Kozmetika

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15832

9. avg 2006 20:14

Mimogrede, podjetja,našteta med tistimi, ki svojih izdelkov ne testirajo na živalih, poskrbijo za to, da to umazano delo zanje opravijo drugi. Pri vseh proizvajalcih gre za to, na katerem mestu so v verigi tistih, ki izdelke preizkušajo na živalih, na začetku, koncu ali nekje na sredini na primer...Da se ne delajo poskusi bi bilo enako verjeti temu, da obstoja vrhunski šport brez dopinga...Po sistemu - glej, on jemlje poživila, jaz pa ne...gre pa samo zato, da so enega dobili, drugega pa ne...In tako je tudi s seznamom tistih podjetij, ki ne delajo preizkusov na živalih....Mimogrede, tudi posteljice, ki se rodijo skupaj z našimi novorojenčki, so ena pomembnih sestavin kozmetične industrije, sploh krem za ženske obraze....hormončki, drage moje, hormončki... Pa sem zašla s teme; od šmink uporabljam Elizabeth Arden in Revlon (žal se ta pri nas zelo redko dobi, tako da kupujem v free shopih, če imems rečo, da kam potujem z letalom), tudi Lancome ima nekaj dobrih šmink, ki so še posebej obstojne. Pa ene iz Avonovega kataloga, ne spomnim se katere, nekajlet je od tega - te pa res zlepa nisi spravil z ustnic, tudi po brisanju s servieto je bilo na ustnicah še videti šminko... Mamamia mamamia

TORTICA  

član od: 5.8.2002

sporočila: 990

10. avg 2006 7:07

Najprej Tamari1 hvala za link, saj sem tako nevede prišla do nečesa, kar že dolgo iščem, to so pralni oreški, ki so baje zelo v redu. Jih bom kupila in če katero zanima, poročala o rezultatih pranja. Glede testiranja pa, kaj jaz vem, verjamem, da nekateri res ne testirajo ni posredno (Weleda, Lavera..) roke v ogenj pa vsekakor za nikogar ne bi mogla dati....šminke, hm..res je tudi, da če so zelo obstojne se tudi tako zažrejo v ustnice, da to niti za ustnice ni zdravo...pa smo spet pri kompromisih... Bytheway...ali katera uporablja naravno kozmetiko Lavera? Sporočilo je spremenil(a) TORTICA dne 10. avg 2006 07:08:11

katjushka  

član od: 15.9.2004

sporočila: 1901

10. avg 2006 8:01

TORTICA, mene zanimajoi pralni oreški oz. rezultat po pranju z njimi. Slišala sem , da so zelo primerni za barvno perilo, medtem ko belo perilo zna sčasoma potemneti, zato priporočajo, da občasno opereš z navadnim praškom. Kje jih je pa možno nabaviti? Lp katjushka

Kyara  

član od: 24.5.2006

sporočila: 2384

10. avg 2006 8:56

Mislim, da sem na linku videla naslov in telefonsko številko dobaviteljice. Malo pokukaj nazaj. Kyara

bela  

član od: 2.12.2005

sporočila: 91

10. avg 2006 9:10

Pralne oreške je možno kupiti tudi v Kalčku, jaz jih uporabljam namesto mehčalca. Sicer pa kombiniram s tekočim eko praškom - tudi iz Kalčka. lp bela

katjushka  

član od: 15.9.2004

sporočila: 1901

10. avg 2006 9:47

Se opravičujem, nisem pogledala linka...že kar nekaj časa pa imam željo preizkusiti te pralne oreške, sedaj pa mogoče še bolj, saj bomo dobili novorojenčka v hišo...samo do Novega mesta še moram priti. Saj res, kje pa najdem Kalček? Bela, zakaj jih pa uporabljaš namesto mehčalca, če so namenjeni pranju? Kakšne so pa cene v Kalčku teh praškov? Lp katjushka

sonchika  

član od: 3.4.2005

sporočila: 731

10. avg 2006 10:16

Najcenejše oreške sem videla pri eni kataloški prodaji (Quelle ali Neckermann). V Kalčku so pregrešno dragi. Oreški perilo tudi zmehčajo in se mehčalec ne potrebuje. Sonja

TORTICA  

član od: 5.8.2002

sporočila: 990

10. avg 2006 10:38

Na linku sem videla ceno 4400 SIT/kg. Za eno pranje rabiš cca 7 oreščkov, pri nižjih temperaturah jih lahko iste večkrat uporabiš. Tud na linku piše, da je za belo perilo dobro dodati belilo. Meni NM ni tako daleč, zato bom skočila tja.

majdka  

član od: 24.9.2003

sporočila: 126

10. avg 2006 11:16

Nazaj k šminkam grem. Pred časom mi je kolegica povedala, da šminke vsebujejo svinc (prebrale nekje na enem forumu, sem pozabla, kje), preveriš pa tako, da šminko potegneš po koži na roki (lahko tudi drugje na telesu, hahaha), potem pa z zlatim prstanom podrgneš, če rata črno, vsebuje šminka ogromno svinca, to pa ni dobro za ustnice oz. škodujejo tudi zdravju. Sem probala doma vse šminke. Punce ne morte verjet - tiste , ki so bile najdražje, so najprej ratale črne. Jaz sem jih kr stran zmetala brez slabe vesti. Sedaj pa pri nakupu z vzorčkom potegnem po roki, podrgnem z zlatim prstanom, pa vidim. ajd, lepo se imejte! majda

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

MOJ vrtmalaga
Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti