A ste za rekreacijo...?

jasna1  

član od: 24.9.2005

sporočila: 1986

20. jun 2007 12:25

Mic,

jaz sem si jih okrepila kar s tekom, ker fitnesa ne maram preveč. Bi bil pa sigurno tudi koristen.

Drugače so pa bolečine prenehale po približno 14 dneh in zdaj se odlično počutim!

Pa sem bila zaradi kolen pred par leti že pri odličnem ortopedu, ki mi je rekel, da naj raje ne tečem...

Je pa res, da nisem pretežka, pa tudi migam kar naprej, tako da čisto "zarjavela" nisem bila

Če se ti ljubi, preberi knjigo Mladostni za vedno, ki opisuje pozitivne učinke teka. Ta knjiga šele motivira, boš videla!

Pa veliko volje ti želim, učinki so res fantastični! Če človek poštudira, kako malo je pravzaprav treba!

jasna

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

20. jun 2007 12:37

Mic, če imaš težave s sklepi (majo jih navadno vsi tekači;), se moraš nujno: - ogreti pred tekom - raztegniti po teku - začeti teči zelo počasi in šele potem stopnjevati tempo - biti dovolj oblečena, kadar je hladno (sklepi na hladnem malo zaribajo, po domače povedano, ogrete mišice pa jih boljše podpirajo) - če tečeš zjutraj, mej kolena rajši pokrita... - natrenirati mišice z vajami za kolena, jaz sem jih delala pred in/ali po teku, 100% pomaga! Zelo dobro za natrenirat stegenjske mišice, ki ti fiksirajo koleno, je tudi KOLO!!! Vozi se z njim v službo, če se le da! - če je hudo, pa bi vseeno rada tekla, uporabi elastični povoj, vendar ga ne zategni preveč in ga ne uporabljaj vedno, sicer se sklepi razvadijo - ti pa jih hočeš - ravno nasprotno - utrdit... Upam, da ti bo kaj pomagalo, ne obupaj, te stvari se da zrihtat, ne gre pa čez noč... Veri

smrketa  

član od: 21.3.2005

sporočila: 261

21. jun 2007 8:49

Prosim za malo nasveta, vzpodbude! Zopet tečem po planu, objavljenem na začetku te teme. Vse super in prav, ampak boli me kost od kolena do gležnja. No, najbrž ni kost - boli, ko tečem, boli, če pritisnem na tisti del noge. Tako da kar stiskam zobe, ko tečem. Kaj čem narediti okrog tega? smrketa

Pecenka  

član od: 23.1.2007

sporočila: 225

21. jun 2007 10:23

Ne kar te boli ni kost ampak pokostnica, mislim, da boli kadar je vneta. Pred malo časa sem trenirala atletiko in vem, da nas je večino ko smo začeli bolela pokostnica. Kot prvi nasvet so nošnja gamaš(kadar je hladno), kar pa v tej vročini ne pride v poštev. Se pa res ne spomnim kako smo si lajšale bolečino. Bom povprašala kolegice, da ne bi slučajno dala napačnega nasveta. Pecenka

Pecenka  

član od: 23.1.2007

sporočila: 225

21. jun 2007 10:42

Takoj ko nehaš laufat si daj na nogo ledene obkladke, drugače pa se izogibaj trdih, asfaltnih površin. Če pa zelo boli, pa se kupi Naklofen gel ali pa Naglesin pa se s tistim maže. Pecenka Sporočilo je spremenil(a) Pecenka dne 21. jun 2007 10:46:06

stasafrank  

član od: 29.6.2003

sporočila: 518

21. jun 2007 13:17

Mic tudi jaz sem imela enake probleme: levo koleno in desni kolk. Rešila sem jih tako, da sem ponavljala en teden tega programa - torej sem si vzela en teden za "počitek" pa še kakšen dan vmes mislim, da sem izpustila, da sem malo zmanjšala obremenitev. Potem pa spet počasi naprej po programu. In je bilo bolje. Koleno me ne boli več, očitno je nekaj v tem, da se ti mišice okrepijo... Kakšnih dodatnih vaj nisem delala. Poskušaj dodati kakšen dan počitka več med dvema tekoma, da ima telo več časa za regeneracijo. Boš pač malo kasneje prišla do tistih 30 minut teka - pa kaj. Kolk me še včasih zbada, ampak samo še kake dve uri po teku (pa ne vsakem), potem pa je OK. Mogoče morajo tudi tu mišice še malo povadit. Dokler ne bo huje se ne bom preveč obremenjevala. Staša

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

21. jun 2007 16:47

Meni so že pri 24ih diagnosticirali obrabo obeh kolen, me je skoraj kap. Baje se to začne pojavljati z menopavzo. Slabše bi bilo edino še to, da bi mi prepovedali jesti mlečne izdelke.

Pa sem potem za dobri dve leti postavila tekaške superge v kot, ravno tako smuči, začela sem hoditi v fitnes in delati vaje za ostale mišice, sovražim ga tudi sama, ampak vse za zdravje. Pa na kolo sem se spravila. Potem sem pa počasi začela nazaj s tekom, izogibati se moram trdim podlagam, se pravi asfaltu in pa teku navzdol. Bi me morali videti lani poleti v Bohinju, ker sem za tek navzdol porabila več časa kot za navzgor. Cik-cak in malo rikverc.... 

Loni Makaroni

Mic  

član od: 18.3.2007

sporočila: 197

22. jun 2007 16:28

Jasna,Tatjana, Veri in Staša, hvala za vse vzpodbudne besede. Zelo se priležejo. Zgleda, da gre zadnje čase mojim kostem bolje, danes me skoraj ne bolijo.

Veri, hvala za številne nasvete. Pokrita kolena - jaz sem se pa čudila, kako morejo ljudje teči v dolgih hlačah.

Staša,  tudi jaz ravnam podobno kot ti - če imam bolečine pač kakšen dan izpustim.Sem si pa urnik malce prilagodila. 2.teden se mi je zdel prehud, zato sem si naredila še enega vmes tako, da sem 1. teden obrnilana 90 sek. teka in 60 sek. hoje. Danes sem, po enem mesecu, prvič tekla 2.teden po programu, torej sem vsezkozi tekla (3 km). No, pa sem šla le pogledat v izvirnik in ugotovila, da je v prevodu napaka: ne lahkotni tek in tek, temveč lahkotni tek in hoja. Torej sem že malo naprej. Nič hudega, nadaljevala bom po programu.

Staša, čestitam ti. Očitno vztrajaš že eno leto. Kaj pa pozimi, gre?

Jasna, knjiga gre z menoj na morje.

Loni, čestitam. 

Mic

Pavlika  

član od: 12.1.2006

sporočila: 45

30. jul 2007 21:25

Malo se moram pohvaliti... Sem začela tečt...!V nedeljo zjutraj sem se vstala, se oblekla in pod pod noge.Jutri zjutraj grem ob 6:00.Komaj čakam. Tečem po tistem planu in mislim da bo šlo. Hitre korake vam želim! Pavlika

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti