Deodoranti

aki  

član od: 23.4.2004

sporočila: 1330

10. sep 2006 23:07

Res je, skoraj vsi deodoranti vsebujejo tisto aluminijevo sestavino. Deodoranti, ki te sestavine nimajo, pa niso učinkoviti. Predvsem je pomenbno, da si tak deodorant ne nanašate po odstranjevanju dlak( zlasti po britju, ko se vam naredijo še mini ranice). Je pa moja hči sprobala kar nekaj takih brez vsebnosti omenjene sestavine in ni bila zadovoljna z nobenim,dokler ni sprobala...... in zdaj prisega (ona res potrebuje takega za 24 ur- učinkovitega) na Bionsen-ovega : DEO TOTAL BODY Active Minerals. V prozorni valjasti steklenički so koščki prozornega minerala (mislim da je to tisti kamen, ki so ga včasih uporabljali moški za zaustavitev krvi, če so bili pri britju nerodni) in čez nalijete vodo, ki do zasičenosti mineral raztopi. To ponovite še 4x, kar pomeni da zadevca ni tako draga kot se zdi prvi hip. Skratka, če se obnese pri moji hčeri, vam zagotavljam, da se vam splača probat. Je pa 100% naravno. Aki

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

11. sep 2006 7:39

Sem prej tudi imela kristal, ki ga je bilo treba zmočit, potem sem pa v Muellerju našla kristal v sticku, zakon. Pa še, če na tla pade, se ne raztrešči. To mi je šlo na živce pri kamnu, ker ko sem ga včasih zmočila, je bila zadeva tako spolzka, da je kar letela in je padel iz posodice. Loni Makaroni

mimika  

član od: 7.1.2002

sporočila: 2107

11. sep 2006 8:03

Upobabljam ali Bioterm ali Clarince rolll on brezbarvni. Sta učinkovita, draga, ne vem pa, ali povzročata raka. S tistimi Sosedovimi za 700 sit sem nezadovoljna, ker so neučinkoviti. mimika Sporočilo je spremenil(a) mimika dne 21. dec 2006 18:12:48

piščanec  

član od: 15.1.2006

sporočila: 284

11. sep 2006 8:04

Jaz sem zelo zadovoljna s Hidrofugal deodorantom, ki se dobi v Mullerju. Imajo ga v vseh velikostih, z ali brez alkohola, je na vodni osnovi in čisto prozoren, ter popolnoma brez vonja. piščanec

teta torta  

član od: 6.9.2005

sporočila: 1268

11. sep 2006 8:27

Imam zelo slabe izkušnje s kristalom. Ko sem ga nekaj časa uporabljala, se mi je vnela koža pod pazduho. In to se mi je zgodilo dvakrat (seveda vsakič z drugim kristalom). Predstavljam si, da se na njem naselijo bakterije. Sicer imam zelo občutljivo kožo, nikoli nisem mogla uporabljati sprejev, ker vsebujejo alkohol, sedaj uporabljam stick, znamka ni bistvena, le da je "sensitive" in obljublja 24-urno zaščito - in seveda, da ima vonj, ki mi ustreza, oz. ga nima preveč. Tisto glede raka pa mislim, da je ena od "vraž", kot tista pred leti, da ga povzroča paradižnik, ki velja danes za enega od glavnih antioksidantov. Če nočemo "smrdeti", je poleg tuširanja in uporabe deodoranta bistveno tudi to, da redno menjamo oblačila. Puloverji, zlasti "plastični", zelo hitro začnejo smrdeti! teta torta

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

11. sep 2006 8:29

Tudi pri kristalnem kamnu pazite,lahko vam izsuši kožo.To se je zgodilo moji nečakinji,je bila pod pazduhu vsa rdeča. Lep dan vam želi Marjetka cvetka!

Scorpy  

član od: 3.2.2006

sporočila: 335

11. sep 2006 11:10

teta torta, tudi meni kristal ni odgovarjal, ker imam zelo občutljivo kožo, ne smem uporabljat nobenega deodoranta, ki vsebuje alkohol, obstaja pa sprej brez alkohola - jaz imam enega od Cliniansa (sensitive complex), lepo diši, je praktičen, je pa res, da če se veliko potiš, ta deodorant ni u redu, ker ne zdrži dolgo. Super in brez alkohola je pa deo roll on od Nivee - sensitive (brez alkohola in dišav), pa malo bolj obstojen. Scorpy

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5192

11. sep 2006 11:38

Hja, vem, da moja slaba volja ne bo koristila nikomur, ampak me je jezik preveč zasrbel. Če bo torej kdo bral link na zazdravje.net: TBT in ni tributil cink, ampak tributil kositer, sploh gre za organokositrove spojine in ne za organocinkove (mimogrede: TBT in sorodne spojine so se največ uporabljali kot premazi proti obraščanju bark in mrež v morju in so v EU že dolgo prepovedani - najdemo jih pa marsikje, kjer naj se prepreči rast česarkoli živega, saj so zelo strupeni). Boste rekli, da je to prava figa, kositer ali cink, saj je vseeno. Pa ni. Gre za to, da se prevajalcu še v slovar ni ljubilo pogledati, o stvari, o kateri piše, pa očitno nima pojma. Avtor cele strani pa očitno tudi ne, saj bi moral poskrbeti za to, da ostane kredibilen. Kako naj potem verjamem čemurkoli, kar je napisano? Je res, ali je vse tako na približno? S tem jemlje dobro ime sebi in drugim, ki se resnično trudijo ljudem pojasniti nekatere stvari "iz visoke znanosti". Škoda, res je žalostno. Pa brez zamere. Sonja

tamara1  

član od: 10.11.2005

sporočila: 109

11. sep 2006 13:23

Prejšnji tedem sem dobila od TM sporočilo za naravno kozmetiko in nudijo prav Lavero. Drugače pa pri nas uporabljamo Baleo, uporabljala sem pa tudi že kamen ampak mi nekako ni bil všeč, zaradi navlaževanja. Nekaj časa pa smo enega (ne spomnim se naziva) ki ga lahko uporabljata oba, samo da smo tega nehali uporabljati ker je mož dobil po njem mozolje. Sicer pa je sedaj pravi buum v odkrivanju preparatov ki škodiju zdravju (šamponi, barve za lase, zobne paste, hrana npr Fruchtzwerge......), kar je najhuje so na teh seznamih izdelki ki jih večina najbolj kupuje, ker so mednajbolj oglaševanimi.. tamara1

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti