A ste za rekreacijo...?

MAJAA  

član od: 23.8.2006

sporočila: 208

17. maj 2007 10:15

jaz pa spet težim z mojim vprašanjem ALI RES TEK VEČ PRIPOMORE K HUJŠANJU, KOT ORBITREK, ne me narobe zastopit, čestitam vsem, ki se zbrcate in greste tečt, jaz pa se še vedno ne morem pripravt, raje grem na orbitrek, saj so neki rezultati, samo, če se že matram, ali bi bil res večji učinek s tekom? pazim tudi na prehrano. prosim za vaše mnenje. lp maja MAJAA

Hobotka  

član od: 2.11.2004

sporočila: 274

17. maj 2007 11:27

Pri teku baje delujejo vse mišice in bi naj bil dober tudi za zgubljanje trebušne maščobe, jaz ko tečem sicer ne čutim, da bi delale trebušne mišice, zato mi ni jasno kako.Kaj menite vi Hobotka

Svetla  

član od: 15.5.2007

sporočila: 38

17. maj 2007 12:38

Pri teku obremenjujejo trebušne mišice moški, ker drugače dihajo kot me ženske. Svetla

piščanec  

član od: 15.1.2006

sporočila: 284

17. maj 2007 13:42

Majaa, moje mnenje je, da se rekreacija na orbitreku težko primerja s tekom v naravi (ali na prostem, če ni ravno narave). Ko tečeš zunaj, se hitro zamotiš s tem, kakšno je vreme, srečuješ vedno iste sprehajalce in njihove pse, enkrat greš teč po dežju, pa je malo drugače, drugič ob sončnem zahodu, tretjič lahko na oddaljenih hribih opazuješ mavrico (govorim iz lastnih izkušenj s tekom po PST). Vendar pa je vsaka rekreacija boljša kot nič, kar pomeni, da če v tvoji bližini ni primernih poti, za telo in zdravje narediš veliko več, če greš na orbitrek, kot pa s kavča gledaš televizijo. Glede trebušnih mišic pa, jaz opažam, da imam s tekom močnejše trebušne mišice (nimam pojma, kak diham), kar pa na žalost ne vpliva na topljenje trebušne maščobe, ker maščoba na splošno po mojih izkušnjah izginja precej enakomerno in samo kot posledica porabe več kalorij, kot jih dobiš s hrano, ne pa kot treniranja določenih skupin mišic (čeprav trebušček z malo maščob in močnimi mišicami izgleda malo lepše kot trebušček z malo maščob in brez mišic. LP, piščanec

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

21. maj 2007 19:16

Po katerem delu PSTja pa laufaš? Se morda kdaj srečava, čeprav ne bi ravno cele poti prelaufala. Loni Makaroni [rozica]

Pavlika  

član od: 12.1.2006

sporočila: 45

30. maj 2007 16:08

Iščem Sashiko!Javi se. Pavlika

smrketa  

član od: 21.3.2005

sporočila: 261

19. jun 2007 9:15

Obujam staro temo Zanima me, če še kaj tečete in pa, če kdo teče zjutraj. Sicer ne vem, kaj bi se mi moralo v glavi premaknit, da bi šla tečt zjutraj, ampak zvečer mi je precej nelagodno ... smrketa

galyka  

član od: 13.10.2004

sporočila: 992

19. jun 2007 9:27

Jaz ni šans da se spravim zjutraj. Zvečer je pa itak svetlo do 9. Tako da je okoli 8 še čisto prijetno.

jasna1  

član od: 24.9.2005

sporočila: 1986

19. jun 2007 10:30

Jaz tečem pa VSAKO jutro ob šestih!

Ob sedmih zjutraj sem s svojo rekreacijo gotova, copate ponosno postavim na sonce, da se "preluftajo" in ne morem vam povedati, s kakšnim zadovoljstvom me to navda! Potem pa pod tuš in delat!

Ugotovila sem, da imam več energije, celo spim manj, da o počutju ne govorim!

Kar se tiče blazinic na trebuščku, pa tole - telo pri gibanju izgublja maščobo tam, kjer se pač nahaja. Ni važno, kakšne vaje delate. S trebušnjaki boste okrepili trebušne mišice, maščoba pa zato ne bo izginila.

Točno tako, kot je napisala že piščančka...

Poskusite s tekom, pozitivni učinki so zagotovljeni!!

jasna

smrketa  

član od: 21.3.2005

sporočila: 261

19. jun 2007 12:25

Jasna, kaj če bi ti meni zaupala, kako si začela s tem - ob šestih zjutraj? A si tudi sicer bolj jutranji tip pa si kar zletela s postelje in že tekla, ali se je bilo sprva težko navadit? Pa še nekaj me zanima - je dosti jutranjih tekačev? Meni se namreč zdi, da vsi tečejo zvečer? smrketa

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti