Otroška kozmetika

lidka  

član od: 16.12.2002

sporočila: 3690

26. sep 2006 9:05

Uh, tok globokega pomena pa res nisem razumela. Oprosti. Tudi moj dojenček bi zardeval ob vaših napadih, zato, ker se maže z ... Sporočilo je spremenil(a) lidka dne 26. sep 2006 09:07:55

Kyara  

član od: 24.5.2006

sporočila: 2384

26. sep 2006 10:42

jezus in Marija!!!!!!??????????" Mislila sem pisati o otroški kozmetiki, pa očitno nisem pristala v pravi temi. Ko vas človek prebere, ne ve, ali bi se režal ali pa jokal. Zakaj pa se toliko hudujete? Saj smo( vsaj naj bi bili v demokraciji?). Jaz mislim, da je tega zadosti in da naj Jernej temo zaklene, da ne bo še več nepotrebne hude krvi. Vsak naj maže ritko svojga otročka, s čim pač želi, če mu to--otročku sploh paše, cena pa ni važna. Moja otroka sta že večja, ko sta bila pa še mičkena, pa sem imela resen problem, s čim mazati ritko, ker sta na vse reagirala zelo burno. Končno mi je zdravnica napisala recept in sestavo ene kreme, ki so mi jo zamešali v lekarni. Edino po njej je bilo v redu. Ker pa nisem bila edina s takim problemom, sem ta recept posodila večim mamicam in mi ga ena pač ni vrnila. Tako sedaj nimam več sestavin, bila pa je kar obstojna krema, ki je dižšala po praški pasti. Pa tudi težko jo je bilo namazati in potem ob previjanju spet sprati. Pa nič zato, glavno, da je pomagala. Ta krema je bila v našem dobrem socializmu zastonj, zato ni bilo kreganja in sprenevedanja okoli cene. Vsaj za nekaj je bil prejšnji sistem dober. Nikjer pa ne piše, da je najdražje vedno tudi najboljše. Jaz pravim, da je nejboljše tisto, ka posamezniku odgovrja. Včasih se najde tudi poceni izdelek, ki pa je vrhunske kakovosti. Pa lep dan vam želim in veselo kuhajte še naprej. Kyara

Nena-morje  

član od: 21.12.2005

sporočila: 1110

26. sep 2006 11:09

Da se povrnemo na temo otroške kozmetike! Kot novopečena babica imam čisto sveže izkušnje, kot nekdo, z že kar zarjavelim emšo, pa veliko vem Berem, da imate nekatere kar velike težave z vnetimi ritkami pri dojenčkih. Zakaj ne uporabljate tiste kreme, ki jo izdelujejo Mariborske lekarne?O njej je že mamamia pisala! Tudi sama sem jo uporabljala pred 37 leti (se pravi, da jo najmanj tako dolgo že izdelujejo)!Ker živi hčerka v Ljubljani, sem kremo kupovala v Mariboru in jo vozila v Ljubljano, do trenutka, ko sva šli z vnučkom na redno mesečno kontrolo k dr. Cimpermanovi, ki ima ordinacijo v tistem centru v Murglah in sva spodaj v lekarni videli, da jo tudi tam prodajajo. To sem napisla zato, da boste vedele, da je ne prodajajo samo v Mariboru. Pri mojem vnučku pa od druge kozmetike uporabljamo navadno trdo otroško milo in izmenično mandeljnovo in olivno olje iz lekarne in nič drugega. Veliko zdravih in ljubkih otročkov vam želi babica Nena Nena-morje

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4337

26. sep 2006 12:50

Saj ni res - pa je (velja le za tiste poste, ki so totalno skrenili) rrr

Dolores  

član od: 20.6.2005

sporočila: 1304

26. sep 2006 13:03

Nena, tako sveže in enostavno. Lp Dolores

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15832

26. sep 2006 13:23

Me je nena - morje prehitela, jaz sem hotela vprašat, kako se naredi osnovno krhko testo....Mamamia mamamia

jasna1  

član od: 24.9.2005

sporočila: 1986

26. sep 2006 16:09

Jaz sem tudi vedno navadno hladilno mazilo uporabljala, tako za ritko, kot tudi za obraz. Pleničke pa pampers. Opazila sem, da sta moji punci po vlažilnih robčkih dobili vedno rdečo rito, zato sem vedno uporabljala oljne (Niveine olpflegetucher ali nekaj podobnega). Potem pa jih ni bilo več za dobit, in sem sprobala vse živo. Eni tako lepo dišijo, samo vsi so na bazi vode in to je naše ritke dražilo. In smo začeli prakticirat: oljčka na vatico, pa je bilo OK. Kadar je bila pa ritka rdeča (pa tak rdeč robek se je naredil), smo dobro očistili, namazali z Bepanthenom (mazilom - ne kremo), če je bila pa res kriza, pa še z bivacinom. Zvečer smo namazali, zjutraj pa je bila ritka kot nova. jasna

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

26. sep 2006 19:20

Ritko je najbolje čistiti z vodo in potem počakati, da se posuši (pa tako so veseli, ko brcajo "brez ovir"). V tem primeru še kremice ni treba. Če imate srečo, v tem času, ko so brez pleničke, doživite še vodomet :) V primeru otroške kozmetike velja: manj je več. Atina

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtrimljanka
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti