Otroška kozmetika

marelica  

član od: 27.8.2005

sporočila: 1398

15. sep 2006 20:40

Za vnetje uporabljam bepanten, za mazanje ritke hladilno mazilo. Ker smo imeli zelo suho kožo, sem v lekarni kupila mandljevo olje. Plenice imamo Pampers, pa Mercatorjeve so tudi vredu, Sparovih še nismo preiskusili, ne odgovarjata pa mi obe vrsti Huggies. Stekleničke imam Aventove, a zelo puščajo, tako, da jih moram imeti v polivinil vrečki, če nečem imet mokrega nahrbtnika. Drugih pa še nisem kupovala. Dudo imamo že od samega začetka Nuk-ovo. Pozabila sem na milo- navadno otroško, kopel pa od Lumpija. Za po zimi sem kupila od Bubchen kremo za veter in mraz. marelica Sporočilo je spremenil(a) marelica dne 15. sep 2006 20:41:53

katjushka  

član od: 15.9.2004

sporočila: 1901

16. sep 2006 8:17

Meni je pred 4 leti, ko je bil naš najmlajši še dojenček, odgovarjala babylove kolekcija od DM-a...tudi plenice so bile OK, vendar pa sem od prijateljice izvedela, da so so poslabšale in da puščajo, tako, da odkrito rečeno ne vem katere bom uporabljala čez dobrih pet mesecev, ko bo na svet privekal naš peti član. Zelo mi je bila od babylove všeč hladilna krema za ritko, ki je bila v varianti navadna (za uporabo po vasakem previjanju kot preventiva) in izboljšana z nekim dodatkom, ki sem pozabila kateri že točno (za uporabo ob vnetjih). Prav tako so mi bile všeč njihova kopel, šampon, otroško olje in kremica za obraz, drugegega pa nisem uporabljala, ker nisem prevelika privrženka uporabe teh preparatov, sploh pri otrocih ne, tako da jih uporabljamo občasno oz. po potrebi. Ta kolekcija mi je všeč tudi zato, ker je ne testirajo na živalih. LP katjushka

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

16. sep 2006 8:29

Dm ove plenice so še vedno super. Se mi še nikoli ni zgodilo, da bi puščale. Jih uporabljam za sina. Sem pa sedaj kupila tudi mullerjeve plenice in so tudi zelo dobre. Smo pa sprovali vse možne firme, ki se jih da dobiti pri nas pa se te dvoje še najbolje obnesejo. jade

katjushka  

16. sep 2006 9:41

A pri vas se pa DM-ove pleničke obnesejo? Mogoče pa je sinček od prijateljice tako velik korenjak, da pleničke preveč napolni (pri 4 mesecih je težek že skoraj 8 kg, rodil se je pa z "normalno težo" nekaj čez 3 kg). Tako sem razmišljala, da bom najprej poskusila z njimi, če se pa res ne bodo obnesle, jih bom pa tudi jaz zamenjala. Kar se stekleničk tiče, sem pa vedno uporabljala NUK-ove, ker se dobijo tudi v stekleni varinati. Sicer pa nobeden od fantov ni bi pretirano navdušen nad stekleničkami, tako da smo se najprej dojili, potem pa kaj kmalu "prešaltali" na lonček. Saj res, Jade, kako kaj poteka nosečnost? Jaz sem se končno izvlekla iz nosečniških slabosti, tako da imam končno malo več energije, še vedno pa ne toliko kot bi si želela, sploh zvečer, ko zelo redko dočakam 10-o uro. LP katjushka

jade  

16. sep 2006 10:11

Ja slabosti so minile hvala bogu, ker sem se objemanja saj veš česa že reees naveličala. Zdaj me matrajo druge stvari. Krči v nogah, zelo boleč kolk, ampak veselo gremo proti januarju. Je pa treba pogruntati pravo velikost pleničk, jaz sem mojima dvema vedno dala večje kot je bila njuna kilaža, če so premajhne potem pa pušča. Imamo pa sedaj mullerjeve, so skoraj pol cenejše od dm ovih ampak kljub temu zelo kvalitetne. Sem bila kar presenečena. Pampers, hugiies, linostar in ostalo kar se da dobiti pri nas, pa mi niso bile všeč. Kozmetiko uporabljam še vedno vse od bubschen, če katero zanima je ta kozmetika nekaj cenejša v mullerju, do sedaj sem kupovala v dm, pa sem zadnjič ugotovila, da je muller cenejši. Prav tako imajo fajn mokre robčke za ritko in moker wc papir za otroke, cena je pa zelo ugoda, kljub temu je dobre kvalitete. Če še nimaš modrčkov za dojenje sem videla v mullerju, da so nekaj čez 2000, tudi zelo ugodno. Vse pa imajo tam v kleti kjer so plenice in otroška kozmetika ter sladkarije (mimogrede tavelike milke so bile 450 tolarjev, veliko ceneje kot v trgovinah). Dudo ima sinek nukovo že od začetka. Flaške sem imela aventove pa nismo skoraj nič uporabljali, ker sta bila kot 2 telička skoz pri mamici. Sem pa sedaj gledala nuby dudice, me zanima, če jih ima katera in kako se obnesejo. Aha pa tudi lumpi hladino mazilo je zelo v redu. Uporabljamo za ritko izmenično lumpijevo, od bubschna, če pa je ritka kdaj rdeča pa bepanthen. jade

katjushka  

16. sep 2006 19:11

Jade, hvala za informacije v zvezi z Mullerjem, bom šla sigurno pogledat, saj v njihovi trgovini nisem bila še nikoli. Majhna težava je samo v tem, da je zame malo daleč (živim v okolici Celja), katera njihova trgovina pa bi mi bila najbližja? Predvidevam, da so trgovine še kje drugje kot samo v Ljubljani. LP katjushka

sonchika  

član od: 3.4.2005

sporočila: 731

16. sep 2006 19:26

V NM, MB in KR (za zadnjega nisem sigurna). Sonja

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

16. sep 2006 20:52

Evo, Jade, sem šla kupit Muellerjeve plenice, kar se pa BabyLovovih tiče, jih je Nejc imel podnevi, ponoči je pa imel Pampers, dokler je še večkrat jedel po flaši, še zdaj enkrat ponoči in Vesna tega noče opustiti, ker tako poje svoje beljakovinske praške brez problema, drugače bi mu jih morali pa v drugo hrano mešati, vonj PKU praška pokvari okus vsega. Loni Makaroni

jade  

16. sep 2006 20:55

Upam, da vam bodo odgovarjale. Mi smo zelo zadovoljni. jade

lidka  

član od: 16.12.2002

sporočila: 3690

16. sep 2006 22:55

Jaz za hčerkico kupujem hladilno mazilo v Lekarni Murgle. Ga delajo sami. Uporabljam ga za čez noč, ali pa če ima kdaj rdečo ritkico. Samo povem, če je katera iz Lj. se lahko zapelje do tja... Hčerka je po Bubchen milu dobila temenice. In to dvakrat... Od takrat dalje sem uporabljala Loccitaneovo naravno milo. Tudi kremo za obraz, za zimo sem uporabljala iz karitejevega masla. Ravno danes sem jo spet kupila. poleti jo mažem z olivnim oljem. Domačim. Pa masažna krema iz kokosovega in karitejevega masla, samo ta je zelo zelo mastna... Zdaj ima 19 mesecev in uporabljava otroške tuš gele in šampone. Za telo pa meodv losijon od Loccitanea ali pa olivno olje. Kombiniram. Pleničke sem imela na začetku Fixies, potem sem malo preizkušala in ostala na Pampers. Dude, stekleničke in vse je od Aventa. Sem na začetku kupila Nuk flaške, ker so bile steklene, pa ni znala iz cuclja potegnit. Avent je pe krasna stvar, vse se kombinira, vse se dokupuje... Še posodice za shranjevat hrano in za sabo vlačit v ruzaku so super!!! Na začetku sem imela ruzak od Nivee. Vse se mi je stresalo not... No, sem šla v Kipling in kupila torbo, v kateri je vse na svojem mestu, lahka za nosit čez ramo, dovolj predalov, poleg vsega je pa neuničljiva in PRALNA!!! Res, da ni bila poceni, sem pa zelo zelo zadovoljna. Še vedno nosim plenice in en obrok sadja ali še jogurta s sabo. Pa vodo. Nikoli ne veš, pri takih malčkih... Da ne bo spet katera govorila, da sem ne vem kaj vse. Samo povem, da bi bilo morda kateri drugi med nakupi in odločanjem lažje...

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtrimljanka
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti