Otroška kozmetika

anamarija1  

član od: 19.8.2005

sporočila: 5381

19. sep 2006 19:39

Jade, ti si pa prav čudna deklica, no? Ti sploh ne veš kaj je dobro. No, naj te potolažim, jaz sem vampe začela jesti pri tridesetih, imaš še čas,da se premisliš. lp Anamarija

anja  

član od: 2.9.2001

sporočila: 1431

19. sep 2006 22:18

joj punce kolk sem se nasmejala..... Jaz sem tudi slišala da je materino mleko kao zdravilno za dojenčke, da se jim ga špricne v oko če je vneto, pa da se jih maže po ličkih... No pri mojem prvem nisem imela te izkušnje, mogoče bom od januarja naprej tole prakticirala pri drugem, pa poročam kako in kaj.... Drugače pa pravim, kar komu paše in kar si kdo lahko privošči. Pa čim manj komplicirat pa čao! ANJA

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

20. sep 2006 9:18

Ja res je glede kompiciranja, ampak po moje pri prvem vsaka komplicira. Jaz pri prvi cele noči nisem spala, ker sem jo non stop hodila gledat, če še diha. Sem bila prav panična za vsak jok sem skočila v luft, pri drugem sem pa že prišla na tir. jade

opevana sestra  

član od: 22.9.2006

sporočila: 3

22. sep 2006 22:57

spoštovani urednik! sedaj se oglašam tudi jaz, lidkina opevana sestra. Se pravi če bi lidka razpredala kakšen je moj življenski standard, bi te mogoče malo manj ali pa še bolj bolelo od kje si kot študentka lahko privoščim Loccitane kozmetiko, kupujem Tupperware posodo pri čudoviti gospe Moniki. Hvala bogu za anonimsnot, in pravico do pisanja na forumu karkoli želimo in da nam naših nakupov ni treba upravičevati z neko tragično zgodbo o ubogi študentki ki si raje kot kruh kupi drago kozmetiko. Pač nekateri uporabljanmo kozmetiko višjega cenovnega razreda, kar pa seveda ni nobeno opravičilo, da se zaradi tega spravlja UREDNIK KUL. SLOV. na nekoga samo zato, ker pač v glavi ne more skalulirati kako si nekateri lahko privoščijo to kozmetiko. "lidka" je želela povedati samo to, da si z mesečnim prihodkom sam razpolagaš kako, kje in zakaj ga boš porabil. Kot je že g. Vid Pečjak povedal v nekem dokumentarcu, je slovenski poroblem "fovšija" in da so na prvem mestu materialne dobrine (dober avto....) nekateri pač ne vlagamo v avtomobile ampak svoje dohodke porabimo za nakup drugih dobrin, ki nam prinesejo več zadoščenja kot pa avtomobili, luksuzne hiše.... in očitno nekateri na tem forumu pač lahko pišejo kaj uporabljajo, drugi pa imajo pač nesrečo, da jih na piko vzame g. Jenej in potem dobesedno "zabija" skoraj vsak post ki ga objavijo, nekateri, ampak res samo nekateri izbranci ne smejo oglaševati določenih blagovnih znamk, spet za nekatere takšna pravila ne veljajo. Sam pa se ob enem hvali, da nakupuje na e-bayu. Spet drugi lahko hvalijo AMC posodo, svoje bio kmetije.... g. Jernej pa ima seveda DVOJNA MERILA za člane kul. slov. za nekatere velja "sky is the limit", drugi so z uporabo določenih znamk popolni snobi, tretji pa niti črhniti ne smejo o omembi kakšne blagovne zanmke. Slab glas o Kulinarični Sloveniji se bo širil naprej tudi z mojo pomočjo, saj je ta forum potal že tragi - komičen lapsus popolne anarhije, ki ga podpira g. jernej. nasvet: pustite ljudem,da kupujejo kar želijo, da vas od dobre slovenske fovšije ne bo slučajno kap zadela. In začnite se obnašati malce bolj profesionalno oz. uredniškem nazivu primerno. in naj vas dobrine ki si jih kupujejo člani tega foruma ne ganejo tako osebno... V razmislek: Frey Wille nakit, ki ga imam v lasti tudi jaz, si tudi lahko privošči vsak smrtnik s 30.000 sit dohodka kajne? opevana sestra

tilenboc  

član od: 30.6.2004

sporočila: 221

22. sep 2006 23:35

Uporabljamo Lumpi plenice in Lumpi robčke za ritko. Kozmetiko pa kakor nas prime. Dude in flaške pa vse od Aventa. Ker je pa govora o otrocih, me zanima, kam shranjujete mleko, ki si ga načrpate. Jaz ga v flaške in nato v skrinjo. Sedaj pa mi je flašk zmanjkalo, pa me zanima, kam bi ga še lahko shranjevala. Pa še to, tudi pri nas imamo učke vnete in jih zdravimo z mamicinim mlekom.

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

23. sep 2006 0:01

Tilenboc, pri Aventu so se včasih dobile vrečkice za shranjevanje materinega mleka. Če se jih ne dobi več, po moje lahko tudi v navadnih vrečkah za skrinjo shranjuješ. Mislim, da so dovolj "sterilne". Atina

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4745

23. sep 2006 0:07

Spoštovana opevana sestra, lepo, da si se prijavila le zato, da si napisala, kakšna krivica se godi tu gor. Sem prepričana, da nas je večina s KUL SLO popolnoma zadovoljnih. Kot piše nekje na portalu, so te strani namenjene preprostim uporabnikom, na žalost tvoja sestra ponavadi piše tako, da izpade en velik snob, ker ne kupuje poceni moke, poceni kozmetike, poceni oblačil...na teh straneh pa je veliko ljudi, ki jim ne preostane drugega, kot kupiti moko za 68 SIT, kupiti najcenejše testenine...da lahko sploh preživijo. Živim v kraju, kjer je popolnoma "krepnila" tekstilna industrija, zdaj so tovarno celuloze zaprli in ogromno je družin, kjer sta oba ostala brez službe - umetniki preživetja so ti ljudje in verjamem, da marsikdo zarenči, ko kje prebere, kaj si lahko nekateri privoščijo, pri njih pa ni denarja za kolikor toliko dostojno življenje! Saj je na spletu ogromno tega, kjer se lahko debatira o prestižu, tudi debate tečejo na višjem intelektualnem nivoju. Je pač tako, da se je treba v takšni množici ljudi tudi malo prilagajati, ker je malo takšnih, ki bi marali ljudi, ki se "ven mečejo", pa po mojem mnenju ne ravno zaradi fovšije. In je tudi res, da je Jernej naš gostitelj. Če nam gostitelj ni všeč, pač ne hodimo k njemu na obisk, kajne? Če se meni v kakšnem lokalu ne dopade, ali pa mi v kakšni hiši, kamor sem bila povabljena, ni bilo prijetno ter všeč, se tja enostavno ne vračam in se tudi ne slepim s tem, da me kdo zaradi tega kje pogreša. Pa mi tudi na pamet ne pade, da bi zaradi tega, ker mi tam ni bilo všeč, zlobo nanje vsepovsod, kjer bi me bil pripravljen kdo poslušat, stresala. Z Jernejem nisva v sorodstvenih in kakršnih koli drugih vezeh, srečala sva se enkrat na tistem pikniku - toliko v vednost. Tvojo sestro sem imela priložnost spoznati in mi je bila na prvi pogled prav simpatična mlada gospa. Vsi člani te strani je pa niso imeli priložnost spoznati in si pač potem ustvarijo svoja mnenja na podlagi njenega pisanja. Kar dosti tega sem zdaj "naflancala", rada bi pa le povedala, da sem za zmernost in strpnost na vseh področjih, pa dobro voljo med vsemi ljudmi. Aha, od otroške kozmetike pa smo pri nas uporabljali Bepanthen, iz Nemčije uvožen, ga je stric z velikim veseljem svoji najljubši (še danes pravi, da tudi najprijaznejši) nečakinji dostavljal. Ognjič

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

23. sep 2006 8:41

In kaj ima ta prosti spis veze z otroško kozmetiko? Og. se strinjam glede trditve tvojega strica. Bepanthen je pa res dober ampak je tudi lepo drag, sploh, če novo tubu dobi kak nadobudnež v roke in reče mamiiiii jaz sem se namazajjjj. jade

damjana  

član od: 29.8.2001

sporočila: 22

23. sep 2006 10:05

Draga opevana sestra! Samo toliko in potem nič več: kot je verjetno vsem jasno, je oglaševanje stvar, ki se plačuje. Na tej strani se pa pojavljajo razne "uboge revice", ki izkoristijo vsako priložnost, da oglašujejo svoje izdelke, ki jih pač zastopajo. Vsak lahko oglašuje, ampak naj za to tudi pošteno plača. Ko pa pride do tega, so pa vse ogorčene, da plačevale pa ne bodo. Prav, potem naj tudi ne oglašujejo. Vsaj na naši strani ne. Mogoče lahko da brezplačen oglas, saj so jih vsi časopisi veseli, a ne? Ali pa na televizijo, tudi tam se da krasno brezplačno oglaševati. In res, nihče nikogar ne sili, da obiskuje tole stran. Nikakršne gonje ni proti tvoji sestri. Samo fino bi bilo, da bi se bobu reklo bob. To je vse. Pa lep dan! Damjana

damjana  

član od: 29.8.2001

sporočila: 22

23. sep 2006 10:18

In ja, Frey Wille je krasen nakit, če si hotela to povedati. Res pa je tudi, da si ga ljudje s povprečnimi plačami ne morejo privoščiti. Kot še tudi marsikaterih znamk ne. Trapasto je edino, da si nekdo vse to privošči, potem pa govori, da se vse da, če se hoče. Kakšen naiven bi lahko celo verjel In se zaradi tega zakompleksal do konca. Zdaj pa naj pride na vrsto spet otroška kozmetika. Damjana

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtrimljanka
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti