A ste za rekreacijo...?

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

12. feb 2008 14:30

Trenutno imam virozo, ampak sem že začela nazaj laufati, je pa zanimivo, da nikjer ne najdem dolgih hlač za tek, iščem tanke, ne zimskih, te že imam. Povsod imajo naročene. Če pa jih že imajo, imajo samo ogromne številke.

Hodim pa še vedno na aerobiko, kot vsako zimo, za štos pa vsak drug dan 45 minut sobnega kolesa.

Loni Makaroni

Ninja24  

član od: 31.3.2007

sporočila: 2692

12. feb 2008 21:09

Vse nekaj tečete naokrog, saj jaz bi tudi, samo se mi je tek v šoli tako zagravžal, da sem po razdaljah daljših od šprinta čisto fuč. Ampak ker je treba migat sem si našla en bolj nasilen šport - karate (4x na teden po uro pa pol), pa da je delovni teden lepo zapolnjen še 1x na teden aerobno dihanje (bodypump mi je bil bolj všeč, samo mi termin ne ustreza več), za vikend kakšno utež dvignem, pa na smučke skočim, če se le da, poleti pa hitrostni motociklizem (po pisti, bog ne daj na cesti). Tako da nekaj pa le migam. Ninja24

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

12. feb 2008 21:24

Tečem zato, ker mi je večina športov odsvetovanih, med njimi tudi karate. Pač sem se morala odločiti za nekaj meni manj "nevarnega", moram se namreč izogibati hitrim gibom in pa skupinskim športom... Na začetku je zgledalo tako, kot da ne smem početi ničesar.

Loni Makaroni

Mic  

član od: 18.3.2007

sporočila: 197

13. feb 2008 7:04

No, pa je ta tema spet aktualna. Sem se že spraševala, kako vam gre pozimi.

Jaz sem tekla od aprila do oktobra, potem sem odnehala. Malo so k temu pripomogla hladna jutra, pa to bi že uredila. Glavna ovira pri meni so bile bolečine v kolkih, ki jih kar nisem mogla ukrotit. Umislila sem si pilates, ki je precej blag šport, a bolje kot nič. Tek je bil zame tisto "ta pravo", zato drage tekačice, uživajte.

Mic

piščanec  

član od: 15.1.2006

sporočila: 284

13. feb 2008 8:52

Ja, sonček me že vabi ven, vendar mi je zaenkrat še premrzlo, tudi nimam nobene tekaške opreme za take temperature (nekaj stopinj nad ničlo), čeprav s sončkom obsijani zvončki že obetajo boljše čase. Če bomo še naprej tako pridno segrevali atmosfero, bomo pa taki rekreativni tekači, kot sem jaz, že lahko začeli s tekom v zimskih mesecih (čeprav se bomo verjetno ukvarjali z drugimi problemi kot s postavo in vzdržljivostjo). Do takrat pa tečem na traku v fitnesu, tako da je nekaj kondicije tudi ostalo. Pa lep tek! piščanec

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

13. feb 2008 9:53

Hehe, mene grdo vreme ne prizadane - plavanje je pozimi v pokritih bazenih, pa je:) Zdaj sicer samo 2x/teden, kar je minimum, ampak gre, saj grema vsak dan z vozičkom na sprehod:) Ker je moja hoja za marsikoga smatrana kot tek, se tudi nabere:) Glede kil pa zdaj itak ne more bit problem, jih vse tamala poje;) Veri

Petra 1  

član od: 30.1.2008

sporočila: 43

13. feb 2008 10:00

A mogoče kdo ve za rekreacijsko odbojko (za starejše), v Lj in okolici? lep pozdrav Petra 1

stasafrank  

član od: 29.6.2003

sporočila: 518

13. feb 2008 11:11

Me veseli, da ste malo obnovile to temo... Evo malo za spodbudo: izgovori zakaj ne bi šli laufat se vedno najdejo, zato raje iščite izgovore, zakaj bi šli laufat. Vreme ni problem. Zdaj tečem v navadni trenirki, eni majčki z dolgimi rokavi inše jopici čez, a moram jopico po 10 minutah zavezat okoli pasu, ker postane prevroče. Zimski oblačil torej to zimo ne rabite. Sploh pa: enkrat pojdite ven v res zoprnem vremenu - pri meni je bila to burja z rahlim dežjem pri 5°C - ugotovili boste, da po par minutah rata prav OK. Ko daš enkrat zoprno vreme skozi, potem ni nobeno vreme več problem. Nizke temperature do nekje -5°C za pljuča niso problem, če le dovolj vode spijete, ker se ne smejo dehidrirati. In če zmore moja sestra najti po trikrat na teden po uro časa pri štirih otrocih med katerimi je najmlajši star šele pet mesecev.... nimate izgovorov, da ni časa! (ne bom pa trdila, da vem, kako ji to uspe, ker še meni ni jasno) In ugotovila sem, da je super, če si najdeš tekaškega partnerja: ker potem nimaš izgovora, da se ti ne ljubi, ker izpadeš lenoba.... Supergice na noge in gremo! Pa četudi le 300 m. Sonček je! Staša

galyka  

član od: 13.10.2004

sporočila: 992

13. feb 2008 11:47

Staša, zelo lepo napisano. Upam da se me prime.

ally82  

član od: 2.10.2007

sporočila: 91

13. feb 2008 12:35

Točno tako kot je Staša rekla. Sam začet je treba pol ti pa stvar pride v kri. Sama komaj čakam, da pride tisti del dneva ko gre vennnn. Tako bolje se počutim in sem resnično vesela, da imamo tako milo zimo. Kar se pa partnerjev pri rekreaciji tiče, je res fajn, če maš zagriženega poleg. Sama imam takšno, ki ji vsak izgovor prav pride, da ne greva. Zato sem se odločila, da nadaljujem kar lepo sama. Kombiniram pa hitro hojo in tek. Ko pa se moji "partnerici" le ljubi it, pa greva skupaj. Ampak sem ugotovila, da je bolje, če sem sama, ker imam svoj tempo. Pa še mp3 v ušesa in že sem v sedmih nebesih. »The scary part about human stupidity is not how dumb an average person is, but the fact that, by definition, half the population is even dumber than that!«

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti