Deodoranti

piščanec  

član od: 15.1.2006

sporočila: 284

20. sep 2006 9:52

Jaz drugače uporabljam nekatere izdelke od Sebamed in so mi zelo v redu, zato sem na njihovi strani preverila vsebnosti aluminijevih soli v deodorantih in jih nima niti eden. Pa tudi precej dostopni so (glede cen ne vem, mislim v trgovinah). piščanec

Kozmeja  

član od: 7.12.2005

sporočila: 409

20. sep 2006 11:15

Dolgo časa sem uporabljala deodorant od Welede, ki ima v sebi naravne substance. Čez nekaj časa (seveda, oglaševanje) sem začela uporabljat Vichyjevega, po katerem dejansko nisem nič švicala. Pred kratkim pa sem dobila mejl, v katerem je pisalo o aluminijevih substancah in raku. Pogledala sem na Vichyjev deodorant in ga takoj zabrisala v koš. Potem sem šla nabavljat nov deodorant, saj v službi pač ne moreš smrdet. In je bilo prav zanimivo, saj večina 24h dry deodorantov vsebuje aluminijeve zadeve. Pa sem se vrnila k Weledi. Na navodilih jasno piše, da aluminijevih substanc v tistem deodorantu ni. Torej je nekaj na tem, da je to škodljiva zadeva. Potem sem v DM-ju nabavila tudi neko japonsko reč, mogoče je ravno tisti, o katerem piše Aki. Je v plastični belo/prozorni flaški, roll-on, z modro kapico. Zanimivo je tudi to, da se mi po tem deodorantu ne izsušuje koža in ja, tudi smrdim ne, čeprav se včasih spotim. Navsezadnje je to zelo zdrava stvar. Ko med vikendi ne grem od doma, pa deodoranta raje sploh ne uporabljam. Kozmeja

Nasja  

član od: 10.6.2003

sporočila: 815

20. sep 2006 23:16

Za tiste, ki znajo angleško: http://www.fda.gov/fdac/features/2005/405_sweat. http://jncicancerspectrum.oxfordjournals.org/cgi/content/full/jnci;94/20/1 Sicer pa na kratko: nobene znanstvene potrditve ni, da bi antiperspiranti povzročali raka. Opravili so veliko raziskavo in primerjali cca. 800 žensk z rakom na dojki in cca 800 zdravih - vse so enako pogosto uporabljale deodorante in antiperspirante (ki vedno vsebujejo Al). Po mojem so vse to bolj marketinške finte - čeprav je vse napisano v dobri veri, bo po tejle temi na forumu gotovo porasla prodaja nekaterih znamk... Sicer pa sumijo, da dolgo bedenje ponoči poveča možnost za raka na dojki , zato hitro vsi spat Lahko noč JasnaV

Aisha  

član od: 19.7.2006

sporočila: 77

21. sep 2006 9:27

aki je napisal/a:
Res je, skoraj vsi deodoranti vsebujejo tisto aluminijevo sestavino. Deodoranti, ki te sestavine nimajo, pa niso učinkoviti. Predvsem je pomenbno, da si tak deodorant ne nanašate po odstranjevanju dlak( zlasti po britju, ko se vam naredijo še mini ranice). Je pa moja hči sprobala kar nekaj takih brez vsebnosti omenjene sestavine in ni bila zadovoljna z nobenim,dokler ni sprobala...... in zdaj prisega (ona res potrebuje takega za 24 ur- učinkovitega) na Bionsen-ovega : DEO TOTAL BODY Active Minerals.[palecgor] V prozorni valjasti steklenički so koščki prozornega minerala (mislim da je to tisti kamen, ki so ga včasih uporabljali moški za zaustavitev krvi, če so bili pri britju nerodni) in čez nalijete vodo, ki do zasičenosti mineral raztopi. To ponovite še 4x, kar pomeni da zadevca ni tako draga kot se zdi prvi hip. Skratka, če se obnese pri moji hčeri, vam zagotavljam, da se vam splača probat. Je pa 100% naravno. Aki
Se poponoma strinjam. Tudi sama uporabljam tega in je super, pa še brez tistega aluminija je. Aisha

lidka  

član od: 16.12.2002

sporočila: 3690

21. sep 2006 9:57

Kje pa se kupi ta Bionsen? Da ne bom letala kot zmešana vse naokrog...

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

21. sep 2006 10:24

Lidka, mislim, da ti ne bo treba letat kot kaki kuri okoli, ga dobiš v vseh bolje založenih trgovinah(beri večjih), jaz največkrat vse kupujem kar v Muellerju. Obstaja tudi tak v spreju, samo ne vem, če ga imajo pri nas. http://www.bionsen.com/main_bionsen.html Loni Makaroni

anamarija1  

član od: 19.8.2005

sporočila: 5381

21. sep 2006 10:26

Kopel je super, deodorant malce manj, dobiš pa ga v DMju. lp Anamarija Sporočilo je spremenil(a) anamarija1 dne 21. sep 2006 11:01:58

ZLATA  

član od: 31.3.2005

sporočila: 100

21. sep 2006 10:34

v spreju sem ga včeraj kupila v DM - je pa odišavljen.Danes sprobala pa da vidimo kako se bo obnesel. lep dan ZLATA

piščanec  

član od: 15.1.2006

sporočila: 284

21. sep 2006 11:11

Zgleda, da vas je nekaj zgrešilo poanto JasneV. Bom še jaz ponovila: to, da deodoranti povzročajo raka na dojki je mit, ki ne samo da ga niso uspeli dokazati, celo ovrgli so ga. Mit kroži po internetu že od začetka 90-tih, do nas pa je prišel malo kasneje - tako kot internet. Predvidevajo tudi, da je do nastanka mita prišlo, ko so ženskam pred mamografijo naročili naj 2 dneva ne uporabljajo deodorantov, ker bi lahko madeži aluminijevih soli na koži dali lažno sliko gostejšega tkiva in s tem raka. Tistim, ki kolikortoliko razumete angleško, priporočam, da si preberete vsaj članek na prvem linku od JasneV. Vsekakor nočem nobenega odvrniti od nakupa okolju bolj prijaznega izdelka, živalim prijaznega deodoranta in navsezadnje tudi ljudem bolj prijaznega deodoranta, vendar to velikokrat za sabo potegne tudi večji strošek. Nekomu lahko nakup dragega deodoranta pomeni tudi 2% mesečnega prihodka, potem pa lahko cel mesec preživi v odrekanju ali pa v skrbi za svoje zdravje, ker uporablja deodorant, s katerim ima veliko večjo možnost, da dobi raka na dojkah - na koncu jo ima zaradi sekiranja celo res. Nekdo, ki pa lahko da par tisočakov za deodorant, pa ga kar naj kupi, saj s tem verjetno (ne pa nujno!) kupuje tudi okolju prijaznejše itd. izdelke. Torej, kaj je nauk te zgodbe? Kupujte po svojih sposobnostih, živite življenje brez odvečnih stresov, saj ni treba, da iz vsake muhe naredimo slona, na koncu pa itak vsi umremo, večinoma od nesreč, ki se zgodijo doma, prometnih nesreč ali navsezadnje tudi zaradi raka. Zunaj je sonček, pa lep dan vsem, piščanec

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

21. sep 2006 12:46

Lidka, dobiš ga v Muellerju za 1830 SIT. Piščanec, kar se pa mene tiče, ravnam po reakciji svojega telesa, alergična na vse mogoče. In zdravniški nasvet - skušajte se zadevi izogibati. Saj še najbolj mi gre na živce alergija na gumbe na hlačah, na tiste kovinske. Zdaj sem jih v se prelakirala s prozornim lakom, prej sem jih pa vedno obšivala. Na deo sem pa tudi alergična na vse, kar sem jih do sedaj poskusila. Kristali se mi še najbolj obnesejo. Zaradi raznih bavbavov se ne sekiram, saj bi me do sedaj verjetno že pobralo. Svoje hipohonder obdobje sem dala že skozi. Loni Makaroni

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti