami), pretepajo in grozijo bolničarjem, med. sestram, zdravnikom (in to če morajo malo počakati v vrsti), onesnažujejo okolje, itd.... Še marsikaj bi lahko napisala pa nima smisla, ker ..... lp alexis

zupanja  

član od: 21.4.2006

sporočila: 134

25. nov 2006 23:17

To je grozno! In zdej se gre Janša k Romom v Grosuplje dogovarjat o rešitvah problema, Ambruščane pa policaji obravnavajo kot izgrednike, ki kalijo javni red in mir (uradno so enega pretepli, ponj je prišel rešilec, neuradno so pretepli vsaj 3)! -

titta  

član od: 28.9.2006

sporočila: 1056

26. nov 2006 1:16

Mislim, da je vso to dogajanje rezultat neupoštevanja pravil zakona, ki veljajo za naše državljane za Rome pa, kot smo videli, vse pristane le pri prijavah (konkretno v primeru njihovega bivališča) dalje pa pristojni organi ne ukrepajo. Vprašamo se lahko le, kdaj je vesoljna Slovenija zganjala tak cirkus za naše ljudi, za Slovenske družine, za tiste brezposelne, ki bi radi delali pa ne morejo, za tiste, ki so resnično v stiski, za tiste otroke, za katere Mario v oddaji "Spet doma" zbira denarno pomoč in še bi se našlo. Nenazadnje pa - se Romi kdaj vprašajo, zakaj takšna reakcija? Po toliko letih življenja pri nas bi verjetno že morali poznati naš vzorec bivanja, dela in razmišljanja. In zakaj je v Prekmurju to nekako drugače? Zato, ker Romska navada "vzamem tu, vzamem tam" ne pride tako do izraza, ni tako očitno. Velike njive prekmurskih kmetov prenesejo kakšno gajbo krompirja manj, pa kakšen kos lesa iz gozda. Povsod drugod to ni izvedljivo. Saj pri vragu, ne moreš vsega okoli hiše pribit in zaklenit. Še eno vprašanje nam ostane na koncu odprto: ali sploh še živimo v pravni in socialni državi? titta

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

26. nov 2006 6:40

Lepo bi prosil, da pustite tale forum tak kot je, brez politike in rasizma. Dovolj je drugih forumov, kjer pljuvajo po vsem. Vmes, ni slabo, če se mal poučimo iz kakšne knjige kaj je to fašizem, rasizem in rasna segregacija in se spomnimo ( s pomočjo kakšne knjige ), kakšne argumente so imeli nemci za rešeitev judovskega vprašanja ( in vprašanja manj vrednih ras, kot so slovani, cigani....... ) . ežoj

tamalaursa  

član od: 29.3.2006

sporočila: 795

26. nov 2006 7:15

Tukaj moram pa tudi jaz nekaj povedat saj sem iz muljave in imam tudi teto v Ambrusu. 1. Poškodovali so 2 osebi enega malo huje ena gospa si je pa nekaj roko poškodovala. 2. Srojanovi so res nočna mora saj so tudi k nam hodili in te mati prosi za vodo za otroke otroci ti pa če nisi pozoren takoj kaj ukradejo. 3. Nikoli ne upoštevajo zakonov. Ampak res nikoli!!! Amrušanje so jih prenašali 12 let od tega je bilo nakaj let čisto mirnih to je bilo do takrat ko je umrl njihov prejšni poglavar tudi Miha Strojan a ko jim je prekipelo jim pač je se ćisto strinjam z njimi saj so mojega bližnjega soseda ki je sedaj pokojni 2x okradli. Pa ne s tem ne spodbujam rasizma! Samo na žalost je resnica taka Ne vem pa če so se uspeli vrniti v Amrus ker se sedaj še nismo slišali z teto. Je pa možno da so se oz. se bodo saj jih policija ščiti bolj kot Amrušane. tamalaursa

Nena-morje  

član od: 21.12.2005

sporočila: 1110

26. nov 2006 7:26

ežoj, se 100 % strinjam s teboj! Veliko je drugih forumov, kjer lahko razpravljate o teh stvareh!! Naša kulinarika je unikatna, brez nasilja in grdih besed, namenjena izmenjavi receptov ter da si pomagamo v vsakdanjem življenju z našimi izkušnjami. Dovolite ji, da takšna tudi ostane! Tako lepo je imeti virtulane prijateljice na vseh koncih Slovenije ! lp Nena Nena-morje

gajka  

član od: 16.4.2006

sporočila: 307

26. nov 2006 7:42

ja jest sem tud s teh krajev.strojan je kar prav povedal,da se bodo branil z orožjem,zato bi radi prišli do bajte.samo nekaj se šepeta da so jim ta čas ko jih ni blo nekaj orožja pobrali.vsega pa sigurno ne,ker ga imajo zakopanga po hosti.ja ubogiAmbrušani pa nasankajo.vsak se naj zamisli in se postavi v njihovo kožo.pa še nekaj,če je res star 40 let,bi se vsaj slovensko naučil govorit.no in take ljudi podpira policija in naša vlada.ja,kar precej me je strah,pa čeprav živim nekaj kilometrov stran nisem celo noč spala. gajka

mimika  

član od: 7.1.2002

sporočila: 2107

26. nov 2006 8:18

Strinjam se z Jozetom in Neno. Vsaj na tem forumu se vzdržimo takih in drugačnih komentarjev. V razmislek pa tole: kaj če bi vas preselili zato, ker bi sosedje tako hoteli?! mimika

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

MOJ vrtmalaga
Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti