A ste za rekreacijo...?

piščanec  

član od: 15.1.2006

sporočila: 284

19. jun 2007 14:03

Loni, šele sedaj sem videla tvoje vprašanje. Ja, po moje se kar kdaj srečava, ker za tebe vem, da stanuješ nekje v bližini. Tečem pa po PST od Žal do Bežigrada pa nazaj, pa kak krog proti rondoju Tomačevo naredim (ali dva :) ). Drugače pa hvala tisti, ki je dala program od Cool runninga gor, meni je res ful pomagal. Sej tečem vsako poletje že nekaj let, ampak je bil napredek precej počasen (ker sem sama bolj tak podaljševala - po malem), s tem programom pa sem pretekla najprej 5 km, zdaj jih že 6, ciljam pa na 10 jeseni. LP, piščanec

jasna1  

član od: 24.9.2005

sporočila: 1986

19. jun 2007 14:10

Smrketa:

Neeeeee, sploh nisem jutranji tip, ampak samo takrat imam čas.

Je pa res nekaj - če vstanem ob šestih in direkt v tekaško opremo, nimam časa najt 1000000 izgovorov, zakaj pa zdaj res nimam časa.... In sem cel dan fulll vesela, ker sem že zjutraj šla. Res se splača, veš.

Tekača ni nobenega, midve z mojo debelo sva edini (je pa res, da tečeva v majhnem kraju, hehe)

Je pa res, da ti po kakšnem mesecu pride v kri...potem je tu še ponos, da si tako disciplinirana, pa veselje ob pogledu na čvrste noge in ritko... Vse pride v paketu.

Meni je fajn.

jasna

jasna1  

19. jun 2007 14:11

Piščanec:

Cool running?? Kje?

jasna

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

19. jun 2007 14:15

No, potem sva se pa definitivno že kdaj srečali, ker imava isto traso, samo da jaz vmes še kak ovinek v smeri POP TV naredim, oziroma 2 ali 3... Mimo rondoja pa grem vedno, ker tečem okoli Žal in ne čez.

Drugače sem pa čisto jutranje bitje, grem pa včasih tudi zvečer, ampak sem že enkrat omenila, ne maram imeti občutka, da sem na razstavi. Pa navadno pride še kaj takega vmes, da nisem doma.

Danes sem šla ob šestih, navadno grem še kake pol ure prej, zaradi službe. Kar se pa razdalj tiče, od 6 do 10 km, odvisno, koliko časa imam na razpolago. Tudi z 20ico sem se že spopadla, samo zaradi dolgega jezika prijateljice, sem ugotovila, da mi ne predstavlja nobenega pretiranega izziva. tudi aratona ne bom nikoli tekla, ker nisem ravno tekmovalno bitje, tečem za zdravje in veselje, ne pa za priznanja.

Loni Makaroni

piščanec  

član od: 15.1.2006

sporočila: 284

19. jun 2007 14:23

Jaz sem sicer bolj večerni tip, ker sem zjutraj že zgodaj v službi, tak da mene zjutraj ne moreš srečati, zvečer pa tečem vsak drugi dan, če ne pride kaj vmes. jasna1, govorila sem o programu za začetnike - kako pretečeš 5 km v 9 tednih, ali nekaj takega. Vse lahko prebereš na straneh http://www.coolrunning.com/ , kjer najdeš tudi ta program (od kavča do 5k). LP, piščanec

smrketa  

član od: 21.3.2005

sporočila: 261

19. jun 2007 14:50

Jasna, hvala za odgovor. Si mi dala kar precej motivacije! smrketa

Mic  

član od: 18.3.2007

sporočila: 197

19. jun 2007 15:12

Po dolgih letih nič rekreacije sem začela teči po programu iz tega foruma. 

Zelo sem zadovoljna s tem podvigom, vendar imam problem. Po vsakem teku me bolijo boki, včasih še koleno, tako, da se vsakega teka kar malo bojim, vendar vztrajam in upam, da bo prešlo.

Zanima me ,če ima še kdo ta problem ali pa ga je imel.

Lp 

Mic

jasna1  

19. jun 2007 16:42

Mic, mene je bolelo vse - kolena, gležnji, kolki...

Potem sem pa nekje prebrala, da si moraš okrepiti mišice in potem sklepi manj nastradajo.

No, zdaj me lep čas ne boli nič več.

Piščanec, hvala za hitri odgovor!

smrketa, sem vesela!

jasna

Tatjana  

član od: 10.4.2002

sporočila: 301

20. jun 2007 1:18

ZELO važna ja prava obutev, ki mora biti mehka in prožna. Tatjana

Mic  

član od: 18.3.2007

sporočila: 197

20. jun 2007 8:04

Jasna, zelo sem ti hvaležna za tvojo izkušnjo. Ravno zaradi nje bom lažje vztrajala, saj mi ni do tega, da bi tek zamenjala s kolesarstvom, kot mi je priporočil moj zdravnik.

Mi zaupaš še to, na kakšen način si si okrepila mišice - pride to s tekom ali se je treba temu posebej posvetit?

Prav lepa hvala za odgovor.

Lep dan!

Mic 

Mic

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti