Zanima me katero otroško kozmetiko in katere plenice ter ostale "pripomočke" za previjanje uporabljate.
lp
jade
Zanima me katero otroško kozmetiko in katere plenice ter ostale "pripomočke" za previjanje uporabljate.
lp
jade
15. sep 2006 18:00
O, jade, pa saj ti imaš že kar nekaj izkušenj na tem področju Pri nas ne kompliciramo preveč, pa tudi srečo imamo, da ritka ni občutljiva. Tako, da imamo od kozmetike lekarniško hladilno mazilo, bepanthen mazilo, pa nivea kremico za obraz in telo. Smo preizkusili tudi tako opevano buebchen kremo za ritko, pa nam ni odgovarjala, je lekarniška še vedno najboljša. Pri kopanju pa imamo zaenkrat johnsonovo kopel za lahko noč z vonjem sivke in nivein losion za umivanje od nog do glave. To pa je zaenkrat tudi vse. Ravnam se po nasvetu patronažne, da pri otroški koži čimmanj kompliciram, ker so reklame za vse maže in dišeča olja itak staršem namenjene, otroška koža pa jih ne potrebuje. Pri previjanju smo preizkusili kar nekaj plenic, pa smo zaenkrat pri leclercovih in sparkijevih (kompromis med ceno in kvaliteto, pa tudi ritka jih dobro prenaša). Smo preizkusili tudi mullerjeve, ki so drugače zelo pohvaljene, pa so nam bile pretrde, med nogicami se je taka bunka naredila. Za novorojenčka so bile pa najboljše od pampersa (saj bi še naprej vztrajali pri pamperskah, samo je res ful razlika pri ceni). Rito čistimo z vodo in jasmin vatkami (tiste, ki se narežejo - v sparu po 199 sit), robčki so nam pa všeč od mullerja (sensitive svetlo modri - pa double pack je po 660 sit - 2 krat po 80 kom). Zaenkrat je to mislim da vse, kar se otroške kozmetike tiče, itak dojenčki tako lepo dišijo, da jih je škoda prekrivati z drugimi vonji. Naj bo vsak naš dan s soncem obsijan
15. sep 2006 18:04
Za mazanje občutljive dojenčkove rtike jih veliko v MB uporablja eno kremo, ki jo mešajo v naših lekarnah, in to počno generacije mam že desetletja...ima malo vonja po vaniliji, taka rumenkasta je in gosta, superca...mi jo imamo še zdaj vedno doma, ker ga ni vnetja ali izpuščajev, ki jih ne pozdravi. Šampone in losione za telo sem uporabljala take blage variante s kamilico, različnih firm. Morda ideja za široko povijanje, da ne uporabljaš ne vem koliko plenic - pampersko na ritko, potem pa plenico iz blaga in tisto za široko povijanje čez pampersko. IMaš en komplet plenic iz blaga za ves dan, menjavaš samo papmersko. Mene še danes mine veselje, ker v časih, ko sem imela otroke, pri nas pmapersk sploh še ni bilo, v A so bile peklensko drage, in sem ob vsakem previjanju mojega polulanca dala v pranje štiri plenice, pajaceka in dve majici... Izkušnej z drugimi plenicam zdajšnjega časa nimam, če omenim Moelny, me boste verjetne hudo čudno gledale....(so se pa drobile ob vsakem lulanju...) Mamamia mamamia
15. sep 2006 18:32
Hoj, mi smo sicer že ven iz tega, smo pa uporabljali najprej Pampers, po par mesecih pa samo še Fixies plenice. Za moje pojme so ful dobre, ne vem pa kakšne izkušnje imate druge z njimi. Naš mulo ni nikoli in nikdar imel vnete ritke, vem pa da je svakinja uporabljala od pampersk, do hoferjevih in DM-ovih plenic in je imela z vsemi večne probleme. Za ritko mazat pa smo imeli kremo od Buebchena-wundschutz creme. Robčki pa so bili od Penaten z aloe vera. Evo tako, še najine izkušnje. Čao jass
15. sep 2006 19:07
Jaz za mojadva uporabljam Niveino kremo za obraz, za kopanje Johnsonovo kopel za lahko noč ali Nivein losion za telo. Po telesu mažem malega (9 mesecev) z lekarniškim olivnim mazilom in je super. Dokler sem ga mazala z oljem, sem prav tako uporabljala lekarniško olivno olje. Plenice imamo iz Hoferja (so super, tako kvaliteta kot cena), robčke pa kakor kdaj. Aja, ritko mažem z Lasepton mazilom, po Bubchen je imel vneto, da je joj. Sedaj sem pa kupila eno Johnson mazilo za ritko-bom videla, kako se obnese. monro
15. sep 2006 19:13
Kakšno pa je to lesapton mazilo? jade
15. sep 2006 19:13
Za Nejca kupujem kremice in šampone znamke Bübchen, za katere se je njegova mamica Vesna navdušila že v lj porodnišnici, plenica pa sedaj Libero ali DMove, prej za ponoči Pampersove iz Muellerja, ker je po ostalih (made in Poland) dobil čisto rdečo ritko, isto se je zgodilo zdaj s ta novimi Sparovimi. Smo pravili temu kar Pampers izpuščaj. Loni Makaroni
15. sep 2006 19:20
Joj sem pozabila vprašat še katere dude imate za svoje otročke in katere flaške. Joj sem firbčna . jade
15. sep 2006 19:24
Naša dečva dude itak ne mara, do 3. meseca je imela silikonsko Aventovo, imamo pa še zdaj Aventove. Naj bo vsak naš dan s soncem obsijan
15. sep 2006 20:16
Lasepton se kupi v lekarni- našemu pri vneti ritki ni pomagalo nič drugega. Mala tuba stane okrog 1.700sit, velika pa 3.400, se pa mora namazati čisto na tanko in je vredna tega denarja. Mi smo imeli veliko tubo skoraj 6 mesecev. Dudico ima samo za zaspati, ponoči spi brez, čez dan je nima- NUK. Stekleničke nima- odkar več ne dojim, pije iz navadnega lončka ( od 6. meseca) monro
15. sep 2006 20:35
Dude, dokler so bile aktualne, od Nuka, flaške pa - prej od Aventa, zdaj pa samo še za večerno crkljanje od Babynove. Babynova ima tako, ki ima luknjo v sredini, pa jo otroci lahko že kar kmalu sami zagrabijo. Pismo, govorim kot mama, samo Nejc je itak napol moj, zdaj pa je menda še eno dete na poti. Loni MakaroniKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | rimljanka |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Marmorni sladoledni sendviči
Ržen sendvič s kajžarsko klobaso