Otroška kozmetika

AK  

član od: 5.1.2006

sporočila: 112

18. sep 2006 11:05

Moja svakinja uporablja planice iz DM in je ful zadovoljna z njimi. Je v porodnišnici imela Pamperske in Babylove in je rekla,da so te iz DM dosti boljše. Istega mnenja sta bile tudi dve kolegici. Za kozmetiko ne vem točno katero uporablja. Kremo za ritko ima iz lekarne, stekleničke pa ima Aventove. Lp, AK

lidka  

član od: 16.12.2002

sporočila: 3690

18. sep 2006 11:07

Moja sestra je študentka, in kupuje pri njih. Odvisno, kako razpolagaš z denarjem. Tudi jaz določenih stvari sploh ne kupujem, hrano in kozmetiko pa najboljšo. Za otroka sploh. (Jade, mene je v soboto celo E. Pavlič pohvalila, kako lepo kožo da imam...) No, šamponi in balzami za lase so tam okrog 3-4 tisoč sit. Pa niso mokorskopsko majhni. Meni in mojemu možu šamponi sploh niso všeč. Brez njihovega balzama pa nisem nikoli. Zdajle se hčerkici že dela suha koža po obrazu, zaradi megle, mraza itd. 1x na dan z njihovo kremico in koža je krasna. Poceni res ni. Ampak tudi vse stvari niso za kupit, tko da... Pa ni nujno da si snob, če kupuješ kvalitetne izdelke. Vidiš, sem rekla, da se bo spet kdo vtaknil in kakšno pikro na ta račun pripomnil...

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

18. sep 2006 11:29

Še naš "kozmetični kovček": Krema za ritko: Hladilno mazilo kozmetike Makra, trenutno pa polkilski Buebchen (po moje ga imam dovolj za tega pleničarja, po 10 mesecih ga imam še več kot pol ) Če se pojavi kaj rdečega, je pa Bepanthen zakon Za kopanje: od začetka (novorojenček) trdo milo od Johnson"s in par kapljic mandljevega olja, pozneje pa pač nekaj mehurčkastega, kar v trgovini "pade pod roko", odvisno od trenutnega navdiha. Za laske: Za našo dolgolasko imam še vedno prvi šampon (ker ga uporabim res minimalne količine): Johnson"s za lahko razčesavanje, uporabim pa tudi kakšno kapljico balzama za lase, ker šele potem lažje razčesavam :) Za ven: Pozimi smo obrazek mazali s kremo Becutan (me je zagrabila nostalgija, s tako je mene mama mazala), zdaj nam je je zmanjkalo, smo pa v DM dobili bone za popuste in je zraven krema za obraz od mislim da nivee. Imela sem tudi Wind & Wetter Kreme (ne vem več čigavo), pa je bila tako težko mazava, da je nisem več uporabljala. Plenice imamo Huggies (roza). Vsi jih kritizirajo, nam pa najbolj odgovarjajo. Podobne so od Libero, DM in Sparky. Nimam pa rada Pampers, se mi zdijo kot papir. Imeli smo jih le, če nam jih je kdo podaril. Robčki za ritko: Spar ali karkoli drugega (uporabim jih samo za odstranjevanje ... kakcev..., potem pa do konca sperem z bombažno krpico, pomočeno v vodo. Ritke nismo nikoli imeli vnete. Za večje korenjake, ki se potolčejo: Bepanthen Plus. Super za kakšne praske, ker NE PEČE. Ob prehladu: krema materine dušice od Justa. Nisem še sprobala, ker sem jo kupila pred kratkim, nismo pa bili še prehlajeni (upam, da še dolgo ne bom vedela, kako deluje, hehe) To je za otroke mislim da vse. Aja, dude naša dva nista marala, stekleničke tudi ne (zato sta pa toliko bolj marala mamico), za iztisnjeno mleko sem imela Aventovo črpalko in stekleničke (pa bi tudi brez tega preživela). Duda je prišla v poštev le pri izraščanju zob, da sta jo grizla. Meni je bila všeč tista od Chicco-ta, ker je vsa iz istega materiala in jo lahko otrok vsepovsod grize (ročaj je bil bolj zanimiv od dude, recimo). Atina

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

18. sep 2006 11:32

Ak katere plenice iz dm? Ker babylove je iz dm -ja. To so njihova blagovna znamka. jade

jade  

18. sep 2006 11:44

Ja tudi to vem kako izgleda, če te otrok zamenja za dudo , tako je starejša hčidobesedno "visela" na meni skoraj 24 ur na dan. Seveda sem bila proti dudi in oh in sploh tako, da ji je sploh nisem dala. Sem bila po 13 mesecih dojenja že tako, da sem komaj čakala, da sem mojo "teličko" odstavila, ker je morala narediti prostor za bratca. Sinek je imel pa tako močan sesalni reflex jaz pa sem mislila, kako je revež lačen in posledično "fasala" mastitis že par dni po porodu, tako, da so mi že v porodnišnici rekli naj mu dam dudo, ker drugače bo malček trpel. Ker se je skoz cartal pri meni je imel trebušček prepoln, ker v bistu sploh ni bil lačen ampak je samo hotel sesati. In smo mu dali dudo. Imel pa jo je samo za spanje, čez dan je ni veliko uporabljal. Moram pa se pohvalit (upam, da se ne bom prezgodaj), da smo že od sobote zjutraj brez dude, ker jo le lisička dala svojemu dojenčku . Glih kakšne hude krize nima, je bil včeraj zjutraj sicer malo žalosten, ker dude ni več ampak jokal pa ni nič. Pa ko je treba zaspat se malo dlje premetava in ene parkrat gre vodo pit, ker je kao žejen. Tako, da sem kar ponosna na mojega pikca, ker je tako korajžen. Stakleničk pa ne en ne drugi nista imale, ker sta že zelo zgodaj pila iz skodelice in po flaški (seveda, če pa ni bilo potrebe po flaški, ko je bila mami mlekarna d.o.o. , mi je rekla babca, da je kar škoda, da nimam dvojčkov ). jade

lidka  

član od: 16.12.2002

sporočila: 3690

18. sep 2006 11:46

Za prehlade tudi jaz uporabljam Justove kremice, recimo namažem pljučka pred spanjem... Pa kupila sem povštrček napolnjen s koščicami višenj, katerega pogreješ v pečici ali mikrovalovki, da se segreje in ob prehladu položiš na pljučka. Lahko tudi na želodček, če boli... Jade, super dojilja!!! Kar privošči jim, mamino mleko je super za dojenčke. Moja je bila od 2. dneva na umetnem mleku... Sporočilo je spremenil(a) lidka dne 18. sep 2006 11:48:48

jade  

18. sep 2006 11:51

Ha, ha ziher sem bila v prejšnjem življenju krava. jade

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4880

18. sep 2006 12:13

lidka je napisal/a:
Moja sestra je študentka, in kupuje pri njih. Odvisno, kako razpolagaš z denarjem. Tudi jaz določenih stvari sploh ne kupujem, hrano in kozmetiko pa najboljšo. Za otroka sploh. (Jade, mene je v soboto celo E. Pavlič pohvalila, kako lepo kožo da imam...) No, šamponi in balzami za lase so tam okrog 3-4 tisoč sit. Pa niso mokorskopsko majhni. Meni in mojemu možu šamponi sploh niso všeč. Brez njihovega balzama pa nisem nikoli. Zdajle se hčerkici že dela suha koža po obrazu, zaradi megle, mraza itd. 1x na dan z njihovo kremico in koža je krasna. Poceni res ni. Ampak tudi vse stvari niso za kupit, tko da... Pa ni nujno da si snob, če kupuješ kvalitetne izdelke. Vidiš, sem rekla, da se bo spet kdo vtaknil in kakšno pikro na ta račun pripomnil...
Lidka, še nisi ugotovila, da si idealna? Vtikam se zato, ker vedno tako obrneš, da narobe izpade. Izpademo vsi tisti, ki ne kupujemo takih dragih krem (resnici na ljubo naše niso kaj dosti cenejše iz lekarne, ampak mila pa res ne rabim za par tisočakov), da svojim otrokom ne želimo najboljše. In potem so lahko tudi vsi študenti, na tem forumu, ki težko zberejo za npr. Plusk paket (to je 6.000 SIT letno) tudi malo zakompleksani, ker tvoja sestra študentka pa tako zna z denarjem, da se lahko opremlja z Loccitanovo kolekcijo. Tukaj si samo eno anonimno ime, Lidka pač. Si anonimna, tako kot beseda o tvoji sestri. Anonimnost je fina stvar, samo nič ne pove o človeku. Recimo če bi napisala, da tvoja sestra pa prodaja revije v kiosku, da ima za študentsko sobico, ostane ji 30.000 SIT na mesec in iz tega potem odšteje 10.000 SIT za kozmetiko Loccitan, to bi bil recimo že nekaj konkretnega, kako se da če prav obrneš in res želiš. Ker poznam enega študenta, ki ima v lasti tri nepremičnine, pa tudi verjamem, da mu ena kozmetika ne predstavlja težave. Daj poglej dejstvo, da pač očitno nisi čisto povprečna (v pozitivnem smislu), kot nas je verjetno večina tukaj. Sicer se lahko še kdo slabo počuti, če bi dobil vtis da si pač povprečna Lidka. Pri tvojih odgovorih je ponavadi podobno. Vsak ima lahko hektar gozda, če kupi majčkeno slabši avto, vsak študent si lahko privošči najdražjo kozmetiko, če le zna z denarjem. Napaka je, ker forumi pač "požrejo" vse. Ni malo študentov, ki tudi komaj preživijo semester v finančnem smislu. In zelo dvomim, da če "znajo z denarjem", si lahko privoščijo vse najboljše od kozmetike do hrane. Ker "zdravi" bio makaroni, če smo že pri zdravem, so tudi jurja, tako da celotna zdrava prehrana in celotna zdrava kozmetika, karkoli to že je (za enega eno, za drugega drugo) si lahko preračunaš koliko to pride na mesec in s koliko živi povprečna slovenska družina ali pa povprečen slovenski študent. Zato uživaj v tem, da si lahko vse to privoščiš, da imajo lahko tvoji otroci vse najboljše kreme in najbolj zdravo hrano, ampak tisto kar zmoti je to, da si po tvoje to lahko privošči vsak, ki malo "zna z denarjem". In da ne začneš zopet s fovšijo, če bi kje drugje manj zapravil, bi se lahko tudi sam vsak mesec opremil z Loccitanom. Pa mi ni, ker sem jih preskusil in razen zasoljenih cen in prodajalk, da se kar topijo, ko me vidijo, nisem našel nič več kot v drugih kremah. Ampak to je moje mnenje, vsak naj preskusi sam. Tudi sam sem bil tam, dva ali trikrat, preskusil, pretehtal in se zase odločil. Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

18. sep 2006 12:19

Jade, mogoče sva se na istem pašniku pasli! Ampak je tako lepo gledati dojenčka, ko se pri tebi crklja ... pa tiste učke, ki te milo gledajo ... Hm, že tri leta (skoraj) neprekinjeno dojim (hčerko 15 mesecev, potem par mesecev pavze in sedaj 10,5 mesecev, pa še par mesecev bom), mi bo nekaj kar manjkalo... Prej sem še nekaj pozabila glede kozmetike: Ognjičevo mazilo: pri kakšnih "čudnih" izpuščajih. Sicer jaz pustim nekaj časa, če samo ne izgine, namažem. Atina

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8891

18. sep 2006 12:38

jade je napisal/a:
Ha, ha ziher sem bila v prejšnjem življenju krava. jade
Jade, no... , če te je pa bog tako obdaroval, naj otročki uživajo. Pozdravček!

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtrimljanka
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti