Ambrus

vida70  

član od: 13.9.2005

sporočila: 461

26. nov 2006 8:53

mimika, zastavla si zelo absurdno vprasanje. Dejmo se raj vprasat,zakaj jih nihce ne mara v vsojo blizino? Ce so on drzavljani Slovenije, potem naj za njih veljajo taksni zakoni kot zame. Zakaj bi morala bit samo jaz kazensko odgovorna za vse svoje delikte, njim pa tega ni treba? Zakaj moram jaz vsako leto oddat odlocbo o dohodnini, narest izpit , da se lahko vozim (mimogrede, od kje Strojanu izpit, ce pa povsod razlaga, da so vsi nepismeni?????),registrirat avto, placat bencin, hrano, ki jo nakupim, placat vse poloznice, solat otroka, sicer bi mi ga ze zdavnaj vzela socialna, njim pa tega ni treba pocet??? Ja zato, ker sem ocitno drugorazredna drzavljanka v tej nasi pravni drzavi. Domacini so bili vceraj ovadeni zaradi krsitve zakona o javnem zbiranju in preprecitve uradnega dejanja uradni osebi, Kako pa je bil potem ovaden Miha Strojan, ki je po tv grozil z orozjem? Mi zna to kdo povedat? In dokler bo tako, jih ne podpiram. Mimogrede, zakaj pa jim tako na veliko iscejo lokacijo? Odpeljejo naj jih v Zabjek, kjer je ze naselje, al pa v Prekmurju, kjer so popolnoma civilizirani. Se vprasate zakaj? Zato, ker jih tud tam noben ne mara in bi ocitno med njimi zavrela kri. vida70

alexis  

član od: 30.5.2006

sporočila: 884

26. nov 2006 8:56

Mimika prosim nehaj s takimi. Verjetno še svoj živi dan nisi živela blizu roma. Namreč, ker če bi ne bi ven pripeljala take. Pa se sploh ne mislim kregat, ampak so imeli prekleto dobre razloge da so jih izselili. V razmislek si preberi tale prispevek, potem pa bi te prosila, da poveš kakšno je tvoje mnenje. http://www.hervardi.com/ciganska_problematika.php alexis

ariella_3  

član od: 3.7.2006

sporočila: 664

ko se že toliko govori o romih naj vam povem še jaz svojo zgodbo. Tudi v našem kraju je zelo veliko romov, ki imajo orožje- z njim tudi grozijo, vozijo neregistrirane avte, hiše jim so zgradili, ne vem kdo, ampak sami niso dali niti tolarja, živijo v gozdu, šolarjem vse plača država. Sedaj pa zgodba, ki sem jo doživela nedavno. Smo bili v trgovini na blagajni jaz in romi(3) pred mano, imeli pa so 2 vozička robe, od suhega mesa naprej, v glavnem stvari, ki si jih jaz še za novo leto ne bom mogla privoščit. Trgovka jim je za vse naračunala 61.000 SIT potem pa rekla da jim je na računu ostalo še 23.000 SIT,oni pa so rekli da pridejo zapravit preostanek še naslednji teden, ker za danes se pa res več ne spomnijo kaj bi še kupili- KDO JIM DA TOLIKO DENARJA, DA NE OMENJAM DA GA DOBIJO 2X NA MESEC( socialna pomoč in dokladi), pa si ne kupijo ene cunje za oblečt, ene igrače, enega kosa kruha iz svojega prisluženega denarja, vse jim da naša država, ni čudno da se še hrvaški romi naseljujejo pri nas in da jih je vedno več ariella

alexis  

član od: 30.5.2006

sporočila: 884

Vida si me prehitela. alexis

vanya  

član od: 28.3.2006

sporočila: 326

26. nov 2006 8:58

Če bi kradla po hišah pa razgrajala bi me verjetno že policija odstranila. vanya

vida70  

član od: 13.9.2005

sporočila: 461

26. nov 2006 9:13

uf, boljs da nisem sla odpirat te strani, ki jo je poslala alexis. Lahko recem samo to, da sramota za naso vlado, da si zatiska oci. Bezati pred necem, tako kot to dela nasa vlada, pomeni, da se jih tud oni bojijo, oz. bojijo se za svoje lastne riti, zato jih pa tako ujckajo!!!!!!! vida70

mimika  

član od: 7.1.2002

sporočila: 2107

26. nov 2006 9:35

Vida, Alexis in ostali, strinjam se z vami. Ampak kdo je dopustil, da so kradli, se vozili z neregistriranimi avtomobili, zidali brez gradbenega dovoljenja?! Naša država je zatajila na polni črti, ker je dopustila, da v državi živi skupina ljudi, ki živi po svojih normah, ki so večinoma diametralno nasprotne od obče sprejetih norm v tej državi. Zatajila je tudi v tem, da so na leta ignorirali Amrušane. Moje mnenje je, da kljub vsemu ne bi smeli popustiti pritisku Amrušanov in jih preseliti. Nobeden, prav nobeden v tej državi ne bi smel imeti pravice, da doseže, da izženejo skupino ljudi. Ne glede na to, kakšna skupina je to. mimika

Lijana  

član od: 6.12.2002

sporočila: 1603

26. nov 2006 9:47

Mimika, če bi tebe in tvoje otroke leta in leta strahovali, kradli, vlamljali, potem jih verjetno tudi ti ne bi hotela za sosede. Slovenci smo zelo, zelo miren in toleranten narod, tokrat je šla kaplja čez rob in jaz prebivalce Ambrus popolnoma razumem.

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15832

26. nov 2006 9:51

Mimika, na tej točko se strinjam s tabo. Država je pogrnila na celi črti,ker ni preprečevala, kar bi morala, potem pa je zadeva ušla izpod nadzora. Za vsako reč sta kriva dva. Mimogrede, nihčle jih ne mara samo zato, ker so Romi. Dokaz? Družino katerega slovenskega prestopnika, ki mu je tudi država geldala skozi prste in je vlamljal in kradel in strahoval okolico, so oblasti tude že izselile? Smo za družinske člane tistih ljudi - Slovencev, ki so piršli navzkriž z zakonom, kdajzahtevali, naj jihodstranijo, ker se čutimo ogrožene??? Ko bomo tako ravnali tudo v zvezi s Slovenci, potem se bom strinjala tudi z ravnanjem glede družien Strojan. Mimogrede, brez dovoljenja in z neregstriranim avtom se vozi tudi veliko Slovencev, luknje v zakonu pa iščemo vsi.... Res pa je, da je eno biti načelen nam, ki smo daleč proč od vsakdanjega življenja v soseščini Romov, druga zgodba pa je sobivanje z njimi. Skrajneži so na obeh straneh, to si moramo priznati, pri vsej tej zadevi je moje mnenje takšno, da se na tak način zadev ne da reševati in da se Strojanovim daje dodaten pomen, ko to več zdavnaj sploh ne bi bilo potrebno. Pa še en primer naše strpnosti: v okolici Slovenske Bistrice ljudje niso dovolili vrnitve domov iz bolnišnice svojemu sosedu, ker je okužen z virusom HIV. Halo????!!!! V lastni hišo se ni smel vrniti, Slovenec, s koreninami iz tistih krajev? Ob lastni strehi nad glavo mu je moral Center za socialno delo najti drugo bivališče!!!! Lepo prosim, razgledanost, predvsem človeško razumevanje pa tako? Da ne govorimo o tem, da bolnik s HIV ni ogrožujoč za okolico. Mislim, da je ta zadeva hujša od primera Ambrus (po moje bi kraj lahko preimenovali v Armbrust...), ker se mi nekako na obzorju riše logika: danes Romi, jutri bolniki, naslednjič ženska, ki je orpavila splav, potem smo tu že drugače misleči... Ežoj, se pa povsem strinjam s tabo. Pustimo te debate drugim forum, je nestrpnosti že tako preveč. Sem zdaj prišla na forum pogledat, kaj kulinarike, velike in majhne, zanima, pa me je že zaneslo.... Grem raje brskat za kakimi novimi prazničnimi piškoti, pa magari na druge forume.... Lepo bodite, Mamamia mamamia

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4745

26. nov 2006 9:56

Nena-morje je napisal/a:
ežoj, se 100 % strinjam s teboj! Veliko je drugih forumov, kjer lahko razpravljate o teh stvareh!! Naša kulinarika je unikatna, brez nasilja in grdih besed, namenjena izmenjavi receptov ter da si pomagamo v vsakdanjem življenju z našimi izkušnjami. Dovolite ji, da takšna tudi ostane! Tako lepo je imeti virtulane prijateljice na vseh koncih Slovenije ! lp Nena Nena-morje
Tudi jaz tako menim, bravo Nena-morje in ežoj Ognjič Sporočilo je spremenil(a) Ognjič dne 26. nov 2006 10:05:19

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

MOJ vrtmalaga
Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti