A ste za rekreacijo...?

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

31. jul 2007 0:26

Punce, jaz sem vam tako fauš! KOmaj čakam, da začnem spet športat! Zaenkrat samo sprehodi in kaki mali trebušnjaki tu pa tam (pa še to na šverc;)...Sem bila na morju in sem ga lahko samo gledala, se mi je kar rolalo, tako bi plavala... (na srečo je bilo vsaj usrano, hehe;) Veri

Tatjana  

član od: 10.4.2002

sporočila: 301

31. jul 2007 0:45

No, naj povem, da sem tudi jaz sredi maja pričela s tem programom in počutim se odlično. Sicer ne tečem več po programu, ampak po svoje (tretji teden sem pozabila štoparico, pa sem tekla po občutku), pa se je izkazalo za čisto v redu ( sploh, ko sem zamenjala stare superge za prave tekaške - kot bi se vsedla iz fičota v mercedes!). Zdaj moj program poteka tako: zjutraj vstanem, se pretegnem, raztegnem in ogrejem. Vsedem se na kolo, premagam začetne klance kar s kolesom (imam dve varianti, krajšo - 2 km in 50 m višinske razlike in daljšo - 9 km in 200 m višinske razlike), ga parkiram in odtečem 5 do 8 km, odvisno od razpoloženja. To počnem trikrat na teden. Pozna se na počutju in postavi. Skrbi me samo, kaj bom počela pozimi, ko bo sneg, ker teh poti ne plužijo. Tam kjer jih, je pa preveč klanca za tek (12%). No ja, bomo pa hodili v hribe, še bolj, kot sem že, ha ha. Gazenje po snegu, ki sega do pasu, je odlično razgibavanje, pa še zelo zabavno. Preizkušeno! Tatjana

moncika  

član od: 1.3.2007

sporočila: 55

31. jul 2007 8:49

JAZ PA POTREBUJEM EN NASVET. Povejte mi, kje ste kupile superge za tek in kakšne. Ko sem nazadnje tekla z mojimi, sem dobila takšne žulje, da sem jih 1 mesec zdravila!!! Pa nisem tekla 20 km. Žal le 500m. Ko sem začutila, da me žulijo, sem se obrnila in šla domov, a je bilo že prepozno. In zdaj sem se odločila. JUTRI ZAČNEM, torej moram danes kupit superge. KJE in KAKŠNE??? moncika

tigris  

član od: 9.5.2007

sporočila: 261

31. jul 2007 9:23

V vsaki malo večji športni trgovini (Hervis, Thomas...) imajo specialne superge za različne športe, torej tudi tekaške. Ampak so malo dražji, sama sem kupila ene, ki so bili na zimski razprodaji iz 100E znižani na 60. Isto sem naredila pred enimi tremi leti in se zaobljubila, da bodo res samo za tek, da jih bom imela dalj časa in tako opravičila malo višjo ceno. Pa so bili tako fajn, da me potem nisi videl več v drugih čevljih, imela sem povsod, bili so kot uliti na mojo nogo. Tako, da sem jih hitro zgonila in letos rabla nove, da zdaj bom pa res začela tečt... pa je minilo pol leta, tečt pa sem šla ene trikrat....žalostno ne? Pa časa imam zaenkrat še dosti, teren za tečt pa je tudi lep..... Upam, da bom kmalu tudi jaz začela druge prepičevat, kako je tek fajn stvar. tigris

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

31. jul 2007 19:54

tigris, če ti tek ne paše, pa začni s kakim drugim športom, saj ni treba, da ravno tečeš... Jaz sem zdajle laufala po trgovini, da bi bila čim prej nazaj doma, ker je moja mala še premala za med množico ljudi in jo je babica čuvala... Sem ugotovila, zakaj so rekli, da ne smeš tečt še vsaj 6 tednov po porodu (midve sva pa komaj 3)... Se počutim ko barbika, ki ji je nekdo noge razstavil;) Ko da kosti na sredi niso glih še čisto zrasle skupaj po domače;) Veri

tigris  

član od: 9.5.2007

sporočila: 261

31. jul 2007 21:05

Saj ne, da mi ne paše, ampak spravit se ne morem, poznam občutek kako je fajn ko noter padeš (to je občutek izpred 10 let). No, imam pa tudi še en šport - zdaj sem štiri ure delala na vrtu in sem prav fajn zmatrana in svežega zraka sem se tudi nadihala.... Veri, ti taka faca, tako polna življenja!!!! tigris

riba-ribica  

član od: 25.2.2005

sporočila: 1436

31. jul 2007 21:29

Hvala, da ste me spomnile na tekaške športne copate. Priznam, da je moj tek bolj hitra hoja (moram spet prebrati začetne strani te teme), ampak problem je drugje. Dvojne športne copate sem uničila (odlepljen podplat), pri teh, ki jih nosim te dni, se mi pa prepogosto kak kamenček znajde v notranjosti copata, večkratno sezuvanje pa ni ravno navdušujoče, sploh, če te kdo čaka. To je sicer dodatna rekreacija, ampak vseeno bom jutri poskusila z drugimi športnimi copati. Dobro je imeti družbo, saj greš tudi kadar se ti ne ljubi, ker te nekdo čaka. Zmoreva 5 do 6 km po gozdu, ki je dovolj blizu doma, ampak tja grem s kolesom. Opazim pa, da tam teče ali se samo sprehaja veliko ljudi, vse generacije, tudi sposobnosti imamo različne. Lp! riba-ribica

Pavlika  

član od: 12.1.2006

sporočila: 45

8. avg 2007 20:16

V reklami za Lidl sem opazila, da bodo v ponedeljek prodajali "opremo za tek". Zanima me, če ste kaj gledale in kaj mislite...? Pavlika

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

29. avg 2007 14:54

Humanitarni tek Europa Donna Tek za upanje 2007 - Telovadimo skupaj  bo letos na dveh koncih:

15.9. v Mariboru, ŠD Center in mestni park Maribor

6.10. v Ljubljani, Hala Tivoli

Oba ob 10. uri, štartnina 5 evrov

Sem že mislila, da sem ga zamudila, a ga nisem.  Letos bo šel denar za ultrazvok za pregled dojk za Splošno bolnišnico Maribor. Razdalje so različne, po zmožnostih posameznikov, lahko se tudi hodi.

http://www.europadonna-zdruzenje.si/index.php?id=161

Loni Makaroni

MAJAA  

član od: 23.8.2006

sporočila: 208

12. feb 2008 14:28

Ojla! A se kaj rekreirate, Jaz sem začela malo na orbitreku, malo pa tečt. Bo kar treba začet, če želimo kilce, ki so se nabrale čez zimo do poletja stopiti. lp maja MAJAA

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti